16.2.21

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Η Καστοριά στην πρωτοπορία»



Το θέμα των δημοτικών τελών είναι πρωτοφανές. Και αντί να ασχολούνται με αυτό οι εκπρόσωποι και πληρεξούσιοι των πολιτών της Καστοριάς, αναλώνονται σε «πρωτοπορίες».


* * *

Τα αποκόμματα από τους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες πιο κάτω, τα έστειλε αναγνώστης της εφημερίδας, εφιστώντας την προσοχή και στρέφοντας το ενδιαφέρον στα δυσανάλογα δημοτικά τέλη. 

Σύμφωνα με τους λογαριασμούς αυτούς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους συγκεκριμένους λογαριασμούς «έναντι» ή «εκκαθαριστικούς», τα δημοτικά τέλη υπέρ του Δήμου Καστοριάς είναι ίσα ή και ακριβότερα ακόμη από την αξία κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Αυτό δεν συνέβαινε πάντα, αλλά συνέβη αποκλειστικά μόνο μετά την μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών που επέβαλε νομότυπα η δημοτική αρχή «Ώρα για δουλειά» του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη από 1η Ιανουαρίου 2020 με αμφιλεγόμενες διαδικασίες – πλυντηρίου της σχετικής επιβολής από το δημοτικό συμβούλιο για την δημοκρατική «νομιμοποίηση» [σχετικά "εδώ" και "εδώ"]

 




Το θέμα των δημοτικών τελών είναι πρωτοφανές. Και αντί να ασχολούνται με αυτό οι εκπρόσωποι και πληρεξούσιοι των πολιτών της Καστοριάς, αναλώνονται σε «πρωτοπορίες», όπως αυτή για την μέγιστη τιμή να «αγορεύσει» ο δήμαρχος Καστοριάς σε υποεπιτροπή της Βουλής. Σαν να αγόρευε στο Βήμα του Αγίου Παύλου ή την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ [το δελτίο τύπου του κ. Ζ. Τζηκαλάγια περί «πρωτοπορίας» "εδώ"].

Πίσω του όμως στην Καστοριά, οι δημότες, παίρνουν στα χέρια τους αυτούς τους απίστευτους λογαριασμούς, που εκμεταλλεύονται ως όχημα την ΔΕΗ για να εισπράττουν δυσανάλογα τέλη, για υπηρεσίες που οφείλει και χωρίς αντάλλαγμα να παρέχει ο Δήμος Καστοριάς.

Και προπαντός για να υπάρχει η ευχέρεια να αναλώνεται δημοτικό χρήμα για «ειδικούς συμβούλους - εργάτες... καθαριότητας», συμβάσεις με απ’ ευθείας αναθέσεις, «ειδικούς συνεργάτες», «δημοσιογράφους» κ.ο.κ. 

Όλα και όλοι αυτοί στην υπηρεσία ενός συστήματος διακυβέρνησης του Δήμου Καστοριάς, που πράγματι είναι πρωτοφανές —στην έκτασή του— αλλά όχι «πρωτοποριακό».

Το αξιοσημείωτο σε όλο αυτό το εγχείρημα έγκειται στο γεγονός ότι, όχι μόνο οι μειοψηφίες είναι αμήχανες και άβουλες, παρακολουθώντας (ή και συνεργαζόμενες) χωρίς να ασκούν τον έλεγχο της αποστολής τους. Ή τέλος πάντων χωρίς να γνωστοποιούν στους δημότες τους λόγους της αδράνειάς τους, ή ακόμη και της συμφωνίας τους. 

Αλλά αξιοσημείωτο είναι και το ότι, πρόσωπα της πλειοψηφίας εξουδετερώνονται ή απλά αυτοπροσδιορίζονται χωρίς ενεργό συμμετοχή και ευθύνη, για τον πυρήνα που διοικεί τον δήμο Καστοριάς. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Ιουλίου 2020, αρ. φύλλου 1040 .

Η πρώτη φωτογραφία στυλ «νάτος, νάτος» προέρχεται από φιλικό τοπικό blog, φυσικά.

27 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/2/21

    Θα τα μειώσουν φέτος και θα παριστάνουν τους ήρωες.... Κι ο κόσμος θα τους ξανά ψηφίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/2/21

    Προφανώς τα «γούστα» της Ειρ..... είναι πολλά & ακριβά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/2/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/2/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/2/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/2/21

    Πρωτοποριακή δήλωση, ενός πρωτοποριακού Βουλευτή, για ένα πρωτοποριακό Δήμαρχο, σε μια πρωτοποριακή Πόλη!
    ΤΙ ΖΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/2/21

    Πήγε στη ραδιοφωνική εκπομπή του μπαμπά - κόρης να μας πει πως στην Καστοριά έχει χιόνια ανέκαθεν και να κάνει υπομονή ο κόσμος... Η κόρη ήταν με πυτζάμες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/2/21

    Έριξαν τόσο πολύ αλάτι, δίχως αποτέλεσμα... Οι δρόμοι βομβαρδισμενοι λακκούβες... Θα μπορούσαν να κάνουν πριονίδι τους τόνους ξυλείας από τα πλατάνια που κλαδευτηκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/21

      Ή να δώσουν τα κλαδιά σε άπορους... Ποιος καίει στη σόμπα του τα κλαδιά από τα πλατάνια..;;; Να βγει ο Αντιδημαρχος με το πριόνι να μας ενημερώσει...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/2/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/2/21

      Σε ποιανού [....] την αυλή κατέληξαν τα πλατάνια που κόπηκαν ???

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος16/2/21

    Ο Ζήσης κατέβηκε με χιονολάστιχα ημιπαλτο και σκαρπινια στην Αθήνα, μαθημενος γαρ από χιόνια. Γιατί δεν πήρε και τον Γιάνη να οδηγήσει την αλατιερα στην Εκάλη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/2/21

    Τελικά δεν μίλησε στη Βουλή ο Δήμαρχος... Ούτε σε ραντεβού με τον Πρωθυπουργό πήγε... Ούτε στην τηλεδιάσκεψη για την απολιγνιιτοποιηση πήγε... Ούτε στην τηλεδιάσκεψη για τα Πανεπιστήμια πήγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/2/21

      Ανέβασε όμως selfies στο χιόνι όπως η Τούνη.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος16/2/21

    Σακουλάκια με αλάτι μπορούν να προμηθεύονται οι δημότες από το αμαξοστάσιο του Δήμου Άργους Ορεστικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/2/21

    Νομίζω ήρθε η ώρα για μαζική κατάθεση αγωγών και μηνύσεων για ελλειπή άσκηση καθηκόντων από τους δημοτικούς παράγοντες και όχι μόνο...

    Ο σαρκοβόρος σκώληξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/2/21

    Πολλά ζητατε ρε παιδιά. Με τέτοιες λεπτομέρειες θα ασχοληθεί ο Ζήσης; Ασχολείται με Selfies στα χιόνα και κάνει θραύση.
    Τύφλα να είχει η Τούνη με τα γυμνά της στα χιόνια. Εμείς έχουμε τον Τζηκαλάγια.
    Κλείστε τα μάτια και σκεφτήτε τι θα γινόταν αν έβγαζε και γυμνό όπως η Τούνη. Θα έκαιγε το δίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/2/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος17/2/21

    Αγαπητή ΟΔΟΣ
    Με αφορμή τον σαρκαστικό ομολογουμένως τίτλο "Η Καστοριά στην πρωτοπορία" έχω ένα ερώτημα από τις δημοτικές εκλογές το οποίο μου αναπαράγεται καθημερινά στην σκέψη μου. Καθημερινά λέγω μιας και αυτό επιβεβαιώνεται.
    Όταν έχουμε μια δημοτική αρχή προεξάρχοντος του δημάρχου, των επτά επιλογών από τον δήμαρχο αντιδημάρχων, των πέντε ειδικών συμβούλων συνεργατών διορισμένων του δημάρχου, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο, αλλά και το οριζόμενο αμοιβόμενο μέλος ΔΣ της ΔΕΥΑΚ με εισήγηση δημάρχου, τον πρόεδρο ΝΠΔΔ με εισήγηση του δημάρχου επίσης, όπως και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών, τον πρόεδρο της Μακεδνός ΑΕ και πιθανόν άλλους ακόμα που διαφεύγουν.
    Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι διαχειρίζονται δεκάδες εκατομμύρια του δημοτικού προϋπολογισμού. Θα διαχειρίζονταν εκατοντάδες εκατομμύρια προγραμμάτων εφόσον είχαν την ικανότητα να τα απορροφήσουν προς όφελος των πολιτών.
    Όταν οι διευθυντές αλλά και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών του δήμου Καστοριάς είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ. Και εύλογα οφείλω να επισημάνω.
    Οι δημοτικοί αυτοί άρχοντες, εκτός από την Καστοριανή αρχοντιά που τους διέπει, διαθέτουν την επιστημονική κατάρτιση για να προϊστανται όλου αυτού του επιχειρήματος;
    Και θα συμπλήρωνα με ειδικές γνώσεις σε επίπεδο ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε θέματα οικονομίας, τεχνικών έργων, πολιτισμού, αθλητισμού, διαχείρισης, επικοινωνίας, πληροφορικής, κλπ κλπ κλπ.
    Μην απορούμε λοιπόν για το αποτέλεσμα όταν αυτό είναι προδιαγεγραμμένο από την έναρξη λόγω περιορισμένων γνώσεων.
    Θα περίμενε ο δημότης να δει στα βιογραφικά τους την επιστημονική τους κατάρτιση και σε ποια ιδρύματα αυτή αποκτήθηκε.
    Αντί αυτού διαβάζουμε την εξαιρετική κατά τα άλλα οικογενειακή δομή τους και επιλέγουμε Καστοριανά.
    Καλά παιδιά αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/2/21

    Κάποιος ισχυρίστηκε ότι εκπαιδεύτηκαν στο πανεπιστήμιο της ζωής, δηλαδή κάτι μεταξύ καφενείου και εκκλησίας. Τύφλα να έχουν τα πανεπιστήμια.
    Πολίτης Γιάνννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/2/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/2/21

      Στο καφενείο απ' έξω, [....] Όσο γι αυτοκίνητο, το άσπρο Atos σε 1 χρόνο έκανε όσα χιλιόμετρα δεν είχε κάνει 5 χρόνια... (με πληρωμένη βενζίνη)

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/2/21

      Από φυσική δεν έχουν πολύ ιδέα αλλά ότι αφορά τις προσευχές σκίζουν. Η επιστήμη δεν σώζει ζωές, οι προσευχές μας όμως.....

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος17/2/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος17/2/21

    [....] Παλιά μου τέχνη κόσκινο. [....] Δεν κατάλαβε τι τον περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος18/2/21

    Στρουμφοχωριό το μέγαρο με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ