8.3.17

Πρόσωπα 2016: Ανέστης Αγγελής [4]


ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2016 | 4 | 5.1.2017 | 867

διδάγματα κοινωνικής αρετής | άλλως 2 χρόνια χαμένα



[-] Πρόσωπο της χρονιάς τόσο ο ίδιος, όσο και ξεχωριστά (σε άλλη θέση) ο τέως αντιδήμαρχός του, κ. Δημήτριος Πετρόπουλος, θα περίμενε κάποιος να επιλεγεί στην διετία από την εκλογή του για κάτι θετικό και απτό. Για την ακρίβεια αναγνώστες τον υπεδείκνυαν αρνητικά, όχι μόνο τον κ. Α. Αγγελή ή τον κ. Δ. Πετρόπουλο, αλλά συναφείς αναφορές στους τέως αντιδημάρχους, κ.κ. Δημήτριο Κωτούλα, Μιχαήλ Μπινιάκο και τον τ. πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καστοριάς κ. Ζαχαρία Παύλου.

Σχεδόν όλοι που τους υπεδείκνυαν και υπογράμμισαν ότι χάθηκαν 2 χρόνια δημοτικής θητείας χωρίς να γίνει κάτι αξιόλογο στην θητείας τους, ενώ η Καστοριά παρήκμασε περισσότερο, και τώρα αντιπολιτεύονται κι’ από πάνω τον ίδιο τον δήμαρχο.

Όμως και για τον κ. Ανέστη Αγγελή, που συγκεντρώνει όλα τα βέλη των ευθυνών. Τα παράπονα δεν είναι λίγα. Διότι είναι ο ίδιος που εξίσωσε τους συμβούλους του διευκρινίζοντας ότι τους θεωρεί όλους ικανούς να είναι αντιδήμαρχοι –προφανώς να μη κάνουν τίποτε– αλλά και διότι σε μια δήλωση κακού χιούμορ, ευχαρίστησε τους αντικατασταθέντες αντιδημάρχους πριν 3 μήνες, επειδή όπως είπε χαρακτηριστικά μπροστά στο «εγώ» έβαλαν το «εμείς»!

Ξέχασε φαίνεται ο κ. δήμαρχος προς στιγμή, ότι δεν εκλέχθηκαν για διδάγματα κοινωνικής αρετής πρωτοχριστιανικού ή πρώϊμου σοβιετικού τύπου, αλλά για κάποιο έργο από τα εκατοντάδες που χρειάζεται η Καστοριά που εκπέμπει SOS.


ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2016 | 4 | 5.1.2017 | 867

Άλλοι πάλι αναγνώστες σημείωσαν ότι παρά το γεγονός ότι κόντεψε να κάνει κάτι, ξεκαθαρίζοντας τον χώρο των ΜΜΕ και των blogs, όπου δρουν διάφορα πρόσωπα με ιδιάζουσες μορφές παραβατικότητας, ασκώντας και μηνύσεις ακόμη όπως ο ίδιος έλεγε, εν τέλει δίστασε τελικά «δικαιώνοντας» εμμέσως τους αμφισβητίες κ.κ. Παύλου. Πετρόπουλο. Κωτούλα. Μπινιάκο.

Είχε εξαγγείλει διαχειριστικό έλεγχο στην ΔΕΥΑΚ και ακόμη «μούγκα στην στρούγκα». Στην πολιτιστική επιχείρηση «Ορεστιάς» συνεχίζεται το πάρτυ που ξεκίνησε από προηγούμενες δημοτικές αρχές με απευθείας αναθέσεις και γκρίζες ζώνες στην διαχείριση των κονδυλίων.

Η πόλη της Καστοριάς πέφτει θύμα των προκαταλήψεων των αρμοδίων που αντικαθιστούν τους λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού, με χαμηλής ισχύος με αποτέλεσμα η πόλη να είναι θεοσκότεινη, και ακόμη γεμάτη απορρίμματα, μια τριτοκοσμική πόλη χωρίς απλούς κάδους για ιδιώτες στον δρόμο!

Και με όλα αυτά, η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα. Προφανώς κάτι τρέχει.

Σε άλλες εποχές η δημοτική αρχή θα ήταν ακριβώς στο μέσο της θητείας της και θα είχε χάσει το τραίνο. Σήμερα μόλις που προλαβαίνει να κάνει κάτι για να αντιστρέψει ελαφρώς το βαρύ κλίμα. Διότι το ανησυχητικό είναι, ότι στην Καστοριά, το κακό διαδέχεται το χειρότερο.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Ιανουαρίου 2017, αρ. φύλλου 867.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ