22.10.17

Εν συντομία




⬛  Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν: η έγκριση δαπάνης για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες βελτίωσης εγκαταστάσεων του επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς».
-Η έγκριση απευθείας ανάθεσης για προμήθεια διαφόρων ειδών ενόψει της υποδοχής πολιτών στο γραφείο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.
-Η έγκριση ή μη απευθείας ανάθεσης για κάλυψη catering στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, στο πλαίσιο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2017 και η έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Οριοθέτηση-χωροθέτηση ποταμού Αλιάκμονα στην περιοχή Πενταβρύσου».

⬛  Εν όψει των XXIII Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018», που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018 στην Πιόνγκτσανγκ  της Νότιας Κορέας, η λαμπαδηδρομία της ολυμπιακής φλόγας θα περάσει και από την Καστοριά την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 (στις 16:30 στο πάρκο ολυμπιακής φλόγας) 

⬛   Μετά την ικανοποίηση από το υπουργείο Εσωτερικών, του αιτήματος περί χρηματοδότησης της κατασκευής των νέων δεξαμενών ύδρευσης στις Τ.Κ. Τοιχιού, Μεταμόρφωσης και Φωτεινής, δρομολογήθηκε η διαδικασία του απαιτούμενου έργου.

⬛   Την Βουλή των Ελλήνων στην εκδήλωση μνήμης υπέρ των αγωνιστών και θυμάτων του μακεδονικού αγώνα στην Αθήνα εκπροσώπησε η βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολ. Τελιγιορίδου.

⬛   «Σκάνδαλο του υπουργού Παιδείας» καταγγέλλει βουλευτής της Φλώρινας για «το άρθρο 76 του νόμου 4485/2017 του κ. Γαβρόγλου το οποίο αποτελεί φωτογραφική διάταξη για την “εξυπηρέτηση” της κας Σοφίας Αυγητίδου, συζύγου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Αγγελόπουλου και εκλεκτού του υπουργού» όπως αναφέρει.

⬛    Το ενδιαφέρον του να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς στις επόμενες δημοτικές εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΔηΚα κ. Αχιλλέας Ευαγγέλου.

⬛   Δωρεάν τεστ Παπ (και για τις ανασφάλιστες γυναίκες) πραγματοποιούνται στα ιατρεία του ΙΚΑ Καστοριάς. Πληροφορίες τηλ. 24670 29291.

⬛   Οι εγγραφές στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς συνεχίζονται. Πληροφορίες στη γραμματεία του ωδείου (τηλ. 24670 27720) Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 08.00-15.00 και 17.00-20.30.

⬛    Συνεδρίασε στις 2 Οκτωβρίου για πρώτη φορά το περιφερειακό συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την συγκρότηση του σε σώμα και την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα και αναπληρωτή του.


Δημοσιεύθηκαν με περισσότερες λεπτομέρειες στην ΟΔΟ 
στις 12 Οκτωβρίου 2017, αρ. φύλλου 905.

7 σχόλια:

  1. Επώνυμος22/10/17

    Διαβάζουμε
    "Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν: η έγκριση δαπάνης για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες βελτίωσης εγκαταστάσεων του επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς».
    και έρχεται εύλογη η απορία :
    Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια, Δήμος κλπ) είναι υποχρεωμένη να συντηρεί και τα κτίσματα άλλων ΝΠΔΔ;
    Λογικά, για να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις θα στηρίζονται στον Νόμο.
    Απλώς παραξενεύει το γεγονός να εμπλέκονται οι δαπάνες.
    Εκείνο όμως που κυρίως προβληματίζει είναι τα κριτήρια με τα οποία δίνονται κάθε φορά τα χρήματα, θεωρώντας δεδομένη την εμπιστοσύνη ότι δεν γίνεται κατάχρηση. Το θέμα δεν εξειδικεύεται αλλά είναι γενικότερο, αφορά πολλούς φορείς.
    Δεν μπορούμε π.χ. να "βάλουμε σε έναν τορβά" όσους ζητούν οικονομική ενίσχυση. Λίγο-πολύ είναι εύκολο να διαπιστωθεί αν υπάρχει οικονομικό υπόβαθρο ή όχι, οπότε κρίνεται αναγκαία ή μη η χρηματοδότηση.
    Εξάλλου, δεν είναι μόνο η οικονομική επιφάνεια του καθενός ή οι προοπτικές (ή πιθανότητες) για ανάπτυξη.
    Είναι και κάτι που συχνά ξεχνιέται. Ο καιρός, δηλαδή η κατάλληλη ώρα. Όπως επίσης και τα πρόσωπα που κάνουν την αίτηση.
    Όλα αυτά τα έγραψα με αφορμή ένα κείμενο του Ρωμύλου Μαντζούρα, ο οποίος προτείνει κάτι καταπληκτικό. Να στραφούμε στην αξιοποίηση της ομορφιάς της Καστοριάς διοργανώνοντας εκδηλώσεις το Φθινόπωρο!
    Όποιος από εγωισμό δεν απορρίπτει αμέσως τις ιδέες κάποιου άλλου, θα παραδεχθεί ότι η πρότασή του είναι ευφυέστατη.
    Το Καλοκαίρι γίνονται παντού εκδηλώσεις και προτιμώνται οι παραθαλάσσιες ή στην Αθήνα. Κι εμείς εδώ καπνιζόμαστε στις σουβλακογιορτές! Ακόμη και το τόσο αξιόλογο "Φεστιβάλ της Αυλής" θα ήταν προτιμότερο το Φθινόπωρο.
    Ας το σκεφτούμε λίγο παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/10/17

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/10/17

    ΚΑΙ από τήν Περιφέρεια καί από τόν Δήμο θέλουν νά τά παίρνουν;;;;; Ιδιόκτητη περιουσία έχουν. Καί δέν είναι μόνο κάτι ξεχασμένα μετόχια πού δέν πατάει ούτε άνθρωπος ούτε κατσίκι, είναι καί διαμερίσματα ευάερα καί ευήλια. Μόνο από τόν Κύριο περιμένουν να οικονομεί;
    Οι καλοί οικονόμοι δέν είναι όλο ζήτα από τόν ένα καί ζήτα από τόν άλλον καί τά έσοδα ταξιδάκια, φιλοξενία [.....] [.....] επιγονάτια [.....] καί προσφορές μόνο σέ όσους [.....] καί αντίρρηση δέ φέρνουν παρά μόνο "πληροφορίες"-κατηγορίες εναντίον τών "απέναντι". Οι καλοί οικονόμοι δέν έχουν εχθρούς, γιατί τούς ευλογούν πρίν από τους φίλους.
    Ό,τι δηλαδή συμβαίνει καί στήν Καστοριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/10/17

      Σύμφωνα με πρόσφατη επιβεβαιωμένη είδηση η Ι.Αρχιεπισκοπή Αθηνών αποφάσισε να παραχωρεί διαμερίσματα και καταστήματα σε απόρους. Ομολογουμένως σωστή απόφαση. Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό ότι υπάρχει εκκλησιαστική περιουσία.
      Αλλού όμως, εδώ και χρόνια, παραχωρούνταν διαμερίσματα χωρίς ενοίκιο σε τέκνα γνώριμων οικογενειών για να σπουδάσουν, και με τους δύο γονείς εργαζόμενους. Αναπτυσσόταν έτσι όχι απλά μια σχέση "ευεργέτη-ευεργετημένου" αλλά μια κλίκα "υπόχρεων" που εξαργύρωναν την "ευεργεσία" δουλεύοντας ύστερα σαν "καταδότες". Αλλού όμως αυτά! Στη Φρουτοπία. Όχι και πολύ μακριά. Ένα τσιγάρο δρόμος.

      Διαγραφή
  4. Απορία23/10/17

    Στη "Διαύγεια" δεν αναρτώνται οι ενέργειες στα "κτήρια εκκλησιαστικών δράσεων" ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/10/17

    Ας ετοιμάζονται και οι κύριοι κύριοι επίτροποι! Έρχεται POS στο παγκάρι!
    Δεν κάνω πλάκα. Άρχισε ήδη να εφαρμόζεται σε ναούς στο εξωτερικό.
    Και λογικό και δίκαιο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/10/17

    Ρε δε μας παρατάτε με το θέμα που μας έχετε πρήξει τα σκώτια; Ένα χρόνο ταλαιπώρια πηγαινοέρχονται να συζητάνε για το μάθημα των Θρησκευτικών και όλες τις άλλες ειδικότητες τις έχουν στον πάγο. Ακόμα δεν κατάφεραν να αποφασίσουν την "αναδιάρθρωση των δομών της εκπαίδευσης" και είναι στον αέρα βασικά ζητήματα κι ακόμη θα μας απασχολεί σε ποια ηλικία θα μάθουν τα παιδιά ότι δίπλα τους ζουν και εβραίοι και μουσουλμάνοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ