4.10.17

Επετειακές εκδηλώσεις της εθνικής ανεξαρτησίας της Χιλής

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας της Χιλής, της αποτίναξης της ισπανικής κυριαρχίας και τον χιλιανό εθνικό ήρωα Μπερνάντο ο’ Χίγκινς (Bernardo O' Higgins Riquelme 1778–1842), που διοργάνωσε η πρεσβεία της Χιλής την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, με την υποστήριξη του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, παραβρέθηκε καλεσμένη η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Φιλίας Ελλάδας με την Δημοκρατία της Χιλής, η βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Με την δημοκρατία της Χιλής, παρ’όλο που ο χώρες μας είναι πολύ μακριά, έχουμε κοινά ιστορικά στοιχεία. Πέρα από τις καλές σχέσεις που διατηρούμε, μας δένουν δεσμοί όπως η δημοκρατία, η ελευθερία και η αλληλεγγύη. Ο λαός της Χιλής, στην ιστορική του διαδρομή, εναντιώθηκε σε δικτατορίες και απολυταρχικά καθεστώτα. Έχουμε παρόμοιες ιστορικές μνήμες και αγωνιζόμαστε ο καθένας από το δικό του μετερίζι για τα δυο πολύτιμα αγαθά: την ανεξαρτησία και την δημοκρατία», δήλωσε μετά το πέρας των εκδηλώσεων η βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ