7.9.20

Λόγος & Αντίλογος

ΟΔΟΣ: Νέα Δημοκρατία και Νεορατσισμός
ΟΔΟΣ: 6.2.2020 | 1020

Απάντηση στο σχόλιο:
«Νέα Δημοκρατία και Νεορατσισμός»

Ο σχολιαστής και εκδότης της τοπικής εφημερίδος ΟΔΟΣ, στο υπ’ αριθμ. 1020 φύλλο της 6ης Φεβρουαρίου 2020 έχει για τίτλο: «Νέα Δημοκρατία και Νεορατσισμός».

Κύριε εκδότα, ο ρατσισμός είναι ένας και δεν έχει βαθμίδες. Η κατηγορία για την Νέα Δημοκρατία, που αναλύετε στο πρωτοσέλιδο, είναι αβάσιμη και το κολύμπι σας σε ρηχά νερά… στην άμμο.

Ενοχληθήκατε από τις δηλώσεις του προέδρου της ΝοΔΕ Καστοριάς κ. Στέργιου Αδάμ, ο οποίος σε μια παρουσία του σε τοπικό ραδιοφωνικό κανάλι είπε τα αυτονόητα. Αλλά δεν είναι αυτονόητα για τους υποψιασμένους και αμαρτήσαντες αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας. Είπε δηλαδή ότι δεχόμαστε στην Καστοριά τα κλειστά κέντρα των προσφύγων, αλλά εάν ήταν δυνατόν να έρθουν Χριστιανοί Σύριοι, ορθόδοξοι και οικογενειάρχες, γιατί είμαστε στα διαλυμένα από τον ΣυΡιζΑ σύνορα της Μακεδονίας.

Πού είδατε λοιπόν τον νεορατσισμό στην Νέα Δημοκρατία;  Ο Χριστός είπε αγαπάτε τον πονεμένο πλησίον Σύριο, κι όχι το τσουνάμι της Ασίας και Αφρικής, το οποίο προσκαλούσε εδώ και τέσσερα χρόνια ο ΣυΡιζΑ. Και δεν ξέραμε οι Έλληνες τι τους ζητούσαν με τον Ερντογάν… και έτσι πολλές φορές συναντήθηκαν και δημιούργησαν Μόριες και Μόριες σ’ όλα τα νησιά με τους πολλούς φίλους των Μ.Κ.Ο. με την ελευθερία του δουλεμπόρου.

Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τους πραγματικούς πονεμένους κι όχι τους τυχαίους και εκμεταλλευτές αυτής της συγκυρίας Ασιάτες και Αφρικανούς. Απλά πράγματα, κι όχι παρέα με τις Μ.Κ.Ο. 
Ποιος είναι ο ρατσιστής; Και ποιος είναι ο σχετιζόμενος με τους εκμεταλλευτές και δουλοεμπορευομένους; Επίσης το Σύνταγμά μας προβλέπει το Χριστιανικό Ορθόδοξο θρήσκευμα.
Αυτούς που τώρα τους φέρατε εδώ, να τους πάρετε στα σπίτια σας, καθώς και οι Αμερικάνοι, Ρώσοι, Εβραίοι και άλλοι αντιρατσιστές.

Μ’ αυτό τον τρόπο μας διαιρέσατε την Μακεδονία και ακούστηκαν από τους υπουργούς σας κάποια εκατομμύρια δολλάρια και τώρα κάνετε την πάπια. Εσείς οι πολύ εύσπλαχνοι και καλοί Σαμαρείτες, θέλετε να τους φορτώσετε στις πλάτες του λαού κι όχι στα σπίτια σας. Εμείς θα διαλέξουμε μόνο τους Σύριους, του άλλους θα τους έχετε κρίμα στον λαιμό σας.

Για πέστε μας, ποιος αγαπάει τον πραγματικό με ανάγκη πρόσφυγα, η Νέα Δημοκρατία ή εσείς που φροντίζετε τους μυριάδες δουλεμπόρους και αυτούς που θα κάνουν περίπατο στην Ευρώπη;
Κύριε εκδότα, λυπούμεθα αφάνταστα για την επιπόλαιη και χωρίς λόγο κατηγορία σ’ αυτούς τους πραγματικά έχοντας ανάγκη και ξεσπιτωμένους, και όχι τους λιποτάκτες από τη χώρα τους για τουρισμό. 

Είστε προφανώς άδικος, και φοβούμαι θύμα της κομματικής σας τοποθετήσεως ή το χειρότερο, παρασυρμένος.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Με εκτίμηση
Ν. Πρώιος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Φεβρουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1022

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ