29.4.17

Τα κτήρια του Βουνού παραχωρούνται νόμιμα προς χρήση στον Σύλλογο Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς



Αίσιο τέλος είχε, μετά από ενέργειες της βουλευτή ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου και του προέδρου του συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος κ. Χ.Κλαζίδη η νομιμοποίηση των τριών ακίνητων του Βουνού της πόλης της Καστοριάς, που αποδίδονται πλέον οριστικά με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ.Σ.Φάμελου, κατά χρήση στον σύλλογο Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Στις 12 Απριλίου υπογράφηκαν τα πρωτόκολλα παράδοσης- παραλαβής των τριών κτηρίων του Βουνού, μεταξύ της διεύθυνσης Δασών Καστοριάς και του συλλόγου Φίλοι του Περιβάλλοντος Καστοριάς. Πρόκειται για το κτήριο στον προφήτη Ηλία, το κτήριο με τα γραφεία του συλλόγου και το αναψυκτήριο στον Άη Θανάση.

Την ανακοίνωση της παραχώρησης, που εκκρεμούσε από το 2011 και αποτελούσε βραχνά για τον σύλλογο, έκαναν σε κοινή συνέντευξη τύπου την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου, η βουλευτής κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για την τοπική μας κοινωνία, διότι η υπόθεση παραχώρησης των κτηρίων εκκρεμούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο σύλλογος πλέον μπορεί να αξιοποιήσει τα κτίρια που παραχωρούνται με ένα συμβολικό αντίτιμο. Το γεγονός δε θα μπορούσε να ευοδωθεί εάν δεν υπήρχε η επιμονή από το διοικητικό συμβούλιο για την υλοποίηση της απόφασης, καθώς επίσης και η αγαστή συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όταν υπάρχει συνεργασία φορέων νομίζω το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό». 

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο πρόεδρος του συλλόγου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ. Τελιγιορίδου που βοήθησε στην εξεύρεση λύσης για τα τρία κτήρια, που μετά από 40 χρόνια ανήκουν πλέον νόμιμα στον σύλλογο.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ