17.4.17

Εθιμοτυπική επίσκεψη γενικού προξένου της Ρωσίας

Συνάντηση με τον νέο γενικό πρόξενο της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη Alexander Shcherbakov είχε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος, την  Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς καλωσόρισε το νέο γενικό πρόξενο της Ρωσίας στην Καστορια και ακολούθησε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία των δύο χωρών. Τα κυρίαρχα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που τέθηκαν, η αξιοποίηση των οποίων θα τονώσουν την εξωστρέφεια όχι μόνο της τοπικής οικονομίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος, αφορούσαν τη γουνοποϊία, τον θρησκευτικό και αθλητικό τουρισμό αλλά και την εξαγωγή των προϊόντων του πρωτογενή τομέα, καταδικάζοντας παράλληλα το εμπάργκο που έχει επιβληθεί, επισημαίνοντας πως τέτοιες τακτικές δεν επιλύουν τις διαφορές μεταξύ των χωρών.
Την επομένη ημέρα Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 ο νέος γενικός πρόξενος της Ρωσίας πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη και στον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή, στην οποία παραβρέθηκαν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς κ. Ιωάννης Τόμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κ. Λάζαρος Ζήσης. Κατά την συνάντηση εξετάσθηκαν θέματα συνεργασίας με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων επ’ ωφελεία της τοπικής επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και των πολιτιστικών θεμάτων. Παράλληλα, στο γραφείο του δημάρχου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ