5.8.21

Λόγος & Αντίλογος




Κύριε διευθυντά της "Οδού"
Με είχε εκπλήξει η απόφανση της κ. Σάσας Τζημάκα-Νάτσινα ότι είναι μεν σωστές οι γλωσσικές μου παρατηρήσεις για τα κείμενα του κ. Ι. Σκόρδα, αλλά αποπροσανατολίζουν τον αναγνώστη ("Οδός", φύλλο της 10ης Δεκεμβρίου 2021). Η έκπληξή μου δεν οφειλόταν τόσο στο ότι η γλωσσική ορθότητα θυσιάζεται εν ονόματι «της επισημάνσεως των τοπικών προβλημάτων», όσο στο γεγονός πώς η επιστολογράφος γνώριζε ότι είχα ταχυδρομήσει τέτοιας λογής γράμμα στην εφημερίδα.
Mea culpa και αποκλειστικά δική μου η στραβωμάρα. Άδικα των αδίκων πέρασε από τον νου μου η υποψία ότι η κ. Τζημάκα-Νάτσινα ανήκε στο προσωπικό της σύνταξης της "Οδού" και έτσι διάβασε την επιστολή μου. Σήμερα, 17 Δεκεμβρίου 2021, αναζητώντας το φύλλο της 26ης Νοεμβρίου 2020, για να ξαναδώ την επιστολή του κ. Ανέστη Σιδηροπούλου, σάστισα διαπιστώνοντας ότι η επιστολή μου είχε δημοσιευθεί στη σελίδα 19!
Με πολλή καθυστέρηση ευχαριστώ τον κ. διευθυντή της "Οδού" για την δημοσίευση, προπάντων όμως για το θάρρος του να μην ασκήσει λογοκρισία στην επιστολή του κ. Α. Σιδηροπούλου, ο οποίος υπενθυμίζει, ύστερα από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο, δεινόν επικριτή της Χρυσής Αυγής, ότι η Δικαιοσύνη παρέβλεψε την δολοφονία δύο νεαρών Χρυσαυγιτών. Η δημοσίευση τέτοιας επιστολής προϋποθέτει δημοσιογραφική παρρησία –και η επαρχιακή "Οδός" έδειξε ότι την έχει.
Εύχομαι εγκαρδίως στον διευθυντή, τους συντάκτες και τους αναγνώστες της εφημερίδας καλό κι ευλογημένο Δωδεκάμερο.

Χαλκίδα, 17.12.2020
Ν.Δ.Τριανταφυλλόπουλος


Ελλείψει χώρου στα προηγούμενα φύλλα της εφημερίδας, η επιστολή του κ. Ν.Δ.Τριανταφυλλόπουλου, δημοσιεύεται καθυστερημένα.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Ιανουαρίου 2021, αρ. φύλλου 1065


Σχετικά:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ