4.12.17

«Καλό θα είναι να το εξηγήσει ο ίδιος ο δήμαρχος Καστοριάς»«Διότι, πρέπει με κάποιο τρόπο να εξηγηθεί, ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που όταν πριν λίγα χρόνια, αναρτήθηκε επιγραφή με την ονομασία «Καστοριανό Καρναβάλι» στην είσοδο της οδού Μητροπόλεως, επιτέθηκαν όχι μόνο οι διάφοροι σύλλογοι, που έφεραν στην πόλη κάτι παράξενους σλαβοειδείς χορούς και στολές, (και τα πλασάρουν σαν καστοριανή παράδοση). Αλλά «παρεμπιπτόντως» και το... “Ουράνιο Τόξο”, που αντιστάθηκε στην προσπάθεια κατάργησης της ονομασίας «Ραγκουτσάρια», και επαναφοράς της πραγματικής ονομασίας «Καστοριανά Καρναβάλια»!


ragoutsaria carnaval katoria


Και πώς εξηγείται, το “Ουράνιο Τόξο” να ενοχλείται μόνο για την πόλη, για την ονομασία «Καστοριανά Καρναβάλια», υποστηρίζοντας φανατικά ότι ονομάζονται «Ραγκουτσάρια», και να μην ενοχλείται από τα καρναβάλια του Τοιχιού, του Αποσκέπου, των Αμπελοκήπων, της Πολυκάρπης, του Μακροχωρίου, του Μαυροχωρίου ή του Άργους Ορεστικού, που όλα αυτά ονομάζονται καρναβάλια, και όχι «ραγκουτσάρια»;

Καλό θα είναι να το εξηγήσει ο ίδιος ο δήμαρχος Καστοριάς, ή καλύτερα οι αντιδήμαρχοί του».Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ