25.9.20

Και το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο αναβάλλεται επ’ αόριστον



Μετά την αναβολή απ' αόριστον που είχε ανακοινωθεί προ δύο μηνών για το καρναβάλι του Σάο Πάολο, ήρθε η σειρά του καρναβαλιού του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το παγκοσμίως διάσημο καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο 2021, αναβλήθηκε κι αυτό επ’ αόριστον εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.




«Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διοργανώσουμε καρναβάλι χωρίς εμβόλιο» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ζόρζι Καστανιέιρα, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Σχολών Σάμπας του Ρίο (LIESA). 

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εκδήλωση πρέπει να αναβληθεί. Οι σχολές σάμπας δεν έχουν ούτε τον χρόνο, ούτε τους χρηματοδοτικούς και οργανωτικούς πόρους ώστε να είναι έτοιμες τον Φεβρουάριο», συμπλήρωσε ο Ζόρζι Καστανιέιρα.




«Τόσο οι σχολές σάμπα όσο και τα "μπλόκος" [τα μεγάλα "μπουλούκια" στους δρόμους] του καρναβαλιού καταλαβαίνουν την αδυναμία της διοργάνωσης ενός καρναβαλιού τον προσεχή Φεβρουάριο", κατέληξε ο κ. Καστανιέιρα.




Η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση κορωνοϊού στη Βραζιλία καταγράφηκε μόλις τελείωσε το φετινό επιτυχημένο καρναβάλι ["εδώ" ένα απόσπασμα από την φετινή παρέλαση της Σχολής Σάμπα "Μανγκέϊρα" η οποία κατέλαβε την 6η θέση], από άτομο που ταξίδεψε αεροπορικώς από το Μιλάνο στο Σάο Πάολο, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, λίγο μετά το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ