24.12.20

Η βουλευτής του ΣυΡιζΑ για το διαμετακομιστικό κέντρο στην Καστοριά.

Μετά από 4 δημόσιες ερωτήσεις μου για το αν άλλαξε ο σχεδιασμός για δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στην Καστοριά από την κυβέρνηση της ΝΔ, ακούσαμε από τον κ. Κασαπίδη να λέει στο περιφερειακό συμβούλιο: «Θα κάνουμε δύο διαμετακομιστικά, ένα στην Φλώρινα και ένα στην Καστοριά». Κάτι σαν τα περίπτερα δηλαδή.

Ή δεν γνωρίζει τι είναι διαμετακομιστικό κέντρο logistic ή μας κοροϊδεύει κατάμουτρα.

Ένα διαμετακομιστικό κέντρο χρειάζεται τουλάχιστον δρόμο, σιδηρόδρομο και αεροδρόμιο. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να σχεδιάσει διαμετακομιστικό κέντρο στην Καστοριά με την σιδηροδρομική σύνδεση του αεροδρομίου με Δυτική και Ανατολική Ευρώπη μέσω Πόγραδετς, που εγκρίθηκε από το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο και εντάχθηκε στο interreg και την ταυτόχρονη αναβάθμιση του αεροδρομίου.

Στο ίδιο περιφερειακό συμβούλιο ο κ. Κασαπίδης τόνισε, ότι προκρίνει την σύνδεση Καστοριάς - Σιάτιστας (ούτε στα χαρτιά δεν υπάρχει) από αυτή της Καστοριάς - Πόγραδετς.

Αυτή είναι και η διαφορά μας με τον κ. Κασαπίδη και την ΝΔ που εκπροσωπεί. Το δικό μας όραμα είναι να συνδεθεί η Καστοριά με την Δυτική και Ανατολική Ευρώπη και το δικό τους όραμα είναι να συνδέσουν την Καστοριά με την Σιάτιστα και την Πτολεμαΐδα.

Αν νομίζουν πως μπορούν να μας εμπαίζουν είναι βαθειά νυχτωμένοι. Με εμάς και με τους πολίτες της Καστοριάς να είναι σοβαροί.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος24/12/20

  Έχει η Καστοριά σιδηρόδρομο..;;; Η μήπως ο Σύριζα θα έκανε πρώτα σιδηρόδρομο και μετά το Διακομιστικο κέντρο στην Καστοριά.. ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/12/20

   Αν έχεις σιδηρόδρομο αεροδρόμιο και δρόμο δεν μπορείς να κάνεις διαμετακομιστικό. Αν δεν τα έχεις αυτά κανένας δεν θα ενδιαφερθεί για διαμετακομιστικό κέντρο.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος24/12/20

  Η Καστοριά, σε λίγο δεν θα έχει κατοίκους. Ήδη εδώ και χρόνια θυμίζει πολίχνη...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος25/12/20

  Ας σοβαρευτούμε λίγο ρε παιδιά. Το τρένο δεν είναι γαϊδούρι να σταματάει παντού. Οι σιδηροδρομικές γραμμές την σημερινή εποχή συνδέουν μέγα@ες πόλεις και όχι χωριά. Ούτε Καστοριά ούτε Πογραδετς ούτε Σιάτιστα. Αν είμαστε τυχεροί και γονή η γραμμή Θεσσαλονίκη-Τίρανα μπορεί να μας πέσει κανένας βοηθητικος σταθμός που είναι κάθε άλλο παρά κέρδος. Μην ονειρευόμαστε μεγαλοεργα και ας κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι για τον εναλλακτικό τουρισμό. Δεν εννοώ να έρχονται τα λεωφορεία γεματα γιαγιαδες και να πίνουν καφέ στην νότια παραλία.Αυτό κάνουν οι φοιτητές του Τζηκαλαγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ