17.3.19

Ο Κύκλος του Δαχτυλιδιού




Η Βαλκυρία (Die Walküre) από τον Κύκλο του Δαχτυλιδιού ή το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν (Der Ring des Nibelungen), την περίφημη τετραλογία του Ρ. Βάγκνερ [Ο Χρυσός του Ρήνου (Das Rheingold), H Βαλκυρία (Die Walküre), Ζίγκφριντ (Siegfried) και το Λυκόφως των Θεών (Götterdämmerung)], θα μεταδοθεί απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς στις 30 Μαρτίου 2019, υπό την διεύθυνση του Philippe Jordan και σκηνοθεσία: Robert Lepage.
Με τους Christine Goerke, Eva-Maria Westbroek, Stuart Skelton, Jamie Barton, Greer Grimsley κ.ά.



Ο Βάγκνερ με τον Κύκλο του Δαχτυλιδιού εισάγει νέα δεδομένα τόσο στο μορφολογικό και δομικό χαρακτήρα της παρτιτούρας όσο και στις σκηνικές προϋποθέσεις με τις οποίες ανεβαίνει ένα μουσικό δράμα, αλλάζοντας ριζικά τον καταστατικό χάρτη της όπερας.

Θα είναι η τέταρη βαγκνερική όπερα που θα παρακολουθήσει το καστοριανό κοινό. Η αρχή έγινε με τους Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης στις 13 Δεκεμβρίου 2014, ακολούθησε ο Τάνχωϋζερ στις 31 Οκτωβρίου 2015 και ο Τριστάνος και Ιζόλδη στις 9 Οκτωβρίου 2016.



Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ