28.10.17

Ενημερωτικές επισκέψεις ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας



Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές επισκέψεις ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις της της Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας από τις 17 έως τις 24 Οκτωβρίου στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για ενημερωτικές επισκέψεις ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας σε αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας.

Τις ενημερωτικές διαλέξεις παρακολούθησαν ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, οι διευθυντές των 4 διευθύνσεων Αστυνομίας, αξιωματικοί, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό των υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας.


Στις εν λόγω διαλέξεις τονίστηκε η λειτουργία 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής (21034 10900) ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Σκοπός λειτουργίας της ως άνω γραμμής είναι η παροχή επιστημονικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ενημέρωσης από κατάλληλα εκπαιδευμένους αστυνομικούς προς τους ενδιαφερόμενους για τη διαχείριση και αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων που τους απασχολούν σε επαγγελματικό, οικογενειακό και ατομικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεφωνική γραμμή είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όλο το προσωπικό (αστυνομικό και πολιτικό, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία) και για τα μέλη των οικογενειών τους, διασφαλίζοντας την ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


* * *

Το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» 

Το προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας στηρίζει το έργο που επιτελεί ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κατόπιν προτροπής του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προσφέροντας στις 19 Οκτωβρίου πλήθος τροφίμων και αναλώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης στο «Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα αστυνομικοί των υπηρεσιών των διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας συγκέντρωσαν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη βασικών ελλείψεων των παιδιών που στηρίζονται από τον εν λόγω οργανισμό, τα οποία τους προσφέρθηκαν σήμερα, ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Μέσα από τη δράση αυτή δίνεται η ευκαιρία στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, να αναδείξει για άλλη μια φορά το ανθρώπινό του πρόσωπο, προσφέροντας διάφορα είδη, αναγνωρίζοντας το έργο του οργανισμού.

Η προσφορά αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας μεγαλομάρτυρα του Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας».
Η γενική περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη, αλλά και αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο που επιτελείται από τον οργανισμό ''Το Χαμόγελο του Παιδιού", θα συνεχίσει να τον στηρίζει και στο μέλλον με ανάλογες δράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ