1.8.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς το Ανάγνωσμα

Ήτοι:
-Πρώτον: Τον Δεκέμβριο του 2006, ύστερα από έκθεση-καταγγελία της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς και σειρά από πολλές μηνύσεις επί τέσσερα χρόνια από την Αστυνομία Καστοριά για παρανομίες της καφετέριας «Κ…*», πήρε απόφαση η Δημαρχιακή Επιτροπή και μετά το προσωρινό κλείσιμο αρκετών ημερών, για οριστικό κλείσιμο.
Και η απόφαση αυτή πήρε τον δρόμο της: Έγκριση από την Περιφέρεια, ένσταση από τον ιδιοκτήτη κατά της απόφασης της Περιφέρειας που απορρίφθηκε, προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κοζάνης, απόρριψη της προσφυγής και προσφυγή τώρα στο Διοικητικό Εφετείο Κοζάνης. Και επειδή φαίνεται μείναν με την εντύπωση ότι θα απορριφθεί κι αυτή η προσφυγή, απέσυρε ο ιδιοκτήτης την προσφυγή και πήρε την άδεια που είχε από το 2002, την κατέθεσε στον Δήμο Καστοριάς και ζήτησε νέα άδεια.

-Δεύτερον: Η Δημαρχιακή Επιτροπή, χωρίς να σκεφτεί την δική της απόφαση περί οριστικού κλεισίματος που λογικά τελεσιδίκισε και έπρεπε να εφαρμοστεί, έσπευσε και χορήγησε προέγκριση, που πήρε τον δρόμο της και έφτασε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Εκεί, η δεύτερη Επιτροπή, ύστερα λέει από επανεξέταση –κι ας υπήρχαν πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις- έδωσε εντολή στην Δ.Ε. να χορηγήσει άδεια, η οποία δόθηκε τον Μάρτιο του 2008. Η Ν.Ε. δεν ξέρω τι την ώθησε, πήρε την απόφαση το Φθινόπωρο του 2008 να ανακαλέσει την άδεια που η ίδια έδωσε, γιατί λέει υπήρχαν πολεοδομικές παραβάσεις, χωρίς να αναφέρει και τις υγειονομικές.
Η Περιφέρεια ενέκρινε την απόφαση. Ο ιδιοκτήτης άσκησε πάλι ένσταση, η οποία απορρίφθηκε. Και έτσι πάλι προσφεύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κοζάνης, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις.
Το Πρωτοδικείο έστειλε διαταγή στον Δήμο Καστοριάς ζητώντας να τον πληροφορήσει ποια είναι η αλήθεια. Και η Δ.Ε. ύστερα από έκθεση της Πολεοδομίας του Δήμου απάντησε ότι υπάρχουν οι παραβάσεις.
Ύστερα όμως από λίγο διάστημα και προτού πάρει το Πρωτοδικείο απόφαση για αναστολή ή όχι, η Δ.Ε. κάνει αίτηση στο Πρωτοδικείο και ζητά την αναστολή της απόφασή της, γιατί λέει, εξαλείφθηκαν οι παραβάσεις, σύμφωνα πάλι με έκθεση της Πολεοδομίας του Δήμου, και έτσι το Πρωτοδικείο έδωσε αναστολή στην εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής, ύστερα από ένα, δύο η και τρία τέρμινα.
Προτού περάσει πολύς καιρός, η Πολεοδομία του Δήμου διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις και επιβάλει πρόστιμο εάν δεν διορθωθούν. Η Δ.Ε. δεν κάνει αυτό που έπρεπε, δηλαδή να ενημερώσει το Πρωτοδικείο ότι ο παραβάσεις εξακολουθούν να υπάρχουν. Αλλά στέλνει υπάλληλό της Πολεοδομίας να κάνει την παραμονή της συνεδρίασής της έλεγχο ο οποίος διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν οι παραβάσεις και δεν κάνει τίποτε άλλο η Δ.Ε. και κλείνει την υπόθεση.
Άρα η Δ.Ε. με τις δύο ενέργειές της ότι δεν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις, συστήνει στο να δοθεί αναστολή στην εφαρμογή της απόφασής της, γιατί φαίνεται δεν ήθελε την ανάκλησή της άδειας, ή κάτι άλλο συνέβη.
Κοντός ψαλμός αλληλλούϊα, αμήν.
Α.Η.Ρ.
Αριστείδης Ηλίας Ρούνης
Μεγάλου Αλεξάνδρου 8 & Ορέστου
Καστοριά
τηλ. 2467022090


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16.7.2009



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ