27.10.17

Απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς στις 18 Νοεμβρίου 2017




Thomas Adès:

The Exterminating Angel  | Ο Εξολοθρευτής Άγγελος

[πρεμιέρα ΜΕΤ]

Mετά την παραμυθένια παράσταση του «Μαγικού Αυλού» του Μότσαρτ το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στο ΤΕΙ Καστοριάς, όπου μεταξύ των φίλων της μουσικής και της όπερας, παρακολούθησαν (δωρεάν) και πολλοί μαθητές σχολείων της Καστοριάς, έρχεται «Ο Εξολοθρευτής Άγγελος», ο οποίος κάνει πρεμιέρα στην MΕΤ υπό την διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη Thomas Adès.

Η όπερα του 2016 που παρήγγειλε η MΕΤ και ερμηνεύτηκε στα αγγλικά, βασίζεται στο σενάριο του Luis Buñuel και του Luis Alco-riza για την ομώνυμη βραβευμένη ταινία του Buñuel.

Σε σκηνοθεσία του λιμπρετίστα Tom Cairns, η διανομή περιλαμβάνει την Audrey Luna ως Λετίσια Μαϊνάρ, την Amanda Echalaz ως Λουσία ντε Νόμπιλε, την Sally Matthews ως Σίλβια ντε Άβιλα και την Sophie Bevan ως Μπεατρίς, αμφότερες πρωτοεμφανιζόμενες στην MΕΤ debuts, την Alice Coote ως Λεονόρα Πάλμα, την Christine Rice ως Μπλάνκα Ντελγκάντο, τον Iestyn Davies ως Φρανσίσκο ντε Άβιλα, τον Joseph Kaiser ως Εντμούντο ντε Νόμπιλε, τον Frédéric Antoun στο ντεμπούτο του στην MΕΤ ως Ραούλ Γιεμπένες, τον David Portillo ως Εντμούντο, τον David Adam Moore στο ντεμπούτο του στην MΕΤ ως Συνταγματάρχης Άλβαρο Γκόμες, τον Rod Gilfry ως Αλμπέρτο Ροκ, τον Kevin Burdette ως Σενιόρ Ράσελ, τον Christian Van Horn ως Χούλιο και τον John Tomlinson ως Δρ. Κάρλος Κόντε. 

Ο Εξολοθρευτής Άγγελος είναι από κοινού παραγγελία και συμπαραγωγή με την Royal Opera House-Covent Garden του Λονδίνου, το Royal Danish Theatre της Κοπενχάγη και το Salzburg Festival, όπου και έκανε  θριαμβευτική παγκόσμια πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2016.

ΤΕΙ Καστοριάς 18 Νοεμβρίου 2017 στις 19:55
Διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου ενός διαλείμματος 30 λεπτών).

  • Τιμές εισιτηρίων: 15,00 € (10,00 € μαθητικά, φοιτητικά, άνεργοι, ΑΜΕΑ). Με το κουπόνι της ΟΔΟΥ 1+1 του φύλλου 910 της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017: 15,00 € για δύο άτομα (7,5 € το άτομο).


Αίθουσες εκτός της Καστοριάς: Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μαγνητοσκοπημένη στις 19 Νοεμβρίου), Βόλος (κινηματοθέατρο Αχίλλειον), Πάτρα (Συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο), Αλεξανδρούπολη (Δημοτικό θέατρο), Χανιά (ΚΑΜ), Άγιος Νικόλαος (Κινηματογράφος Rex), Αγρίνιο (Δημοτικό θέατρο), Σύρος (Θέατρο Απόλλων), Τρίκαλα (Δημοτικός κινηματογράφος Μύλος), και σε αίθουσες στην Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσός και Πάφο Κύπρου.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Οκτωβρίου 2017, αρ. φύλλου 906





Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ