6.2.21

ΟΔΟΣ | Μητροπολίτης Καστοριάς: «Είχαμε ελάχιστα θύματα»

 
«Είχαμε ελάχιστα θύματα»
ΟΔΟΣ 9.7.2020 | 1038

Σημαντικά μηνύματα από τον μητροπολίτη Καστοριάς που ξεκίνησε φαίνεται να ομιλεί —όπως είχε αναφέρει ότι θα πράξει, με αποκαλύψεις μάλιστα για τα λάθη που έγιναν εκ μέρους της Πολιτείας την περίοδο των απαγορεύσεων (αυτό εννοούσε)—  σε μία συναρπαστική και γλαφυρή συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καστοριάς, γνωστό παρουσιαστή που είχε μείνει άφωνος και γητευμένος.

Ακολούθησε πρόσφατα άλλη συνέντευξη (άλλου δημοσιογράφου, άλλου ΜΜΕ της Καστοριάς), αποσπάσματα της οποίας παρατίθενται πιο κάτω: 

«[…] Ένας ιός καθήλωσε και ταπείνωσε ακόμη και την Επιστήμη, δηλαδή τι σημαίνει αυτό, ότι στην ζωή μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την παρουσία του Θεού, άνευ Εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν. Βλέπετε μέχρι σήμερα το εμβόλιο δεν έχει βρεθεί, παρά τις μεγάλες προσπάθειες, που καταβάλλουν όλες οι χώρες, όλη η ιατρική επιστήμη προκειμένου να δοθεί και μια βοήθεια ακόμη και στους διασωληνωμένους ασθενείς.

»Ο Άγιος Σιατίστης (σ.σ. εννοεί τον νυν μητροπολίτη Σιάτιστας) μου έλεγε ότι έπαιρνε πολλά μηνύματα από τους Αγίους την περίοδο αυτή, από τις εμφανίσεις τους, που έλεγαν ότι μην ανησυχείτε, έλεγαν είμαστε δίπλα σας. Ο Θεός είναι μαζί μας.

»Ένα δεύτερο μήνυμα έντονο για την Πατρίδα μας, που επλήγη μεν, αλλά όχι τόσο πολύ όσο άλλες χώρες, για την δε ιδιαίτερη πατρίδα μας την Καστοριά, εμείς εδώ αισθανθήκαμε έντονη την παρουσία του Θεού. Τόσο στην χώρα μα όσο και στην Καστοριά μας, μας εφύλαξε και είχαμε ελάχιστα θύματα, ενώ τα κρούσματα ήταν αρκετά. 

»Ένας Αγιορείτης μου είπε ότι "Εκεί στην Καστοριά σας κρατούσε ο Θεός στην χούφτα Του". Οι Άγιοι και οι Πρεσβείες της Παναγίας μας, μάς ενίσχυσαν την περίοδο της πανδημίας».

Μετά από τις δηλώσεις αυτές είναι σίγουρο ότι η επίσημη εκκλησία στην Καστοριά θεωρεί τους 13 και πλέον θανάτους συμπολιτών μας, μεγάλη τύχη ή καλύτερα θεάρεστο γεγονός. Προφανώς επειδή οι υπόλοιποι επιβιώσαμε και δεν βαριέσαι για τις οικογένειες που θρηνούν. Αυτό είναι το μήνυμα. 

Αν και το πιο βέβαιο είναι ότι στα σίγουρα η Καστοριά, έχει επιτύχει την ανοσία της πραγματικής αγέλης. Και εν προκειμένω του ποιμνίου.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Ιουλίου 2020, αρ. φύλλου 1038.* * *24 μέχρι σήμερα το σύνολο 
των νέων κρουσμάτων στην Καστοριά

109 από την έναρξη της πανδημίας

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ανακοινώνουμε 4 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας για το διάστημα 4 – 8 Ιουλίου 2020 το σύνολο των οποίων είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένα ορφανό κρούσμα που διαγνώστηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένου προεγχειρητικού ελέγχου ενώ τα υπόλοιπα προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης στενών επαφών θετικών κρουσμάτων. Τα νέα κρούσματα χαρακτηρίζονται ασυμπτωματικά.

Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα ανέρχεται συνολικά στα 27 από τα οποία τα 24 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς και τα 3 κάτοικοι του νομού Κοζάνης.

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από την παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας έχουν λάβει εξιτήριο δύο ασθενείς που νοσηλεύθηκαν επιτυχώς με covid-19 λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Παράλληλα, συνεχίζεται ομαλά η νοσηλεία για άλλους δύο ασθενείς.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των θετικών κρουσμάτων προκύπτει μέσα από τις διαδικασίες της ιχνηλάτησης και αφορά συνήθως ασυμπτωματικά άτομα, η επιδημιολογική κατάσταση στον νομό Καστοριάς αξιολογείται ως ελεγχόμενη. Απόλυτα ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός πως από τις ιχνηλατήσεις των τριών πρώτων ορφανών κρουσμάτων στο νομό Καστοριάς δεν έχει διαπιστωθεί ουδεμία διασπορά του ιού SARS–CoV-2 στο περιβάλλον τους. Συνολικά, από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του ΓΝ Κοζάνης 298 δείγματα στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών θετικών κρουσμάτων.

Η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, η αποφυγή συγχρωτισμού, η έγκαιρη απομάκρυνσή μας από το χώρο εργασίας επί εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων είναι επί της παρούσης οι μόνοι αποτελεσματικοί τρόποι αναχαίτισης της διασποράς της λοίμωξης.

Ιορδάνης Α. Ρωμιόπουλος
Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος
Συντονιστής ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Ιουλίου 2020, αρ. φύλλου 1038.


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

10 σχόλια:

 1. Ανώνυμος6/2/21

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/2/21

  Όπου δεν πίπτει λόγος.. Πίπτει ράβδος.. Στην προκειμένη περίπτωση ούτε το ένα.. Ούτε το άλλο. Έχουμε μπλέξει για τα καλά.. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιώργος Χατζηδημητρίου [fb]6/2/21

  Μεταξύ των οποίων και ο ίδιος. (πράγματι μας κρατούσε κάποιος στη χούφτα του. Και μάλλον δεν πρέπει να ήταν ο Θεός...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος6/2/21

  "Ο Άγιος Σιατίστης (σ.σ. εννοεί τον νυν μητροπολίτη Σιάτιστας) μου έλεγε ότι έπαιρνε πολλά μηνύματα από τους Αγίους την περίοδο αυτή, από τις εμφανίσεις τους, που έλεγαν ότι μην ανησυχείτε, έλεγαν είμαστε δίπλα σας. Ο Θεός είναι μαζί μας".
  Δηλαδή ο Μητροπολίτης Σιατίστης, συνομιλεί με Αγίους; Δεν κατάλαβα τι συμβαίνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/2/21

   Τύφλα να έχει η Wind με το 5G. O σιατιστης μιλά με τους αγίους χωρίς συσκευή και εμείς με iPhone και 5G ούτε με το άγιο πνεύμα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/3/21

   Αστικη χρέωση....;;!!!

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος6/2/21

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος6/2/21

  Πού είσαι Δία παντοδύναμε να μας σώσεις από αυτούς τους αιρετικούς. Ρίξε τους έναν κεραυνό να μας λυτρώσεις.
  Ένας δωδεκαθεϊστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος6/2/21

  Aρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς: “Αιωνία σου η μνήμη! Καλή Ανάσταση! Καλή Αντάμωση!”

  Θεός φυλάξει, τι επιθυμίες είναι αυτές; Ελπίζω η αντάμωση, τουλάχιστον η δικιά μου με τον μακαριότατο, να μην είναι σύντομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/2/21

   Ο ίδιος δε δήλωσε, χωρίς να επικαλεστεί επίσημα στοιχεία, αλλά μάλλον προσωπικές του πεποιθήσεις, ότι δε πήγε από κοροναϊό, αλλά από ίωση (!!!), προσβάλλοντας με αυτές τις δηλώσεις ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία της Ελλάδας, αυτό του 424 ΓΣΝΕ!!! Σα να είναι το 424 Νοσοκομείο της πλάκας, και πεθαίνει τους ανθρώπους, επειδή δε τηρεί τους κανόνες υγιεινής!
   Θεωρίες συνωμοσίας αλά Χριστόδουλο;; Αναρωτιέμαι.
   Αλλά υπομονή, θάρθει ο νέος Δεσπότης και ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ, ΜΑ ΌΛΟΙ, θα το ξεχάσουν, πριν αλέκτωρ λαλήσει...
   Ας ελπίσουμε, αυτή τη φορά, να είναι από τους κόλπους του... τόσου, μα τόσο, ΜΑ ΤΟΣΟ μισητού, στην Καστοριά, Βαρθολομαίου.
   Ναι του Πατριάρχη μας!!! Των Ελλήνων!!!
   Υπομονή, ο αλέκτωρ οσονούπω θα ΛΑΛΗΣΕΙ.
   ΘΑ ΛΑΛΗΣΕΙ!!!

   Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ