15.3.24

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2023 [10]

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 28.12.2023 | 1205


Κίμων Μηταλίδης

Ένας αρκετά καλός ισορροπιστής


[+] Δεν είναι λίγοι οι αναγνώστες και φίλοι της ΟΔΟΥ που επέλεξαν τον συμπολίτη κ. Κίμωνα Μηταλίδη ως ένα από τα πρόσωπα του 2023 που διακρίθηκαν, εν τέλει θετικά την χρονιά που πέρασε. 

Ο κ. Κίμων Μηταλίδης, εκλεγμένος το 2019 δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καστοριάς με τον συνδυασμό "Ώρα για δουλειά", έγινε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς για μια ολόκληρη 4ετία. Αν και θεωρήθηκε ότι ανήκει στην σφαίρα της στενής επιρροής του δημάρχου Καστοριάς ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς κατόρθωσε να επιβάλλει μια διακριτή παρουσία στο ύπατο όργανο του Δήμου Καστοριάς. 

Καθώς μάλιστα ανήκει στην κατηγορία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων που είχαν ιδιωτικό επάγγελμα (ο ίδιος μάλιστα από ετών με περισσότερες επαγγελματικές δραστηριότητες ταυτόχρονα) αποτελούσε μαζί με κάποιους άλλους, την έξωθεν καλή μαρτυρία, ένα άλλοθι κατά κάποιο τρόπο στους άλλους. Και για όσους δηλαδή, καταφανώς ή έστω με βάση την προκατάληψη της κοινής γνώμης, βιοπορίζονται μέσω της εκλογής τους και της κατοχής από τους ίδιους έμμισθης (αποζημιούμενης χρηματικά) θέσης και αξιώματος στον Δήμο Καστοριάς.

Κάποιοι από τους αναγνώστες τον υπέδειξαν σημειώνοντας με επικριτικό τρόπο το γεγονός ότι η άρνησή του να συμμετάσχει στο "Συνεχίζουμε" του συνδυασμού "Ώρα για δουλειά" του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, τελικά δεν του «βγήκε σε καλό». Διότι όπως αναφέρουν και ο κ. Κορεντσίδης επανεξελέγη δήμαρχος και ο κ. Μηταλίδης θα πάψει να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της δημοσιότητας του δημοτικού βίου. Ενώ ταυτόχρονα θα «απαλλαγεί» η δημοτική αρχή από ένα πρόσωπο «βαρίδιο» σαν τον κ. Μηταλίδη για παράδειγμα. Ένα πρόσωπο εμπόδιο στην εμπέδωση της πολιτικής αξίας του δημάρχου Καστοριάς. 

Κάποιοι άλλοι όμως υποστήριξαν αντίθετα, ότι ο ίδιος ο κ Μηταλίδης και πριν ακόμη αποφασίσει να μην είναι εν νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, είχε την προσωπική βεβαιότητα ότι τελικά θα επανεκλεγεί ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης και ότι δεν ήταν ένας τέτοιος λόγος ο λόγος της αποχής του. 

Ήταν όμως το ότι, η προσωπική του χημεία με πολλά πρόσωπα της πλειοψηφίας και δη αξιωματούχους, στα τέσσερα χρόνια εξουσίας βρέθηκε στο Ναδίρ, και για λόγους που αφορούν στην ομάδα και την παράδοση δημοτικού έργου αλλά με πολιτική πίστη. Όπως και ότι δεν ήθελε σε καμμιά περίπτωση να μετέχει στην επόμενη θητεία του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς από 1.1.2024 και για πέντε χρόνια, για την περίπτωση που «κάτσει η στραβή». 

Οι περισσότεροι απ’ όσους που τον υπέδειξαν θετικά βλέπουν στην απόφασή του που μοιάζει ότι αποσύρθηκε, μια αντιγραφή πολιτικών προηγούμενων στην κεντρική πολιτική σκηνή. Που συμβαίνει όταν κάποιος την κατάλληλη (επιλεγμένη) χρονική στιγμή φαίνεται να κάνει για λίγο πίσω, ώστε να μη φθαρεί ο ίδιος από τα μελλούμενα. Και όταν θα αρχίσει ο αγώνας της διαδοχής του «αρχηγού», να μπορεί έτσι να διεκδικήσει, ανέγγιχτος και χωρίς σκιές, την πρωτοκαθεδρία. 

Όλοι, σχεδόν όλοι δηλαδή, συμφωνούν ότι σε κάθε περίπτωση, στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς την περίοδο 2019-2023, ήταν αρκετά καλός ισορροπιστής. Και ότι ενώ ουδέποτε φάνηκε να μην στηρίζει την δημοτική αρχή του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, δεν ομογενοποιήθηκε με την ομάδα του κατεστημένου στο δημαρχείο, αποτελούμενη από συμβούλους, προέδρους, αντιδημάρχους, συμβούλους, και προπαντός «δημοσιογράφους» κήρυκες της αληθείας. 

Κάποιοι τέλος, διαβλέπουν έντονη την πιθανότητα να διεκδικήσει κεντρικότερη αποστολή στον εκλογικό στίβο, την κατάλληλη χρονική στιγμή και αφορμή. Αυτοί είναι και οι λόγοι που εξήγησαν οι αναγνώστες την επιλογή τους.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Δεκεμβρίου 2023 αρ. φύλλου 1205.


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/3/24

    Ίσως ότι καλύτερο πέρασε τα τελευταία αρκετά χρόνια από το Σκαπέρδειο. Και πρώτος μάγκας που είχε τα κότσια και τους παράτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/3/24

      Τζάμπα μάγκας Κίσσινγκερ λεγόταν οι τσαμπουκάδες της δεκαετίας του 1970.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/3/24

      Γιάννη εσύ; βγήκες από το τμήμα;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/3/24

      τέσσερα χρόνια χρειάστηκε ο φωστήρας για να καταλάβει με τι κουμασια είχε να κάνει; αλλά, μεταξύ μας Μεταξά, όσο πέφτει ο παράς, που έλεγε ο παππούς μου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/3/24

      Έστω και αργά αυτός κατάλαβε και μπράβο του, οι υπόλοιποι; και τον παρά τελικά τον παράτησε και πήγε στη δουλειά του γιατί αυτός είχε, οι άλλοι που θα μπορούσαν να πάνε;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20/3/24

      Μπράβο Κίμων!!!! Λίγοι τολμούν, Οι περισσότεροι βολεύονται

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος21/3/24

      τον παράτησε μετά τεσσερα χρόνια αφού ηξερε ότι θα φάει παπούτσι. μάγκας θα ηταν αν έφευγε στους 6 μήνες.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ