20.12.20

ΟΔΟΣ: Stay home - "Τιμή"


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 4.6.2020 | 1033


Προφανώς δεν υπάρχει ούτε μια πτυχή ικανοποίησης για το ότι έτυχε να είναι δήμαρχος μιας πόλης που στο τέλος στιγματίσθηκε, όπως ο ίδιος τουλάχιστον αναφέρει. Οπότε, πώς προέκυψε η ικανοποίηση, είναι ένα ζήτημα. Θα περίμενε κάποιος να δημοσιοποιήσει την επιλογή του στο Politico σαν ένα βάρος και μια υποχρέωση που του έτυχε, ως δημάρχου μιας περιοχής που θρήνησε πολλά θύματα και στην οποία όφειλε να ανταποκριθεί. Αλλά η «τιμή» πώς προέκυψε;


ΤΗΝ ΖΟΦΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ του περιέγραψε με μερικά δραματικά στοιχεία, στην δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Νεκταρία Σταμούλη για λογαριασμό της ιστοσελίδας Politico, o δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης τις προηγούμενες ημέρες στο τέλος Μαΐου. Από την γηραιά ήπειρο Ευρώπη, μεταξύ 28 δημάρχων πόλεων και περιοχών που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία (στην Ευρώπη) πλην της Ιταλίας, του ζητήθηκε να απαντήσει σε ένα συγκεκριμένο θεματολόγιο, για την περιοχή, τα γεγονότα και τα χαρακτηριστικά της δοκιμασίας.

Ασφαλώς ξεχωρίζει το προσωπικό ύφος των απαντήσεων που έδωσε ο δήμαρχος Καστοριάς και η εξομολόγησή του, ότι για τρία ημερόνυχτα δεν έκλεισε μάτι. Όπως βεβαίως και οι αναφορές του σε δεινή πτώση του κλάδου της Γούνας από το 2014 και μετά σε ποσοστό 90%. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών. Στην συνέχεια εκλέχθηκε δήμαρχος.

Η ΟΔΟΣ δεν θα εστιάσει τον σχολιασμό της σε αυτά τα στοιχεία, για την κρίση της γούνας δηλαδή ή τις ευθύνες, διαχρονικές κατά κανόνα, της κατάρρευσης του κλάδου. Που δε ταυτίζονται με λίγα πρόσωπα. Της γούνας που περιορίστηκε στα χέρια ελάχιστων, φαινομενικά οικονομικά πανίσχυρων, πολιτικά διαπλεκόμενων και κατά κανόνα καταχρηστικά υπερδανεισμένων επιχειρήσεων. Που χρησιμοποιούν αχυράνθρωπους του συνδικαλισμού. Σε μερικές περιπτώσεις και στον στίβο της πολιτικής.

Η Καστοριά βιώνει έτσι την χειρότερη εκδοχή δημόσιου τομέα, αφού ο «ιδιωτικός» τομέας της γούνας, συνδυάζει παρασιτισμό, διαπλοκή, διαφθορά και δεν παράγει τίποτε. Οι ευθύνες αυτές προσπερνούν πρόσωπα και προσπάθειες. Όπως και κόμματα.

Ούτε φυσικά θα εστιάσει στην ανθρώπινη αναφορά του στα τρία βράδια που δεν κοιμήθηκε, ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, όπως ο ίδιος αναφέρει. 

Ούτε καν στην μάλλον άστοχη αναγγελία και σχολιασμό για «μεγάλη τιμή» να «φιλοξενηθεί» στην έγκυρη ιστοσελίδα Politico, ανάμεσα σε 28 δημάρχους της Ευρώπης, μιλώντας για την κρίση της πανδημίας στην περιοχή, για την πόλη και τα χαρακτηριστικά της και για τις δυσκολίες της «επόμενης μέρας», καθώς εύλογα αναρωτιέται κάποιος, σε τί ακριβώς μπορεί να βρίσκεται η «μεγάλη τιμή» και ευδοκία αυτής της φιλοξενίας; 

Διότι προφανώς δεν υπάρχει ούτε μια πτυχή ικανοποίησης για το ότι έτυχε να είναι δήμαρχος μιας πόλης που στο τέλος στιγματίσθηκε, όπως ο ίδιος τουλάχιστον αναφέρει. Οπότε, πώς προέκυψε η ικανοποίηση, είναι ένα ζήτημα.

Θα περίμενε κάποιος να δημοσιοποιήσει την επιλογή του στο Politico σαν ένα βάρος και μια υποχρέωση που του έτυχε, ως δημάρχου μιας περιοχής που θρήνησε πολλά θύματα και στην οποία όφειλε να ανταποκριθεί. Αλλά η «τιμή» πώς προέκυψε;

Δεν είναι βέβαια πάντα τύχη να γίνεις δήμαρχος σε μια τέτοια πόλη, σαν την Καστοριά με πολλά, χρονίζοντα προβλήματα και παραλυσίες. Όμως δεν είναι και όλα γιορτή. Απαιτούν περίσκεψη και συνδυασμένες ικανότητες. 

Αν εξετασθεί το παρελθόν των τελευταίων 30 ετών, είναι μάλλον εύκολο να γίνει κάποιος δήμαρχος, αλλά το να πετύχει είναι άλλο ζήτημα. Μερικές φορές, άλλου παπά ευαγγέλιο. Τι έμεινε στον τόπο όλα τα χρόνια που ακολούθησαν μετά τις δημαρχίες Οικονομίδη και την πρώτη ιδίως θητεία Παπουλίδη; Μπορεί κανείς να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα; 

Άλλωστε ο δήμαρχος Καστοριάς (κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, όπου ευδοκιμούν οι ανώνυμοι φανατικοί κόλακές του, και παράλληλα συκοφάντες των δημοτών πολιτών που εκφέρουν άποψη) δείχνει μια ιδιαίτερη εξωστρέφεια και αγωνία στην διαχείριση του δημόσιου προφίλ του με στοιχεία σταρ-σύστεμ. 

Μπορεί ως αντιστάθμισμα στον αντιστάρ συμβολισμό του τέως δημάρχου κ. Ανέστη Αγγελή, να μην είναι κακό αυτό που συμβαίνει. 

Είναι όμως άξιο σχολιασμού και προβληματισμού το φαινόμενο —απότοκο βέβαια του πνεύματος με το οποίο ο ίδιος ανήγγειλε την «μεγάλη τιμή» που εξελίσσεται στο διαδίκτυο— επώνυμοι, ανώνυμοι, γνωστοί ή λιγότεροι γνωστοί, αληθινά ή ανύπαρκτα πρόσωπα από την Καστοριά και όχι αποκλειστικά, να θριαμβολογούν και να συγχαίρουν τον δήμαρχο Καστοριάς προσωπικά με σχετικά σχόλια, για την μεγάλη επιτυχία να του λάχει αυτή η ξεχωριστή «τιμή». Ποια τιμή; Να είναι ο δήμαρχος της πόλης με τους πολλούς νεκρούς και τα δεκάδες κρούσματα.


* * *


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς


«Μεγάλη τιμή να "φιλοξενηθώ" στην έγκυρη ιστοσελίδα Politico ανάμεσα σε 28 Δημάρχους της Ευρώπης, μιλώντας για την κρίση της πανδημίας στην περιοχή, για την πόλη και τα χαρακτηριστικά της και για τις δυσκολίες της “επόμενης μέρας”».

Ιωάννης Κορεντσίδης


* * *

To Politico συνομιλεί με 28 δημάρχους σε όλη την Ευρώπη (έναν από κάθε χώρα της Ευρώπης) των οποίων οι Δήμοι τους υποφέρουν από τους περισσότερους θανάτους λόγω κορωνοϊού, υφίστανται lockdowns και έχουν μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας


■ Πού; Στην βόρεια Ελλάδα, μία πόλη περίπου 36.000 ανθρώπων, γνωστή για την όμορφη λίμνη της και την γουνοποιία.

■ Το μεγαλύτερο πρόβλημα; Η πόλη και η ευρύτερη περιοχή ήταν οι πρώτες που επλήγησαν από την πανδημία στην Ελλάδα και κατέγραψαν έναν από τους υψηλότερους κατά κεφαλήν αριθμούς θανάτων.

■ Κρατική βοήθεια / ΕΕ; Κίνητρα για να μείνουν οι άνθρωποι στην πόλη τους, να έχουν εργασία, στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Η τοπική αυτοδιοίκηση υποβάλλει αιτήσεις  για ένταξη σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα προώθησης του τουρισμού στην περιοχή. «Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες», δήλωσε ο κ. Κορεντσίδης.

■ Μακροπρόθεσμες ανησυχίες: Υπήρχαν λίγες θέσεις εργασίας ακόμη και πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, εξ αιτίας της κρίσης  στην βιοτεχνία γούνας, με τα έσοδα από τον κλάδος της γουνοποιίας να μειώνονται κατά 90% τοις εκα τό από το 2014. «Οι λίγοι νέοι που απομένουν ενδέχεται σύντομα να φύγουν» αναφέρει ο κ. Κορεντσίδης.

■ Κάτι θετικό; Το νοσοκομείο της Καστοριάς έχει αναβαθμιστεί με νέο εξοπλισμό και οι υγειονομικοί υπάλληλοι καθώς και οι τοπικοί αξιωματούχοι έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν μία κρίση. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα προσληφθεί περισσότερο προσωπικό στο νοσοκομείο της πόλης.

■ Τι δεν συνέβη; «Ζητήσαμε να τεθεί η περιοχή σε αυστηρό περιορισμό κίνησης. Πράγμα που επιβλήθηκε αργότερα. Αν είχε συμβεί αυτό νωρίτερα, ίσως η εξάπλωση της πανδημίας στην Καστοριά να ήταν μικρότερη».

■ Πώς ανταποκριθήκατε; «Δεν έκλεισα τα μάτια μου ούτε για ένα δευτερόλεπτο στις τρεις πρώτες ημέρες της καραντίνας που επιβλήθηκε στην περιοχή, αλλά πιστεύω, ότι τίποτε δεν είναι δύσκολο, αν  βγεις στο τέλος υγιής».

■ Κάτι να προσθέσετε; «Επειδή η περιοχή είχε την μεγαλύτερη έξαρση της πανδημίας από την υπόλοιπη Ελλάδα, οι Καστοριανοί έχουν στιγματιστεί και δεν γίνονται δεκτοί ως εποχιακοί εργαζόμενοι στον τουρισμό, αν και εδώ και έναν μήνα, δεν έχουμε κανένα κρούσμα».

Νεκταρία Σταμούλη 
για το Politico


Facebook του δήμου Καστοριάς: Είσαι αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας. Άξιος Γιάννη μου Άξιος. - Είσαι άξιος!!! Μπράβο!!! - Ο καλύτερος Δήμαρχος - Καλημέρα πολλά συγχαρητήρια Γιάννη μου - ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΣ - Mpravo sas - ο Καλύτερος δήμαρχος! - Συγχαρητήρια! - Sugxaritiria kurie dimarxe - Με υγεία δύναμη και κουράγιο καλό μας παιδί - You’re doing a good job! - Συγχαρητηρια Δήμαρχε μας - Είμαστε περήφανοι για σένα Γιάννη πολλά μπράβο σου! - Μπραβο Δημαρχε της καρδιας μας! Καλη δυναμη! - Πολλά συγχαρητήρια Γιάννη - Ο καλύτερος Δήμαρχος - Πολύ ωραία προσπάθεια αξιος - Σου εύχομαι δύναμη υπομονή και υγεία για να συνεχίσεις το έργο σου. Με πρόοδο κ ευημερία για τον τόπο μας. - Μπράβο Γιάννη πολλά συγχαρητήρια - Θερμά συγχαρητήρια, καλή συνέχεια! - Συγχαρητήρια Γιάννη, είμαστε υπερήφανοι που σ' εχουμε Δήμαρχο στην πόλη μας. - Ο Καλύτερος Δήμαρχος!

* * *


ODOS: efimerida tis Kastorias


Είναι όμως άξιο σχολιασμού και προβληματισμού το φαινόμενο —απότοκο βέβαια του πνεύματος με το οποίο ο ίδιος ανήγγειλε την «μεγάλη τιμή» που εξελίσσεται στο διαδίκτυο— επώνυμοι, ανώνυμοι, γνωστοί ή λιγότεροι γνωστοί, αληθινά ή ανύπαρκτα πρόσωπα από την Καστοριά και όχι αποκλειστικά, να θριαμβολογούν και να συγχαίρουν τον δήμαρχο Καστοριάς προσωπικά με σχετικά σχόλια, για την μεγάλη επιτυχία να του λάχει αυτή η ξεχωριστή «τιμή». Ποια τιμή; Να είναι ο δήμαρχος της πόλης με τους πολλούς νεκρούς και τα δεκάδες κρούσματα;




* * *


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ και από το πρόσφατο σχετικά παρελθόν, προηγούμενοι δήμαρχοι και γενικά δημοτικές αρχές, με τις άστοχες επιλογές τους στις οποίες προσέδωσαν ευρεία δημοσιότητα, έπνιξαν την Καστοριά μέσα από χίμαιρες και όνειρα θερινής νυκτός. Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος για όλα αυτά: 

Το ότι η Καστοριά θα γινόταν τόπος γάμων ευσεβών ρώσων ορθοδόξων ευκατάστατων, όπως υποσχόταν προηγούμενος δήμαρχος (στον αντίποδα της Σαντορίνης δηλαδή). Το ότι η Καστοριά θα γινόταν νέα Ιερουσαλήμ από τα πλήθη των Εβραίων που θα κατέκλυζαν το άστυ στα ίχνη των προγόνων τους —και ποιος δεν θυμάται, απ’ αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά, το ερώτημα «πού ‘ντα πού ‘ντα τα σπίτια τα εβραϊκά;». 

Το ότι η πόλη θα υποδεχόταν μυριάδες Τούρκων, απογόνων των ανταλλαγέντων μουσουλμάνων, ώστε να επισκεφθούν το τέμενος και τον μενδρεσέ —κτήρια και μνημεία που όλο φτιάχνονται και όλο ανακαινίζονται; Το ότι θα γινόταν η πόλη με τα ούτι και τα άλλα παραδοσιακά έγχορδα, για τα οποία είχε γίνει μάλιστα και σχετικό πολυδάπανο εργαστήρι; Όπως έχουν πραγματοποιηθεί και άπειρα ταξίδια, πολυδάπανα και αναποτελεσματικά. 

Το ότι η πόλη θα έσφυζε για την πλαζ της, για το μοναδικό φυσικό της κάλλος, για την διεθνή χιονοδρομική πίστα και την αντίστοιχη αεροπορική; Το ότι μετείχε σε... Αμφικτυονία ενός παγκοσμίου δικτύου επιφανών πόλεων, όπως πριν ελάχιστα χρόνια προωθούσε ο τότε αντιδήμαρχος του κ. Ανέστη Αγγελή; Το ότι την επέλεξαν αιρετικοί της Άπω Ανατολής για την κάθοδο τους με επικεφαλής τον αιρεσιάρχη τους μέχρι μερικά χρόνια πριν; Το ότι θα γινόταν το καφέ αμάν της βαλκανικής σλαβοκουλτούρας; 

Γενικά η Καστοριά, διαθέτει μια πλούσια προϊστορία φενάκης και ανοησιών, όπως και πυροτεχνημάτων που εκτοξεύθηκαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές, στην αμηχανία ή την απειρία τους. Με κορυφαίες ατάκες τα περί βυζαντινής αρχόντισσας και πανέμορφης πόλης με ποιότητα ζωής! Προκαλούσαν θυμηδία, ίσως και να έπειθαν μερικούς είναι η αλήθεια.

Όμως να εκφράζεται ικανοποίηση ως τιμή αυτή η διάκριση, του να εκπροσωπείς μια από τις 28 πιο χτυπημένες πόλεις στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο να σχολιάζεται από δημότες τόσο πολύ θετικά, για μια περιπέτεια που άφησε πίσω της 13-14* νεκρούς, 85 τουλάχιστον κρούσματα και βαθιές πληγές, στις ήδη ανοιχτές της, αυτό είναι ζήτημα γενικότερου προβληματισμού.

Ένα έτος μετά την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής, έγινε κατανοητό ότι στην Καστοριά, όχι μόνο δεν περισσεύει η ανοχή και δεν είναι αποδεκτή η κριτική (η διάκριση καλοπροαίρετης-κακοπροαίρετης είναι απατηλή), αλλά δεν υπάρχει καν χιούμορ. Οι πρώτοι ενθουσιασμοί βεβαίως υποχώρησαν, ενώ η μεγάλη περιπέτεια με την πανδημία, έφθειρε πολιτικά την δημοτική πλειοψηφία όπως είναι φυσικό. 

Όμως δεν είναι φυσικό, εφ’ όσον παράλληλα δεν υπάρχουν έργα υλικά και ορατά, όλη αυτή η ευδαιμονία να έχει αμιγώς προσωπικά χαρακτηριστικά και δεν περιποιεί απαραίτητα τιμή, να δέχονται αυτή την κατάσταση ως κατάκτηση, όλοι οι υπόλοιποι εκλεγμένοι, των μειοψηφιών και της πλειοψηφίας ευχαρίστως επισκιάζονται. 

Μόνο που ο καιρός περνά. Και όλοι τους οφείλουν να σοβαρευτούν έμπρακτα. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Ιουνίου 2020, αρ. φύλλου 1033




(*) Οι νεκροί συνολικά στην Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 29. Στην Καστοριά καταγράφηκαν επισήμως 13 νεκροί, όμως κάποιες απώλειες που δεν καταγράφηκαν σχετίζονται με την Καστοριά, όπως π.χ. ο άτυχος άνδρας που εργαζόταν στο Νοσοκομείο Καστοριάς (στην συνέχεια απεβίωσε και η μητέρα του), δεν συμπεριελήφθησαν στα θύματα της Καστοριάς, αλλά σε αυτά του Βοΐου ή της Εορδαίας.


-Φωτογραφία εξωφύλλου: «Μείνετε σπίτι» - «Τιμή», παραποίηση συνθήματος σε τοίχο του Λος Άντζελες, Καλλιφόρνια ΗΠΑ, 3 Απριλίου 2020.

 -Φωτογραφία 3ης σελίδας: «Μείνετε σπίτι - η ζωή είναι ωραία»: σύνθημα σε τοίχο του Λος Άντζελες, Καλλιφόρνια ΗΠΑ, 3 Απριλίου 2020.




Σχετικά: 



Στο ίδιο φύλλο:



Άλλος ένας ένθερμος υποστηρικτής του "Ώρα για δουλειά" του κυρίου Ι. Κορεντσίδη.

[...] Αν -λέω αν υπάρχει μια τόσο δα πιθανότητα- ο δήμαρχος Καστοριάς να διαβάζει ή να ενημερώνεται για τα σχόλια που γίνονται, γιατί δεν ζητά εισαγγελική παρέμβαση για να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί; Γιατί δεν κινεί ο δήμαρχος τις όποιες διαδικασίες αποκάλυψης των ανώνυμων τρολς, που εξευτελίζουν τον δημόσιο λόγο της Καστοριάς, μετατρέποντάς την σε τριτοκοσμική βαλκανική πολίχνη; Από την στιγμή μάλιστα που πίσω από την συγκεκριμένη στρατηγική μίσους δεν κρύβονται «δικά τους παιδιά», τί θα εμπόδιζε στην αποκάλυψή τους; Γιατί δεν κάνει κάτι ώστε να σταματήσει όλο αυτό το εμμονικό παραλήρημα; Εκτός κι αν ο ίδιος, απομονωμένος στο γραφείο του, ισχυριστεί ότι... δεν τα γνωρίζει. 

Ιωάννη Σκόρδα: "Αγαπητή ΟΔΟΣ"

ΟΔΟΣ 4.6.2020 | 1033





10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/12/20

    Δηλώσεις αν μη τι άλλο Μπίγκ μπράδερ και έξ φάκτορ.....α ρε δήμαρχε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/12/20

      Περισσότερο μοιάζουν οι δηλώσεις για GNTM!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/12/20

    Η "τιμή" τιμή δεν έχει και τιμή σ' όποιον την έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/12/20

    Ζούμε στην Καστοργιστάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπάσχω: Γιάνης (με ένα ν)20/12/20

    Είσαι αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας. Άξιος Γιάννη μου Άξιος. - Είσαι άξιος!!! Μπράβο!!! - Ο καλύτερος Δήμαρχος - Καλημέρα πολλά συγχαρητήρια Γιάννη μου - ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΣ - Mpravo sas - ο Καλύτερος δήμαρχος! - Συγχαρητήρια! - Sugxaritiria kurie dimarxe - Με υγεία δύναμη και κουράγιο καλό μας παιδί - You’re doing a good job! - Συγχαρητηρια Δήμαρχε μας - Είμαστε περήφανοι για σένα Γιάννη πολλά μπράβο σου! - Μπραβο Δημαρχε της καρδιας μας! Καλη δυναμη! - Πολλά συγχαρητήρια Γιάννη - Ο καλύτερος Δήμαρχος - Πολύ ωραία προσπάθεια αξιος - Σου εύχομαι δύναμη υπομονή και υγεία για να συνεχίσεις το έργο σου. Με πρόοδο κ ευημερία για τον τόπο μας. - Μπράβο Γιάννη πολλά συγχαρητήρια - Θερμά συγχαρητήρια, καλή συνέχεια! - Συγχαρητήρια Γιάννη, είμαστε υπερήφανοι που σ' εχουμε Δήμαρχο στην πόλη μας. - Ο Καλύτερος Δήμαρχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/12/20

      Αυτά τα έγραψαν οι στιγματισμενοι που δεν πήγαν για σεζόν στα Νησιά, επειδή οι τοπικοί Άρχοντες μαζί με τον Αντώνη έκαναν καθημερινή προβολή του Covid Kastoria στα κανάλια..;;;

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/12/20

    Ζω στην Σπιναλόγκα και με αρέσει που έχω τον πιο μάγκα δήμαρχο της καραντίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kastoria: Dix points20/12/20

    Γιατί? Δεν είναι Τιμή να μας επιλέγουν (διάβαζε "στιγματίζουν") ως έναν από τους Δήμους με τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη? Και να εκπροσωπούμε την Ελλάδα, επάξια, σε αυτόν το διαγωνισμό Eurovision of Death?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/12/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/12/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ