12.9.20

Δελτίο τύπου της Γεν. Περ. Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

 

Μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού βρέθηκαν θαμμένες σε χώρο αποθήκευσης, σε περιοχή της Καστοριάς

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντιαρματικό ρουκετοβόλο με 16 κεφαλές, 2 υποπολυβόλα, 3)πολεμικά τυφέκια, τύπου καλάσνικωφ, 79 αμυντικές χειροβομβίδες και 25.920 φυσίγγια. Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του ημεδαπού, ιδιοκτήτη του χώρου 

Πολεμικό υλικό, θαμμένο σε περιφραγμένο χώρο υπαίθριας επιχείρησης, σε περιοχή της Καστοριάς, βρέθηκε χθες (Παρασκευή 11-9-2020), κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης των τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, την οποία συνέδραμε και η 122 Ομάδα Ναρκαλιείας / Τ.Ε.Ν.Ξ., του Στρατού Ξηράς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
αντιαρματικό ρουκετοβόλο (RPG), 
16 κεφαλές αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG),
79 αμυντικές χειροβομβίδες και επιθετική χειροβομβίδα,
3 πολεμικά τυφέκια, τύπου καλάσνικωφ, 
2 υποπολυβόλα, τύπου type- 50, 
4 γεμιστήρες υποπολυβόλων, τύπου type- 50,
25.920 φυσίγγια, 
80 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων, 
16 συσκευασίες προωθητικής ύλης γεμίσματος αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG) και
9 κυλινδρικά δακτυλίδια ελάσματος κεφαλής αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG).


Για την υπόθεση, προηγήθηκε συστηματική έρευνα, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, που συνδυαστικά οδήγησαν στον εντοπισμό και κατάσχεση του προαναφερόμενου πολεμικού υλικού.
 
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος του ημεδαπού ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών, όπλων και αρχαιοκαπηλίας. 

Από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζεται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή συνεργών του ιδιοκτήτη του χώρου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καστοριάς.


2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/9/20

  4 χρόνια μετά τη σύλληψη... Κάλιο αργά παρά ποτέ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος14/9/20

  Ζητωωωω! λύθηκε το θέμα των εξοπλισμών της χώρας...

  α υ τ ό χ θ ω ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ