22.9.20

Μετάθεση σε επιτελική θέση στην Αθήνα



Μετά την περιπέτεια της σύλληψής του από τους Τούρκους και την κράτησή του για 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο Έλληνας Υπολοχαγός -πλέον- του Ελληνικού Στρατού Άγγελος Μητρετώδης τοποθετήθηκε πρόσφατα σε μείζον επιτελείο της Αθήνας. 

Η θητεία του στην παραμεθόριο, όπου όφειλε να υπηρετήσει ως νεαρός Ανθυπολοχαγός, έληξε και ο Αξιωματικός του Μηχανικού πήρε μετάθεση, σε σημαντική διοικητική θέση, όπως αναφέρει η σελίδα Στρατολογία

Από το νέο του πόστο ο Άγγελος Μητρετώδης παρέχει τις εξειδικευμένες γνώσεις του πάνω στην εκπόνηση μελετών και εκτέλεση κατασκευαστικών και επισκευαστικών έργων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Αρχικά, ο Έλληνας Στρατιωτικός, που έγινε διεθνώς γνωστός λόγω της σύλληψής του, μαζί με τον ΕΠ.ΟΠ. Λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, το 2018, από Τούρκους, ήταν προγραμματισμένο να μετατεθεί σε ειδική στρατιωτική μονάδα του Μηχανικού, ωστόσο στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμο, λόγω υπηρεσιακών αναγκών, να επανδρώσει τη θέση στο εν λόγω επιτελείο. 

Σημειώνεται ότι μετά την αποφυλάκισή του ο Άγγελος Μητρετώδης είχε ζητήσει να μετεκπαιδευτεί στο εξωτερικό, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Έκτοτε παρέμενε εντός συνόρων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τη σύλληψή του. 

Πιο συγκεκριμένα, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να μεταβεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβει εκπαίδευση σε «ειδικό σχολείο». Τον στόχο αυτό, μάλιστα, είχε προσπαθήσει να πετύχει στο παρελθόν, αλλά ήρθε δεύτερος στη σχετική διαδικασία επιλογής υποψηφίου.

Πλέον, όπως όλα δείχνουν, ο Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έχει αφήσει πίσω του τον «εφιάλτη» της σύλληψής του και συνεχίζει την καριέρα του στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας πάντα στο πλευρό του την οικογένειά του και την υποστήριξη των συναδέλφων του.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/9/20

    Το τζιπ και τα όπλα τα πήρε η Ελλάδα πίσω, η ακόμη τα έχουν οι Τούρκοι..;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/9/20

    Ο Ελληνικός Στρατός στα καλύτερα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/9/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/9/20

    Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου: 'κατέβασα το όπλο για να μην γίνει κανένα κακό...!!!!!' Σκέψου τι τους μαθαίνουν στην Ευελπίδων!!! [....] Τι έγινε το μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος μου... [....] Α ρε δόλιε Παύλο Μελά για ποιούς θυσιάστηκες!!!

    Έρρωσθε οι οπλοφορούντες,
    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/9/20

    ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
    ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ