8.6.23

Φεστιβάλ Γράμμου | Λογοτεχνικά Πορτρέτα

Το Φεστιβάλ Γράμμου παρουσιάζει τα Λογοτεχνικά Πορτρέτα. Μια σειρά εκδηλώσεων για το βιβλίο και τους συγγραφείς της περιοχής. 

Φετινή καλεσμένη η κ. Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου, συγγραφέας και λογία της Καστοριάς, που τιμά την εφημερίδα με την συνεργασία της, όπως και την ίδια την Καστοριά με την παρουσία της στα πνευματικά και δημόσια δρώμενα. 

Άνθρωπος του πνεύματος και της προσφοράς χρόνια τώρα συμβάλλει με τρόπο μοναδικό στο πολιτιστικό μας απόθεμα.

Γεννημένη το 1941 η καστοριανή συγγραφέας μετράει στο ενεργητικό της μέχρι σήμερα πέντε τίτλους (''Το Κουφάδι", 2014, Κοράλλι, "Οι Σημαδούρες", 2018, αυτοέκδοση, ''Ο Φαροφύλακας της Λάκκας, 2020, Ελκυστής, ''Δύο νουβέλες'', 2021, Ελκυστής, ''Απ' το πλευρό του Αδάμ, 2022, Ελκυστής).

Διηγήματά της δημοσιεύονται συχνά στην ΟΔΟ, όπως και πολλές μεταφράσεις πεζών και ποιημάτων από τη γερμανική και την αγγλική γλώσσα. 

Από το 2018 επιμελείται τις ειδικές αυγουστιάτικες εκδόσεις της ΟΔΟΥ αφιερωμένες στην ποίηση:
2018: Δημοκρατικοί αυτοματισμοί (γερμανική ποίηση).
2019: Éire (ιρλανδική ποίηση)
2020: I can't breathe (αφροαμερικάνικη ποίηση)
2021: Τις Κυριακές των Αντιλλών το φως (αφιέρωμα στον νομπελίστα Ντέρεκ Γουόλκοτ)
2022: Μέσα στη μαγική του Αυγούστου τη σιωπή (αφιέρωμα στο Φεγγάρι). 

Δημοσιεύματά της έχουν φιλοξενηθεί επίσης στα λογοτεχνικά περιοδικά "Οροπέδιο" και "Χάρτης".

Η γραφή της χαρακτηρίζεται από τις έντονες χαρακιές της μνήμης, τον τρόπο που η ιστορία και η γεωγραφία τέμνει το σώμα και εν τέλει το ίδιο το συγγραφικό μολύβι, από σκληρές αναπολήσεις και επίμονα περιστατικά που επανέρχονται ως προφητείες ή ως επινοήσεις του υποσυνείδητου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με κείμενά τους, επιχειρώντας μια κριτική σύνοψη του έργου της συγγραφέως η κ. Σοφία Κλειούση (φιλόλογος-συγγραφέας) και ο κ. Αλέξανδρος Μακρίδης (φιλόλογος-συγγραφέας), ενώ θα συντονίσει ο μουσικός-φιλόλογος κ. Αλέξης Γούδας· στο πάνελ, εκτός από την κ. Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου, θα συμμετέχει και ο ίδιος ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Κυριακή 11 Ιουνίου στις 18:00, στην δημοτική Βιβλιοθήκη Νεστορίου.


Περισσότερα για το Φεστιβάλ Γράμμου "εδώ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ