6.3.22

Βιβλίο

Λαζάρου Λ. Μπούτη: "Μερικά"

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το τελευταίο βιβλίο του Λαζάρου Λ. Μπούτη «Μερικά από τα "μη επιστημονικά"», το οποίο αποτελεί ένας είδος αποσπασματικής παράθεσης πρωτότυπα διατυπωμένων ιδεών, σκέψεων, αφορισμών και απόψεων, καθώς και βιωμάτων. Σε πολλά σημεία έχει την θέση εξομολόγησης. Για το βιβλίο η καθηγήτρια ψυχολογίας ΑΠΘ κ. Έφη Συγκολλίτου έγραψε: «Το διαβάζει κανείς, αν θέλει πολύ εύκολα και γρήγορα και, αν θέλει, δύσκολα και αργά. Αναγκάζεται να σταματήσει και να σκεφτεί την κάθε λέξη. Σε παραπέμπει σε σκέψεις, σε βιώματα και πράγματα που θα ήθελες να κάνεις και δεν έκανες ή σε δεξιότητες που θα μπορούσες να αξιοποιήσεις και εσύ. Κάποια στιγμή μπορεί να αναρωτηθείς για την πορεία της δικής σου ζωής». 
Ο Λάζαρος Μπούτης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1936, είναι ιατρός ογκολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους θεμελιωτές της σύγχρονης ογκολογίας. Πολυβραβευμένος και με διεθνή αναγνώριση επιστήμονας. Διετέλεσε επί 32 έτη διευθυντής κλινικής και εργαστηρίου στο νοσοκομείο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης και επί 23 χρόνια σύμβουλος σύμβουλος στα ανώτατα συμβουλευτικά όργανα του κράτους και της Ε.Ε. Έχει εκδώσει τα βιβλία: Αφράλθεια (2016), Ο κρίκος που έλειπε (2019) και έχει κυκλοφορήσει δύο ηλεκτρονικούς δίσκους (2018-2020) με πρωτότυπα επιστημονικά θέματα. Το τελευταίο του βιβλίο "Μερικά" εκτυπώθηκε στην I & C. Ανώνυμη Φαρμακευτική & Εκτυπωτική Εταιρεία Chromotyp, σε 71 σελίδες, και είναι αφιερωμένο στην μνήμη της ιατρού Αλίκης-Παπαδοπούλου Μπούτη (1941-2018), συζύγου του συγγραφέα. ISBN: 978-618-00-2618-4.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Ιουνίου 2021, αρ. φύλλου 1083.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ