16.9.20

Οι μινιατούρες του Ν. Πιστικού στο αρχοντικό Τσιατσιαπά

Με ενέργειες του τοπικού συμβουλίου Καστοριάς του δήμου Καστοριάς, εξασφαλίστηκε στέγη για τις μινιατούρες του Νίκου Πιστικού, στο αρχοντικό Τσιατσιαπά.

Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καστοριάς κ. Χαρούλα Κουράκλη και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου που ανέλαβαν τις σχετικές διαδικασίες και παρευρίσκοντο κατά τη μεταφορά των εκθεμάτων στο νέο τους χώρο, «πρόκειται για μία προσπάθεια πολλών μηνών η οποία έπειτα από συνεννοήσεις και συνεργασία με την οικογένεια του καλλιτέχνη Νίκου Πιστικού, την εφορεία Αρχαιοτήτων και την αντιδημαρχία Καθημερινότητας του δήμου Καστοριάς, βρέθηκε λύση σε πολλά ζητήματα και υπήρξε αίσιο αποτέλεσμα σε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας».

«Ο Νίκος Πιστικός αγάπησε την Καστοριά και αποτύπωσε ένα μεγάλο μέρος αυτής της αγάπης, στα μοναδικά καλλιτεχνήματα που άφησε πίσω του, τα οποία θα εκτίθενται πλέον στο αρχοντικό Τσιατσιαπά για να τα θαυμάσουν κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής μας, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί από το δήμο Καστοριάς» κατέληξε η κυρία Κουράκλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ