20.4.18

Ανατροπές V [Ελισσάβετ Τσιλίδου]
«Η Καστοριά όχι μόνο δε στηρίχτηκε

δέχτηκε και πόλεμο»
Παραίτηση από τον Συνδυασμό 

Αυτά τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα

Είμαι μήπως αφελής που τα πίστεψα; Ονειροπόλα και ιδεαλίστρια είμαι. Εσύ τα είπες ή μάλλον τα υποσχέθηκες, όταν συσπείρωνες γύρω σου τις δυνάμεις και τις φωνές διαμαρτυρίας μας καθώς και την όρεξη μας για κοινωνική προσφορά και εργασία. Μίλησες για:

1. Την «ανεξαρτησία» του συνδυασμού.

2. Περιφέρεια πρότυπο για όλη την Ελλάδα .

3. Συμμετοχική δημοκρατία όπου θα είχαμε ρόλο τόσο όλα τα μέλη του συνδυασμού και τα μη εκλεγμένα, όσο και οι πολίτες που πίστεψαν σε μας.

4. Τέλος στην Κοζανοκεντρτική περιφέρεια.

5. Τέλος στις διαπλοκές με «ημέτερους» σε αδιαφανείς διαδικασίες.

6. «Αν μια μετοχή της ΔΕΗ πωληθεί σε ιδιώτη η παραίτηση της περιφερικής αρχής και του συνδυασμού “Ανατροπή-Δημιουργία” είναι δεδομένη.

7. «Δε δεχόμαστε μεταφορά της ιδιοκτησίας ποταμιών και φραγμάτων που είναι δημόσιος πλούτος»

Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία εξετάζω τι απέμεινε από τα προτάγματα.

1. την «ανεξαρτησία» την προσμέτρησα ως ανεξαρτησία του πνεύματος και του αγώνα για μια περιφέρεια πρότυπο. Αναρωτιέμαι αν ήταν ποτέ. ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

2. Σε τι υπήρξατε πρότυπο; Λειτουργήσατε όπως όλοι με ημέτερους, κλειστές θύρες σε λαό και μέλη του συνδυασμού. Χωρίς αποφάσεις και κινήσεις ή διεκδικήσεις για ζητήματα φλέγοντα όπως αυτό με την καπήλευση του ονόματος της Μακεδονίας. Κινηθήκατε στην περπατημένη οδό αυτήν που χαράζει η κεντρική διοίκηση. Μείνατε απαθείς και στο τελευταίο γεγονός της παράνομης κράτησης ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία. Δεν ευαισθητοποιηθήκατε ούτε γιατί είναι πολίτης της περιφέρειάς σας. ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

3. Συμμετοχική δημοκρατία….. Δυο από τα περιφερειακά συμβούλια πραγματοποιήθηκαν στην περιφερειακή ενότητα της Καστοριάς. Για το πρώτο δεν ενημερώθηκα παρόλο που από την αρχή δήλωσα την επιθυμία να τα παρακολουθώ. Για το δεύτερο ενημερώθηκα από το δήμο Άργους Ορεστικού, απλώς γιατί το e-mail μου βρίσκεται στη λίστα τους από τότε που ήμουν μέλος της πολιτιστικής επιχείρησης, είτε ως προϊσταμένη του νηπιαγωγείου. Δε με ενημερώνετε για τα πεπραγμένα σας ούτε για να έχω επιχειρήματα υπέρ σας, όταν αντιμετωπίζω αγανακτισμένους συμπολίτες μου. ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, εκτός αν καλύπτεται κανείς από τα ενημερωτικά e-mail που δεχόμαστε για τις εκδηλώσεις.

4. ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ. Ας με πείσει κάποιος για το αντίθετο γιατί εγώ που νοιάζομαι δεν έχω ενημερωθεί. Η Καστοριά όχι μόνο δε στηρίχτηκε δέχτηκε και πόλεμο.

5. ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ και μάλιστα τα πεπραγμένα σας είναι χειρότερα από άλλους. Η διαπλοκή στο μεγαλείο της. Άλλους ψηφίσαμε και άλλοι διοικούν χωρίς αυτό να είναι υπαιτιότητα του αιρετού αντιπεριφερειάρχη μας αλλά κατάχρηση άλλων.

6. Μια μετοχή; Πωλείται το 49 % της ΔΕΗ (34% στην ΕΕΣΥΠ και 17% στο ΤΑΙΠΕΔ ) στην παρούσα φάση και στην συνέχεια θα ξεπεράσει κατά πολύ και το 50% και δεν κουνιέται φύλλο. ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

7. Μαζί με τη ΔΕΗ πωλούνται και τα νερά της στα υδροηλεκτρικά. Σε λίγο θα πληρώνουμε το νερό που μας ξεδιψάει . ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

Διαγράφοντας τις αποτυχίες έμεινε ένα τ ί π ο τ ε . Ζητώ συγνώμη από τους φίλους που επέλεξαν τον συνδυασμό γιατί τον πίστεψαν και με τίμησαν με την επιλογή τους. Ζητώ ιδιαίτερα συγνώμη από αυτούς που από την εκτίμηση προς το πρόσωπό μου, έδειξαν εμπιστοσύνη και στον συνδυασμό. Λυπάμαι, πίστεψα. Δυστυχώς οι άνθρωποι, τα λόγια και τα πιστεύω τους κρίνονται «εκ του αποτελέσματος», δηλαδή από τις πράξεις τους. Αν βιαστείς και υποθέσεις αρνητικά πριν την πράξη θεωρείσαι προκατειλημμένος. Χωρίς προκατάληψη λοιπόν και «εκ του αποτελέσματος» , δε θέλω να σχετίζεται το όνομά μου με αυτόν τον συνδυασμό. Παραιτούμαι του συνδυασμού “Ανατροπή-Δημιουργίαα” γιατί ούτε ανέτρεψε, και κυρίως ούτε δημιούργησε.
.
Ελισσάβετ Τσιλίδου
νηπιαγωγός
(Αυτή που επιμένατε να την ονομάζετε με το επίθετο συζύγου Λάλλα)


ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2017

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/4/18

    Γιατί τα αφήσατε και μαζεύτηκαν τόσα πολλά; Τί προσδοκούσατε; Γιατί δεν φύγατε όλοι από το πρώτο "διαγράφεται"; Φταίει άραγε η ΔΕΗ ή η απλή αναλογική; Κι όσο για τον περιφερειάρχη για βουλευτής πάει άρα σιγά το κακό που του κάνετε. Θα τον κάνετε και ήρωα! Μου θυμίζετε όλοι, την αποστασία. Αίσχος σε όλη την Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας. Χάθηκε και η Ζεμπιλιάδου, δεν έχει να κάνει δηλώσεις; Σαν να είστε όλοι συννενοημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι μου θυμίζετε;;;20/4/18

    Και ξημερώνει και η 21η Απριλίου όχι του ΄67, του 2018...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ