24.4.18

Σχόλιο της Ελισσάβετ ΤσιλίδουΚαθορισμός της έννοιας «ριψάσπιδες»


Όποτε θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ή να εκφραστούμε με τρόπο συνοπτικό και μεστό ανατρέχουμε σε όρους και φράσεις των αρχαίων ημών προγόνων, μακάρι να τους μοιάζαμε! Με λύπη είδα στα μέσα μαζικής δικτύωσης να αναπαράγεται από κάποιους άρθρο της kozan.gr news, λες και δεν έχουν δικό τους λόγο. Ίσως τους λείπουν τα επιχειρήματα. Ψάχνοντας τρόπο να ελαχιστοποιήσουν, έως να καταργήσουν τα αποτελέσματα των παραιτήσεων μας μιλούν για τον τίτλο ριψάσπιδες που δινόταν στους εγκαταλείψαντες τη μάχη. Ο όρος βεβαίως ήταν προσβλητικός γιατί εγκατέλειπαν την αγώνα εν μέσω μάχης παρατώντας του υπόλοιπους απέναντι στον εισβολέα. Ο εχθρός στη σημερινή πραγματικότητα δεν είναι σαφής και κατ’ επέκταση ούτε οι ριψάσπιδες.

Εμείς που παραιτηθήκαμε από τον συνδυασμού είμαστε αυτοί που συνεχίζουν τον αγώνα πίεσης για δημόσια επιχείρηση ρεύματος και δημόσιο χαρακτήρα διαχείρισης του νερού. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στα προτάγματα της «ανατροπής –δημιουργίας» και να αγωνιζόμαστε για αιρετές διοικήσεις που εργάζονται για το κοινό καλό. Και ναι πληρώνονται αλλά μόνο πληρώνονται νόμιμα δίχως διαπλοκές.

Αυτοί που δεν παραιτούνται της εξουσίας θέλουν να μας πείσουν ότι κρατούν την ασπίδα αγωνιζόμενοι τον εχθρό, συμπορευόμενοι το σύνολο των πολιτών; Θέλουν να μας πείσουν ότι η ρητή εντολή που τους δόθηκε με την ψήφο είναι, καταργώντας τα προτάγματα για τα οποία επιλέχτηκαν έναντι των άλλων συνδυασμών, να μην αντισταθούν στην πώληση των μετοχών της ΔΕΗ; Θέλουν να μας πείσουν ότι διαχειριστική εξυγίανση κι απομάκρυνση ημετέρων που υποσχέθηκαν είναι απλώς η αλλαγή των ημετέρων- τώρα έχουμε τους δικούς μας;

Τέτοια ρητή εντολή δεν τους δόθηκε! Μήπως δεν κατάλαβαν ή κάνουν ότι δεν κατάλαβαν, πως οι ριψάσπιδες τελικά είναι αυτοί. Αυτοί που συνεχίζουν να κρατούν την εξουσία κι όχι την ασπίδα του αγώνα. Αυτήν, την ασπίδα του αγώνα, την έριξαν λίγο μετά την παραλαβή της εξουσία όταν άρχισαν οι διαπλοκές.

Ας σταματήσει λοιπόν η διαστρέβλωση του νοήματος των παραιτήσεων. Αυτές έγιναν για να επιστρέψουν οι διοικούντες στον αρχικό δρόμο που όριζαν τα προτάγματα και η εντολή της ψήφου. Αν δεν δύνανται να το πραγματοποιήσουν, να ξαναπάρουν δηλαδή την ασπίδα στο χέρι για να αγωνιστούν για όσα υποσχέθηκαν και για το κοινό καλό ας ρίξουν από τα χέρια την εξουσία!

Ελισσάβετ ΤσιλίδουΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2017

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/4/18

    Κι αν παραιτείτο, τί θα κάνατε; Δεν μας το είπατε. Γιατί δεν μιλήσατε και δεν φωνάξατε όταν δεν υπογράψατε ψήφισμα για την Μακεδονία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ