13.10.17

Βασίλισσα της Νύχτας: Der Hölle Rache [II]




Αποσπάσματα από διάφορες όπερες με την σκηνή που η Βασίλισσα της Νύχτας, αποκαλύπτει στην  κόρη της Παμίνα τα κίνητρά της, προστάζοντας να σκοτώσει τον Ζαράστρο με ένα μαχαίρι που της παραδίδει, ερμηνεύοντας μία από τις δυσκολότερες τεχνικά άριες του λυρικού ρεπερτορίου το «Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen» (Η εκδίκηση της κόλασης κοχλάζει μέσα στην καρδιά μου ή Μια κολασμένη οργή κοχλάζει μέσα στην καρδιά), και παράλληλα ένα από τα διασημότερα κομμάτια της μουσικής του "Zauberflöte" (Μαγικού Αυλού) του Μότσαρτ.

Η μουσική σκηνή με παραστατικό τρόπο μεταφέρει το δαιμονικό ύφος της Βασίλισσας ό,τι και αν αυτή συμβολίζει, για να συντριβεί λίγο αργότερα από το Φως του Όσιρη στο υπέροχο φινάλε της όπερας.

Ο "Μαγικός Αυλός" θα αναμεταδοθεί απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 19:55, υπό την διεύθυνση του φημισμένου James Levine και σε σκηνοθεσία Julie Taymor.

Ερμηνεύουν οι: Golda Schultz (Παμίνα), Kathryn Lewek (Βασίλισσα της Νύχτας), Charles Castronovo (Ταμίνο), Markus Werba (Παπαγκένο), Christian Van Horn (Αφηγητής), René Pape (Ζαράστρο).

Η συγκεκριμένη παραγωγή είναι του 2004 και είναι η πρώτη που μεταδόθηκε ζωντανά παγκοσμίως στις 30 Δεκεμβρίου 2006, στην έναρξη των αναμεταδόσεων "Live in HD" της Metropolitan Opera.

Τιμές εισιτηρίων: 15,00 € (10,00 € φοιτητικά, άνεργοι, ΑΜΕΑ). Με το κουπόνι της ΟΔΟΥ 1+1  η τιμή είναι 15,00 € για δύο άτομα (δηλαδή 7,50 € το άτομο). Η προσφορά είναι για 15 εισιτήρια (30 άτομα). Είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στη εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4,  τηλ.2467029638, e-mail: odos-kst@otenet. gr) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.  

Η είσοδος για την συγκεκριμένη παράσταση θα είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ