25.10.17

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθησαν στην Καστοριά δύο ημεδαπoί για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών  

Συνελήφθησαν την Τρίτη 17-10-2017 το απόγευμα στην Καστοριά, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, δύο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 51 χρόνων, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Στην πρώτη περίπτωση σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 48χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 12,8 γραμμαρίων.
Στην δεύτερη περίπτωση, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 51χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του τέσσερα δισκία χαπιών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και προανάκριση για τις δυο περιπτώσεις ενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σύλληψη για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών 

Συνελήφθη στις 10 Οκτωβρίου το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά δυο μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 27 και 30 χρόνων, οι οποίοι είχαν εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων και κατοχή κάνναβη

Συνελήφθη στις 09-10-2017 το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ένας 40χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σε περιοχή της Καστοριάς κατελήφθη o 40χρονος να καλλιεργεί σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του πατέρα του, εννέα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους έως 60 εκατοστών. Ακολούθως, στην κατοχή του 40χρονου και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά και 481,2 γραμμάρια κλώνοι κάνναβης και ακατέργαστης κάνναβης. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Εξιχνιάστηκε κλοπή που τελέστηκε σε περιοχή της Καστοριάς

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Άργους Ορεστικού, κλοπή που διαπράχθηκε σε περιοχή της Καστοριάς και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, 28 και 46 χρόνων. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω σε περιοχή της Καστοριάς αφαίρεσαν από την οικία 35χρονης ημεδαπής μία ηλεκτρογεννήτρια. Αφαιρεθείσα γεννήτρια βρέθηκε στην κατοχή τους, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα. Από την αστυνομία εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ