16.8.21

Λόγος & Αντίλογος


ΟΔΟΣ: Λόγος & Αντίλογος


Αγαπητέ κ. Παναγιώτη,

Η ξετσιπωσιά του Έλληνα δεν έχει όρια. Παρακολουθούμε εδώ και μία εβδομάδα στα μέσα ενημέρωσης και τους δρόμους των Αθηνών να συζητείται το αμίμητο της τρέλλας: 
Ρεβεγιόν και ψωμοτύρι σε όλα τα φόρα, χωρίς ντροπή, αλλά και αναισθησία του χειρότερου βαθμού, προ του θανάτου εκατομμυρίων ανθρώπων στην υφήλιο. Και ο κουτσόβλαχος της Αθήνας να θέλει ρεβεγιόν, εκτός από το φουστάνι και το κραγιόν που φοράει καθημερινά, τώρα θέλει και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να μαζευτεί στα αχούρια, γιατί από εκεί ξεκίνησε, και θέλει να φάει λίγη κοπριά εορταστική ακόμη.
Πρωτάκουστο στην υφήλιο αυτό το αίτημα της ξετσιπωσιάς και βλακείας που τους διακρίνει όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου των 7 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ξεχάσουν από πού ξεκίνησαν. Αυτή η αναιδέστατη απόφαση της πολιτείας να τους επιτρέψει με την άδειά της να κυλιστούν για δυο-τρία εορταστικά βράδια στην λάσπη που μεγάλωσαν, δεν δικαιολογείται. 
Κρίμα, κρίμα, πότε θα μάθουν πού ζούνε, στην κολοπετσινίτσα ή στην πρωτεύουσα του ιστορικότερης χώρας; Απαίδευτοι, το αποδεικνύουν και από τα πανηγύρια του Πολυτεχνείου, του Γρηγορόπουρου το πόσο χαμηλά σκεπτόμενοι είναι.
Πώς να περιμένει αυτή η χώρα να σωθεί από τόσους φθηνούς πρωτευουσιάνους; Κουτσόβλαχους. Άδικα οι Ηπειρώτες ευεργέτες έφτιαξαν πανεπιστήμια και τα λοιπά κτήρια της Αθήνας. Λάθος μεγάλο. Σταύλους και αχούρια έπρεπε να κάνουν. Ντροπή, ντροπή, η κατάσταση άρχισε να γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη. Πάνε να μας πεθάνουν όλους.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Νίκος Αχ. Πρώιος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Δεκεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1059.


6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/8/21

    Γι αυτό θα έρθουν τώρα οι Αφγανοι κι οι Πακιστανοι κύριε Νίκο, εφόσον δεν σας αρέσουν οι Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/8/21

      Τώρα τι σχέση έχουν οι αυγανοι με το κείμενο του κυρίου Νίκου ένας θεός ξέρει.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/8/21

      Λες και οι αυγανοι πνίγονται για να ζήσουν στην Τουρκία ή στην Ελλάδα. Στην Γερμανία θέλουν να πάνε οι άνθρωποι και τους κρατάμε εμείς γιατί παίρνουμε τα τάλιρα από την ΕΕ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/8/21

      Οι πολιτισμένοι λαοί πρώτα κατέστρεψαν την χώρα τους και τώρα τους άφησαν στο έλεος των ταλιμπαν. Σίγουρα κατάλαβαν ότι ότι αυτοί οι «πολιτισμένοι λαοί» κάθε άλλο παρά το καλό τους ήθελαν. Δυστυχώς για αυτούς είναι ήδη πολύ αργά.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/8/21

    Ωστόσο η Αριστερή Γερμανία δεν θέλει τους Αφγανους και πληρώνει την Δεξιά Ελλάδα λίγα ψίχουλα για διανυκτέρευση. Το 80% που δεν εξασφαλίζει το πρόγραμμα Ήλιος το πληρώνουν Έλληνες φορολογούμενοι Αριστεροί Κεντρωοι Δεξιοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ