13.10.17

Βασίλισσα της Νύχτας: Der Hölle Rache [III]



Ο Tom Hulce στην ταινία Amadeus (1984) του Miloš Forman

Κινηματογραφικά αποσπάσματα από την σκηνή που η Βασίλισσα της Νύχτας, αποκαλύπτει στην  κόρη της Παμίνα τα κίνητρά της, προστάζοντας να σκοτώσει τον Ζαράστρο με ένα μαχαίρι που της παραδίδει, ερμηνεύοντας μία από τις δυσκολότερες τεχνικά άριες του λυρικού ρεπερτορίου το «Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen» (Η εκδίκηση της κόλασης κοχλάζει μέσα στην καρδιά μου ή Μια κολασμένη οργή κοχλάζει μέσα στην καρδιά), και παράλληλα ένα από τα διασημότερα κομμάτια της μουσικής του "Zauberflöte" (Μαγικού Αυλού) του Μότσαρτ.

Ο "Μαγικός Αυλός" θα αναμεταδοθεί απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 19:55, υπό την διεύθυνση του φημισμένου James Levine και σε σκηνοθεσία Julie Taymor.

Τιμές εισιτηρίων: 15,00 € (10,00 € φοιτητικά, άνεργοι, ΑΜΕΑ). Με το κουπόνι της ΟΔΟΥ 1+1  η τιμή είναι 15,00 € για δύο άτομα (δηλαδή 7,50 € το άτομο). Η προσφορά είναι για 15 εισιτήρια (30 άτομα). Είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στη εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4,  τηλ.2467029638, e-mail: odos-kst@otenet. gr) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.  

Η είσοδος για την συγκεκριμένη παράσταση θα είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Καστοριάς.




Η Meryl Streep στην ταινία Φάλτσο σοπράνο (Florence Foster Jenkins), 2016.


Από τον Μαγικό Αυλό (Trollflöjten) του Ingmar Bergman (1975)


Η Kristin Chenoweth στην σειρά Kristin


Από την ταινία του Kenneth Branagh "The Magic Flute" 2006.


Ο πρίγκιπας κι εγώ 2: Ο βασιλικός γάμος (2006)


Από την ταινία κινουμένων σχεδίων του Valeriy Ugarov, της σειράς Operavox (1995).


Η κατάρρευση του Μότσαρτ κατά την διάρκεια του "Μαγικού Αυλού" στην ταινία Amadeus (1984)


Η εισαγωγή του "Μαγικού Αυλού" στην ταινία Amadeus (1984)

Σχετικά:

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ