9.10.17

Λόγος & Αντίλογος

Εδώ και ένα μήνα, δυο προβλήματα με βαρύτητα για την χώρα μας παραμένουν ανεξήγητα με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος και από το Δ.Ν.Τ., το οποίο τελεί υπό την διοίκηση της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.
Σκοτάδι βαθύ στην επίλυση του πρώτου προβλήματος, εννοώ την αξιολόγηση, και το δεύτερο η προκλητικότητα, τόσο λεκτική όσο και με παραβιάσεις του χώρου μας από τον νέο… «διοικητή του ΝΑΤΟ» τον σουλτάνο Ερτογάν. Ήδη ο υπουργός κ. Κοτζιάς έστειλε στον σουλτάνο συγχαρητήριο τηλεγράφημα για το κατόρθωμα του να διώξει τον μισό κρατικό τουρκικό μηχανισμό από φόβο για το μέλλον του. Ο κ. Ερτογάν μόλις πήρε το τηλ/μα ενθαρρυμένος ξεκίνησε τη νέα του αποστολή του: να θέλει να πάρει από την Ελλάδα τα 28 νησιά και να προσαρτήσει και την Κύπρο. Κι όλα αυτά από χώρα εταιρική, υπαγμένη στο ΝΑΤΟ, με κοινό αρχικό σκοπό την αντιμετώπιση της Ρωσίας, αντιπάλου της Αμερικής. Και αφού -όπως όλοι γνωρίζουμε- είδαμε τα αποτελέσματα της Ουκρανίας, τώρα συμμάχησαν κατά της Συρίας, παραχώρησαν την ηγεσία του ΝΑΤΟ στην Τουρκία και ιδού τα πρώτα αποτελέσματα.

Με σκηνοθεσία αλλά Χίτσκοκ, πρώτα μας βάζουν να κάνουμε κοινές ασκήσεις στην κυριαρχική μας θάλασσα, μια ολόκληρη εβδομάδα με τα αεροπλάνα και τα πλοία των δύο χωρών αυλακώνουν ουρανό και θάλασσα και αυτοί με τα κιάλια τους, φακούς του κινηματογράφου, να πληροφορούνται για τις δυνατότητες των δύο χωρών. Και μόλις περάσει η εβδομάδα, ρίχνουν το σύνθημα στον Ερτογάν να κάνει τα τρελά του, πότε από το σουλτανάτο με τα κόκκινα χαλιά και πότε από συγκεντρώσεις με Τούρκους σε ρόλο κομπάρσου και εξαγριωμένους με τα γιαταγάνια.

Ως τώρα σ’ αυτές τις παραστάσεις η αεροπορία μας έχασε περίπου 20 αεροπλάνα και ελικόπτερα με αξιόμαχους αεροπόρους και πάντοτε με την γελοία δικαιολογία (ανθρώπινο λάθος). Κάτι άλλο όμως πρέπει να συμβαίνει. Ύστερα από όλα αυτά τα συμβαίνοντα στη συμμαχία, μάλλον σκυλο-συμμαχία, ρωτάμε να μάθουμε ποιος είναι ο εχθρός μας: ο Ρώσος ή η συμμαχία του ΝΑΤΟ;

Είμαστε ο λαός που υπογράψαμε το 1952 την συμφωνία για την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ. Εμάς, σαν μικρή χώρα, με την συμμετοχή μόνο με τις συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ, έπρεπε να μας εξοπλίζουν με όλα τα παλιά και σύγχρονα συστήματα δωρεάν. Αλλά δυστυχώς πληρώσαμε ως τώρα περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια αέρα γι’ αυτή την συμμαχία και φθάσαμε στην χρεωκοπία και για τον λόγο αυτό, μία αιτία που δυστυχώς αποσιωπείται. Οπότε είμαστε σε μεγάλη σύγχυση και αβεβαιότητα ποιον εχθρό να πολεμήσουμε τον πρώτον ή τον δεύτερον;

Εμείς, με το θάρρος της γνώμης, συνιστούμε τους πατριώτες μας να παύσουμε να πιστεύουμε με αφέλεια ότι έχουμε φίλους. Όχι δεν έχουμε. Ο εχθρός μας είναι η καταραμένη διχόνοια, η οποία μπήκε έξυπνα στο πετσί μας με τα 30 μόνο αργύρια της προδοσία του Χριστού. Και ο έχων και ο μη έχων Έλληνας των τελευταίων χρόνων, άμα βρει καμιά δραχμή τυχαία μπροστά στον δρόμο, κάλπικη ή αληθινή, ορμάει ακόμη και στην ακαθαρσία να την αρπάξει.

Χάσαμε τελευταία χρόνια 400 χιλιάδες νέους επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό τα, με έξοδα των γονέων τους, που στοίχισαν το ολιγότερο από 50 πενήντα εκατομμύρια, ο καθένας για την μόρφωσή τους, δύο τρις δισεκατομμύρια συνολικά και δεν εισπράττουμε ούτε μια δραχμή από το μυαλό και την εργασία τωους, ενώ ο Γερμανός και ο Αμερικάνος αυτά τα χρήματα τα έριξαν στις βιομηχανίες τωους. Άξια η χώρα μας γι’ αυτή την θυσία των παιδιών της;

Αλλά -ελπίζω- ήρθε η ώρα να βάλουμε μυαλό και να μην συνεχίσουμε να είμαστε τα ψηφοθηρικά θύματα κάθε υποσχόμενου τα ακατόρθωτα, αλλά αυτά που μπορεί να κάνει για να ευτυχήσει η πατρίδα και εν συνεχεία ο λαός της, δηλαδή εμείς. Η πατρίδα μας όλους αυτούς τους είχε από κάτω. Και τώρα είναι εις θέσιν να το ξανακάνει. Μόνο με σοβαρότητα, κι όχι με μόνο το μαγιώ να φαίνεται η γυμνότητα μας, για να δίνουμε το δικαίωμα να μας πιάνουν τα μαλακά μέρη.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ν. Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Μαρτίου 2017, αρ. φύλλου 878



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ