5.8.21

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

 
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς  | Πλατεία Δαβάκη, Χριστούγεννα-Πάσχα-15Αύγουστο
Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια από τον περσινό στολισμό, στην πλατεία Δαβάκη (και αλλού, σχεδόν παντού) δεν αφαιρέθηκαν, παρέμειναν στην θέση τους όλο τον χρόνο, Χειμώνα-Καλοκαίρι, Χριστούγεννα Πάσχα. Μια «ώρα για δουλειά» φτάνει.


Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Παρακολουθώντας κανείς την συνέντευξη που παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό πρόσφατα, θα κατέληγε στο συμπέρασμα πως μετά από πολύ καιρό έδειχνε καλύτερα ενημερωμένος και εναρμονισμένος πλέον σε θέματα που αφορούν την υγειονομική κατάσταση της πόλης και της περιφερειακής ενότητας της οποίας ηγείται. Παρέμεινε μακριά από τοπικιστικούς “ηρωισμούς” όπως αυτοί είχαν αποτυπωθεί κατά την συνάντηση όλων των αιρετών με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά πριν το τελευταίο χρονικά τοπικό lockdown της 23ης Οκτωβρίου. Και η συγκεκριμένη του στάση μόνο θετικό αποτύπωμα είχε.

Οι περισσότεροι έμειναν, νομίζω, ικανοποιημένοι και ανακουφισμένοι από όσα δήλωσε ο συγκεκριμένος αιρετός. Όχι για κάποιον άλλο λόγο –ή επειδή άρεσαν σε μένα όσα δήλωσε– αλλά επειδή επιτέλους ένας από τους δύο κορυφαίους αιρετούς που εδρεύουν στον δήμο Καστοριάς, έδειξε να αντιλαμβάνεται πως οι αριθμοί δεν λένε ποτέ –μα ποτέ όμως– ψέματα. Και πως τα όσα συνέβησαν στην συνάντηση με τον κ. Χαρδαλιά και αμέσως μετά, μόνο ως «κακή παρένθεση» θα μπορούσαν να θεωρηθούν. Είτε από υπερβάλλοντα ζήλο για τις επικείμενες επιπτώσεις στην τοπική αγορά είτε από αδυναμία ερμηνείας των υγειονομικών δεικτών, που οδήγησαν φυσικά στο τοπικό lockdown.

Το μοναδικό αμφιλεγόμενο ή και μελανό σημείο της συνέντευξης του κ. Σαββόπουλου, ήταν όταν τοποθετήθηκε πιο συγκεκριμένα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας που σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της υφηλίου. Λέγοντας μεταξύ άλλων πως «κατά την χειμερινή περίοδο υπάρχει μεγάλη διάδοση, αλλά τα συμπτώματα του ιού είναι ηπιότερα, είναι λιγότερο επιθετικός ο ιός και το βλέπουμε παντού, παγκοσμίως...».

Η αλήθεια είναι αγαπητή ΟΔΟΣ, πως πολλοί που αντιλήφθηκαν τα λεγόμενα του κ. Σαββόπουλου, θα ήθελαν να αποδώσουν την εν λόγω δήλωση σε κάποια ατυχή «στιγμούλα» και πως εκ παραδρομής ενδεχομένως να ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

Γιατί σε αντίθεση με τα όσα δήλωσε, τα νούμερα αποτυπώνουν αμείλικτα πως το δεύτερο ξέσπασμα της πανδημίας, είναι σαφώς πιο επιθετικό αλλά και πιο θανατηφόρο.Αρκεί να σκεφτεί κανείς –αλλά και ο ίδιος– πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα μετρούσε περίπου 300 νεκρούς σε διάστημα 6-7 μηνών, ενώ τον ίδιο αριθμό νεκρών πλέον τον διαβάζουμε σε διάστημα 3 ημερών (!). Άσε δε, που ο καθημερινός αριθμός των διασωληνωμένων είναι σταθερά πάνω από τους 500.

Δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να γίνει της παρούσης μεγαλύτερη αναφορά στοιχείων για να αντιληφθεί κανείς το αυτονόητο. Εκτός αν εν τη ρήση του λόγου, ενέπλεξε τοπικά επιδημιολογικά στατιστικά με παγκόσμια ή και πανελλήνια (!). Κανείς δεν ξέρει τι ενδεχομένως να ήθελε να δηλώσει και τι τελικά δήλωσε.

Σε αντίθεση με τον –κατά τα άλλα– προσγειωμένο στην πραγματικότητα λόγο του κ. Σαββόπουλου, ο μητροπολίτης Καστοριάς κ Σεραφείμ δεν είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεται τί ακριβώς συμβαίνει στην ελληνική επικράτεια. Δείχνει να προσπαθεί να ερμηνεύσει διαφορετικά, μεταφυσικά και φυσικά αντιεπιστημονικά, αφού δεν είναι επιδημιολόγος, ακόμα και για όσα συμβαίνουν στους κύκλους της Εκκλησίας.

Πώς μπορεί ένα τοπικός εκκλησιαστικός παράγοντας να συμπεριφέρεται τόσο απαξιωτικά προς τις συμβουλές της επιστημονικής κοινότητας προτάσσοντας την Θεία Κοινωνία ως ασπίδα προστασίας από την πανδημία; Δεν έχει παραδειγματιστεί από τους νοσηλευόμενους αλλά και από τους θανάτους κληρικών; Ούτε από την νοσηλεία του Αρχιεπισκόπου; Ούτε από τον θάνατο τοπικού κληρικού που οφειλόταν στον κορωνοϊό; 

Δεν προβληματίζεται ούτε από ένα ενδιαφέρον στατιστικό που αφορά τον εκκλησιαστικό κλάδο; Ενδεχομένως να πρόκειται για τον μοναδικό κλάδο που έχει πλήξει σε τέτοιο βαθμό ο κορωνοϊός και όμως να επιμένουν θρησκευτικά. Η κοινωνία βλέπει, ακούει, διαβάζει.

Έχω την εντύπωση, πώς η στάση αυτή προκαλεί απογοήτευση στο μεγαλύτερο μέρος των πιστών και αυτό πλέον πρέπει θεωρείται δεδομένο. Πολλοί μιλάνε για απομόνωση, εγώ όμως προτιμώ να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Στο μυαλό των περισσοτέρων φαντάζει αδιανόητο να μην έχει εναρμονιστεί με τις υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες και να χαράσσει τον δικό του άκαμπτο ποιμαντικό δρόμο. Φαίνεται μόνο να τον απασχολεί πως η… κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπεύθυνη για το κλείσιμο των ναών και την –σε κλειστό κύκλο– τέλεση των μυστηρίων.

Δηλαδή τί ακριβώς επιθυμεί μέσω της στάσης του αγαπητή ΟΔΟΣ; Να είναι ανοικτοί και γεμάτοι οι ναοί, χωρίς να τηρούνται (γιατί στην πράξη αυτό είναι αδύνατο) οι απαραίτητες προφυλάξεις και να γίνει διασπορά του κορωνοϊού, όπως ακριβώς έγινε και κατά το εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη; 

Ή μήπως δεν είδε τις εκπληκτικές εικόνες συγχρωτισμού και σκηνές συνωστισμού ορθοδόξων στα Βαλκάνια, όπως έγινε στις κηδείες των αρχιεπισκόπων Μαυροβουνίου και της Σερβίας, που κατέληξαν και εκείνοι από τον κορωνοϊό;

«Πιστέψαμε ότι εμάς, λόγω της πίστεώς μας, υποχρεούται ο Θεός να μας σώσει (τους άλλους όχι;), και κάναμε επίδειξη αυτής της πίστεώς μας. Όμως αυτή η πίστη μας αποδείχθηκε λίγη, φτωχή, μικρή πίστη που όχι μόνο βουνά δεν μπορεί να μετακινήσει, αλλά ούτε καν τον απειροελάχιστο ιό...». Τάδε έφη ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος αγαπητή ΟΔΟΣ. 

Μήπως θα ήταν καλό να ακουστεί ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης και να παραδειγματιστεί από όσα δήλωσε τελευταία; Ή μήπως και εκείνος έχει παρεκκλίνει από τον δρόμο του Θεού, επειδή σκέφτεται με βάση τα ιατρικά δεδομένα και την κοινή λογική;



ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς  | Οδός Ερμού, Χριστούγεννα-Πάσχα-15Αύγουστο
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Ερμού το περασμένο καλοκαίρι.
Μια «ώρα για δουλειά», πόσο άλλο πχιά!



Προσπερνώντας όλα αυτά, σε κάποια από τις “έγκυρες” τοπικές ιστοσελίδες ενημέρωσης, εντύπωση προκάλεσε μία ανάρτηση από έναν (από τους αδιαμφισβήτητα πολλούς) ειδικό σύμβουλο «ώρα για δουλειά» του δημάρχου Καστοριάς, η οποία αφορούσε τα ειδοποιητήρια της ΔΕΔΔΗΕ που έχουν βρει πολλοί από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της πόλης. 

Με μια πρώτη γρήγορη ανάγνωση –όχι της ανάρτησης, αλλά της συγκεκριμένης κίνησης– θα μπορούσε κανείς να τοποθετηθεί υπέρ των πληττόμενων επιχειρήσεων. Και όχι αδίκως.Θα έκανε αυτό που λέει η κοινή λογική εν μέσω μιας καταστροφικής πανδημίας. 

Είναι όμως ο συγκεκριμένος ειδικός σύμβουλος “ώρα για δουλειά“ σε θέση να κάνει λόγο για «ειρωνεία», «απόγνωση» και «αβεβαιότητα», μιλώντας εκ μέρους των καταστηματαρχών;

Ένας άνθρωπος που αμείβεται αδρά –στην ώρα του και χωρίς να έχει πληγεί το εισόδημα του– ενώ την ίδια στιγμή οι πλειοψηφία των πολιτών της Καστοριάς βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση; Και τον τελευταίο χρόνο, λόγω αύξησης των δημοτικών τελών, αλλά κυρίως ελέω πανδημίας, σε ακόμη χειρότερο σημείο; 

Εκτός και αν ο ίδιος τοποθετήθηκε δημοσίως λόγω του ασυμβίβαστου που του δίνει το δικαίωμα να διατηρεί την πρότερη εργασία του –πλην εκείνη του ειδικού συμβούλου– και να έχει υποστεί ζημίες το δεύτερο εισόδημα του. Αν και εδώ που το ξανασκέφτομαι, μέλη του συνδυασμού «Ώρα για χρυσοδουλειά» πάντα βρίσκονται σε θέση ισχύος έναντι των υπόλοιπων πολιτών. Τουλάχιστον οικονομικώς. 

Το δημόσιο χρήμα βγαίνει από την μία τσέπη και μπαίνει στην άλλη. Τι καλύτερο άραγε; Την ίδια ώρα όμως θα προσποιούνται πως είναι στην ίδια οικονομική μοίρα με τους υπόλοιπους συνδημότες. Εκπληκτικό αγαπητή ΟΔΟΣ;

Και αυτό το μεμονωμένο περιστατικό φέρνει στο μυαλό ακόμη περισσότερα παιχνίδια ανακύκλωσης των υπάκουων οπαδών της «Ώρας για χρυσοδουλειά». Ένα ακόμη τέτοιο οικονομικό παιχνίδι, την ίδια στιγμή που οι πολίτες καρτερούν για κάποιο κρατικό επίδομα, έλαβε χώρα στο μαγικό χώρο της Καστροπολιτείας.

Μάθε αγαπητή ΟΔΟΣ πως γίνεται η ανακύκλωση των ίδιων προσώπων σε αμειβόμενες θέσεις: όταν κάποιος δεν ανανεώνει την σύμβαση του σε κάποιον δημοτικό φορέα που ήδη εργάζεται επειδή έχει παρέλθει ο επιτρεπόμενος χρόνος –επειδή δεν του δίνει το δικαίωμα ο νόμος προφανώς– δεν μένει άνεργος φυσικά. 

Με συνοπτικές διαδικασίες, γίνεται προκήρυξη από τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη για θέση ειδικού συμβούλου δημοσιογράφου, εγγράφεται εκείνος σε κάποια δημοσιογραφική Ένωση, αποκτά τον τίτλο που απαιτεί η θέση και ως δια μαγείας προσλαμβάνεται. Απλά, ελεύθερα, συνοπτικά και συναρπαστικά. Συμπτώσεις, θα μου πεις. Ε, να σου πω. 

Και την θέση που αφήνει κενή πίσω του, θα δοθεί στον επόμενο επιλαχόντα. Όπως ακριβώς έγινε με την περίπτωση της κ. Χριστίνας Φιλίππου, πρώην προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Ορεστειάς». Η οποία αναβαθμίστηκε και κατέλαβε την έμμισθη θέση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, που άφησε η κυρία Γιάννα Λούσιου που μετεπήδησε στο πλευρό του δημάρχου Καστοριάς ως έμμισθη δημοσιογράφος του.

Τα καθήκοντα της κ. Φιλίππου στην ΔΕΥΑΚ, είναι 24ωρου βάσεως με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μισθολογικές της αποδοχές. Ρέει το νερό, νεράκι. Και πραγματικά μπράβο τους.

Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26 Νοεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1056


46 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/8/21

    Ο Σαββοπουλος ειναι και ικανοττος και γνωστης των θεματων και χαμηλων τονων,μπραβο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/21

      Σε τι μωρέ είναι ικανότατος; Στο να ανοίγει τις μπύρες στην γωνία του γραφείου; Κάνε μας την χάρη σε παρακαλώ απολογητή του τίποτα. Δύο χρόνια στο τιμόνι της Αντιπεριφέρειας με ανύπαρκτο έργο. Μόνο για να καβατζώνει γαλάζιους ψηφοφόρους σε ξεκούραστα πόστα στα οχτάμηνα του ΟΑΕΔ είναι.

      Η Καστοριά έσβησε δεν σβήνει, και εσείς ακόμα τους έχετε με το σεις και με το σας, εθελόδουλοι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/8/21

      Φιλε χαλαρωσε και ασε τις βλακειες,ο άνθρωπος ειναι κορυφή,εσυ βγαζεις εμπαθεια,εθελοδουλοι δεν ειμαστε αλλα ουτε και κακεντρεχεις σαν εσενα,και στο φιναλε μπες υποψηφιος και εσυ και παρε περισσοτερους ψηφους,δεν ειναι χαζοι τοσοι ανθρωποι και εσυ ο εξυπνος.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/8/21

      Πες μας ένα πράγμα που έκανε ο συγκεκριμένος τα τελευταία δυο χρόνια το οποίο να ήταν δική του πρωτοβουλία και εγώ θα παραδεχθώ το λάθος μου. Άκου εκεί «κορυφή» ο Σαββόπουλος; Τι σαλιαρίσματα είναι αυτά; Αηδίασα πρωινιάτικα.

      Δηλαδή θες να μας πεις ότι επειδή μάζεψε κάποιος αρκετούς ψήφους είναι και ικανός; Με την ίδια λογική 2,5 εκατ. Έλληνες ψήφισαν τον Μητσοτάκη και αυτή την στιγμή καίγεται όλη η Ελλάδα με 2 μποφόρ. Καταλαβαίνεις το κενό που υπάρχει στο επιχείρημα, «πήρα ψήφους άρα είμαι ικανός»;

      Έλα πες την αλήθεια, μετακλητός στο γραφείο του είσαι;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/8/21

      Φιλε καταλαβαμε οτι εχεις προσωπικο προβλημα που δεν μας αφορα,ομως δεν θα κανεις το ασπρο μαυρο,ποιος ετρεξε την σηραγγα;ποιος ετρεξε τα αρδευτικα;ποιος τρεχει το φυσικο αεριο;ποιος ετρεξε για τις χαλαζοπτωσεις και αποζημιωσεις σε πτελεα-κρανοχωρι;εσυ;δεν συνεχιζω και αλλα πολλα γιατι δεν θα μας χωρεσει μια σελιδα ολοκληρη.Μην αηδιαζεις πρωινιατικα να λυπασαι για τα γραφομενα σου,αν ο αλλος δεν ειναι ικανος δεν τον εκτιμα και τον τιμα ο κοσμος με την ψηφο του,μπες απεναντι του αντιπαλος και θα δεις πως θα πατωσεις.Και τελος ασε απεξω τον μητσοτακη και την κεντρικη εξουσια δεν μας αφορα ουτε η αντιπαθεια που εχεις απεναντι και σε εκεινον και ΟΧΙ δεν ειμαι μετακλητος στο γραφειο του απλα δεν μπορω την ισοπεδωση και τον μηδενισμο,αληθεια εχεις να μας πεις εστω ενα ονομα που εχει μετακλητο ο σαββοπουλος;απο οσο γνωριζω δεν εχει κανεναν μετακλητο,αν ξερεις εσυ πες μας αλλα με ΟΝΟΜΑ οχι λασπη στον ανεμιστηρα,φωστηρα μου εσυ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος6/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος6/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος6/8/21

      Όταν τρέχεις σε εκκλησίες σε υποστηρίζουν οι παπάδες, όταν αγοράζεις τα μίντια o κόσμος βλέπει την φάτσα σου κάθε μέρα. Είναι λογικά που τα βόδια τον ψηφίζουν. Είναι οι ίδιοι που έκαναν ευρωβουλευτή τον Ζαγορακη και βουλευτή τον κύριο κολοτουμπα.
      Και φυσικά δεν θα ψηφίσουν κάποιον σοβαρό. O λαός θέλει [....] και εκκλησία.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος6/8/21

      Καλά κοίτα όλοι αυτοί οι μρατικοί κομματικοί μανδαρίνοι όταν κάνουν κάτι δεν τους χρωστάμε χάρη. Για αυτό εκλέγονται. Διαχειριστές δικοί μας είναι....

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος6/8/21

      Που 'σαι «φίλε», τις εξυπνάδες από τα τοπικά non-paper να τις δώσεις στο blog του εικοσάρικου να τις αναπαράγει. Εδώ όσο και να προσπαθήσεις σας μυρίζουμε από μεγάλη απόσταση.

      Πες του φίλου σου του Σαβόπουλου να προσέξει μην σκοντάψει και χτυπήσει από το πολύ το τρέξιμο για έργα που ανακοινώθηκαν πριν πέντε χρόνια και ακόμα είναι στις μελέτες και τα γραφειοκρατικά τερτίπια. Τι θα πει «τρέχει» για όλα αυτά που αναφέρεις; Δικό του έργο είναι η σήραγγα, τα αρδευτικά και το φυσικό αέριο; Πες το μας και αυτό τώρα. Όλα τα παραπάνω έργα (μαζί και το φράγμα Νεστορίου το οποίο «ξέχασες» να αναφέρεις) είναι στάσιμα από την μέρα που ανέλαβε την θέση του. Έχεις να μας πεις κάποιο νεότερο που δεν γνωρίζει κανείς άλλος παρά μόνο εσύ; Σε ακούμε με μεγάλο ενδιαφέρον, παρακαλώ.

      Θα σταθώ ιδιαίτερα στις αποζημιώσεις από τις περσινές χαλαζοπτώσεις σε Πτελέα-Κρανοχώρι 15 Αυγούστου 2020, μιας και έχω δικούς μου ανθρώπους σε αυτά τα μέρη και έκανες το λάθος να αναφέρεις ότι ο Σαβόπουλος έκανε πράγματα για τους ανθρώπους εκεί. Οι άνθρωποι αυτοί έμειναν μόνοι τους από τότε και έβγαλαν χειμώνα κάνοντας όσες επισκευές μπορούσαν λόγω του ότι ερχόταν χειμώνας και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν πάρει ούτε μισό ευρώ και η όλη διαδικασία είναι ακόμα στο στάδιο των εκτιμήσεων των καταστροφών. Πριν λίγες βδομάδες ήρθε κλιμάκιο για να κάνει ξανά καταγραφή και η απάντηση στις ερωτήσεις των κατοίκων για το πότε θα πάρουν αποζημίωση ήταν από Νοέμβριο και θα δούμε. Όταν μιλάμε για αποζημιώσεις καλό θα είναι να ξέρουν κάποιοι ότι επί της ουσίας οι κάτοικοι θα αποζημιωθούν ψίχουλα και όχι για όλα τα ακίνητά τους όπως αποθήκες, στάβλους κλπ. παρόλο που η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική.

      Για πες μας τι ακριβώς έχει κάνει ο Σαβόπουλος για αυτούς τους ανθρώπους; Άσε μην σε κουράζω, στις 16 Αυγούστου 2020 βγήκε μερικές φωτό στα τοπικά site και αυτό όλο. Ο μόνος ο οποίος πραγματικά «τρέχει» για την υπόθεση είναι ο Δήμαρχος Νεστορίου και αυτό στο παραδέχεται άνθρωπος που πολιτικά ήταν απέναντί του ανέκαθεν, η αλήθεια όμως να λέγεται. Και η αλήθεια είναι ότι ο Σαβόπουλος είναι μια πολύ ωραία γλάστρα, εσωτερικού χώρου,

      Αν δεν μπορείς την ισοπέδωση και τον μηδενισμό να πας να το πεις στην μετακλητή ειδική σύμβουλο του Σαβόπουλου, κόρη πρώην προέδρου δημοτικού συμβουλίου, χωρίς περγαμηνές, ανάλογη εμπειρία αλλά και ειδίκευση.

      Υ.Γ.1: Γιατί να αφήσουμε απ' έξω την κεντρική εξουσία; Ν.Δ. δεν είναι όλοι οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί; Οι ίδιοι δεν έλεγαν να μαζευτούν μαζί με τον πρώην Μητροπολίτη να πάνε να κλαφτούν στον Μητσοτάκη να τους πετάξει κανά ψίχουλο επειδή ο τόπος έχει στηρίξει για δεκαετίες την εθνική οικονομία αλλά και την συγκεκριμένη παράταξη ανέκαθεν εκλογικά; Όποτε σας συμφέρει την ευθύνη έχει η κεντρική εξουσία, όποτε δεν σας συμφέρει μας λέτε να την αφήσουμε απ'έξω; Δεν κατάλαβες καλά, μαζί με ξερά καίγονται και τα χλωρά.

      Υ.Γ.2: Ακόμα περιμένουμε την ανάρτηση της κατανομής των θέσεων του περασμένου προγράμματος της Κοινωφελής του Ο.Α.Ε.Δ. για τους επιτυχόντες στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς. Κάπου θα παράπεσε και δεν την έβρισκαν με τίποτα και κάπως έτσι βρέθηκαν άτομα με Πρωτοβάθμιο επίπεδο εκπαίδευσης σε πόστα που απαιτούν προσόντα Τριτοβάθμιας, «το 'τρεξε» και αυτό.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος6/8/21

      Παλι ασυναρτησιες λες,ονοματα δεν λες,ποια ειναι η μετακλητη θα μας πεις;τι φοβασαι να πεις ΟΝΟΜΑ αφου εισαι σιγουρος,στο ξαναειπα και να το δεις μεγαλο ζορι τραβας και μεγαλο απωθημενο εχεις και κανει μπαμ,δεν πειθεις,ολο ασυναρτησιες μας λες,ο ιδιος ο δημαρχος νεστοριου και οι κατοικοι των περιοχων τον ευχαριστησαν οσο και να πονας εσυ,τα μεγαλα εργα θελουν χρονο να γινουν,αν μπορεις να τα κανεις εσυ ταχυδαχτυλουργικα εμπρος να σε δουμε,απο μαγκες του πληκτρολογιου και κακοπιστους χορτασαμε,αλλα ειστε λιγοι ευτυχως,οι ψηφοφοροι δεν ειναι βοδια οπως αναφερετε παραπανω,οσο για τα προγραμματα,μονος σου τα ειπες ειναι του ΟΑΕΔ,παρεμβαση δεν παιρνει,εκτος και αν και για αυτο θα μας ζαλισεις με θεωριες συνομωσιολογιας,ΟΝΟΜΑΤΑ,ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΜΕ,παντως πολυ πονο εχεις και να το δεις,περιμενω να μου δειξεις ΠΟΤΕ ειπε ο Σαββοπουλος να πανε στον μητσοτακη,ΔΕΙΞΤΟ με ντοκουμεντα,δηλαδη με δηλωση του,οχι παλι λασπη στον ανεμιστηρα,α και για τις φωτιες στην ελλαδα μας για σενα ο Σαββοπυλος φταιει ε ξερολα και εμπαθη;

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος7/8/21

      Όσο προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν έχεις καμία σχέση με το εν λόγω κύριο τόσο περισσότερο πειθόμαστε ότι είσαι βαλτός. Τόση μανία να υπερασπίσεις έναν άχρηστο δεν είναι φυσιολογική. Είναι καλός για ξεφτέρι στην εκκλησία και τίποτε άλλο.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος8/8/21

      Αχρηστος εισαι εσυ,το καταλαβαμε,εμεις ειμαστε μαζι του γιατι εκανε περα κατι ανθρωπακια σαν εσενα,το γιατι ειναι καλος το ξερουμε ολοι εμεις οι χιλιαδες ψηφοφοροι του που την επομενη φορα που θα ειναι υποψηφιος θα του δωσουμε περισσοτερη δυναμη δια της ψηφου μας,εσυ μεινε στην απομονωση και στον σκοταδισμο σου,ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ.Λες να ειμαστε βαλτοι ολος ο κασμος που τον αγαπαμε για τις ικανοτητες του;Σιγουρα θα ζητησες κανα ρουσφετακι και δεν εγινε δεκτο για να βγαζεις τοσο μενος αλλα για αυτο τον αγαπαμε,γιατι διαφερει απο κατι σαν εσενα.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος8/8/21

      Συνέχισε το γλύψιμο μπας και πέσει κανένα ψίχουλο. Περιττό να συζητάμε περί ρουσφετιού. Ξέρουμε ποιοι το ζητάνε. Κοίταξε τα μούτρα σου στον καθρέφτη πριν συνεχίσεις με τις βρισιές. Εσύ δεν ξέρεις ποιοι είμαστε ενώ εμείς βλέπουμε τα χριστιανικά σελφι του κυρίου. Λιγότερη εκκλησία και περισσότερη παιδεία. ούτε α νταβατζής της Λούσης να ήσουν.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος8/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος8/8/21

      Ποιος σς εβρισε ρε φιλε;παλι ψευδεσαι;ο καθενας μπορει να πηγαινει οσο θελει στην εκκλησια,μηπως να σε ρωτησει κιολας;οσο για παιδεια ευτυχως εχεις ΜΟΝΟ εσυ,ρε τι διαβαζουμε ρεεε,πολυ πονο εχεις φιλε και μισος,ψαξτο,εγω πιστευω οτι ο ΜΟΝΟΣ ικανος να διοικησει τον τοπο μας εισαι ΕΣΥ και ΜΟΝΟ εσυ,ε ρε πλακα που εχετε ευτυχως καποιοι λιγοι.Ρε την επομενη φορα 10000 ψηφους θα του δωσουμε.

      Διαγραφή
    16. Λία9/8/21

      Ρωτήστε την κουκουβάγια του ΟΑΕΔ για τις θέσεις...! Θα σας ....κατατοπίσει .. πλήρως ...με το αζημίωτο φυσικά ....

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος9/8/21

      Και 10.000 μπύρες! Να έχει με κάτι να ασχοληθεί!

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος9/8/21

      κοίταξε την μούρη σου στον καθρέφτη και θα καταλάβεις πόσο κομπλεξικός είσαι. Μετά επισκέψου την εκκλησία, αλλά μην ξεχάσης να ανεβάσεις το σέλφι, πιστέ της δεκάρας.

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμος9/8/21

      Αυτος ασχολειτε ευτυχως με σοβαρα θεματα και οχι με ασημαντους και κακεντρεχεις,οσο και να πονατε εχει δημοφιλια που εσεις ουτε στα πιο τρελα σας ονειρα δεν προκειται να δειτε για αυτο και πονας τοσο πολυ.Βγαλτε μας ολους χαζους που τον αγαπαμε και ειμαστε χιλιαδες για να πεισεις τον εαυτο σου οτι εισαι σημαντικος εσυ ο τελευταιος,οση χολη και να βγαλεις γελαμε,προσεξε το σαλιο σου μην καταπιεις και δηλητηριαστεις.Φιλακια απο εναν πιστο στρατιωτη του που δεν ζητησα ποτε ρουσφετι απο κεινον απλα ξεχωριζω τις αξιες απο τις κακιες.

      Διαγραφή
    20. Ανώνυμος9/8/21

      Το είπες φίλε. "πιστος στρατιωτης" Δηλαδή πρόβατο χωρίς συλλογισμό και ελεύθερη βούληση.

      Διαγραφή
    21. Ανώνυμος9/8/21

      Προβατο ποτε δεν ειμουνα αλλα και κακοβουλος δεν ειμαι,δεν βγαζω προσωοικες αντιπαραθεσεις για να μειωσω καποιον,ελευθερη βουληση δεν εχεις μονο εσυ που μονο να μειωνεις ξερεις,ανοιξε το μυαλο σου και ασε τα προσωπικα σου δεν μας αφορουν,οσο και να πονας ειναι ΚΟΡΥΦΗ,αν στεναχωριεσαι δεν μας αφορα αλλα δεν θα γραφεις ανακριβειες,θα παιρνεις απαντηση και να ξερεις ειμαστε χιλιαδες μαζι του.

      Διαγραφή
    22. Ανώνυμος10/8/21

      Για ποια ΚΟΡΥΦΗ μιλάς ρε παιδί. Διάβασε πρώτα το βιογραφικό του και μετά μιλάμε. Ο άνθρωπος πέρασε όλη την ζωή του μασώντας στο δημόσιο. Ούτε περίπτερο δεν είχατε και το παίζετε και επιτυχημένοι επαγγελματίες. Φίλε εκτός δημοσίου κάνει πολύ κρύο. Ο καπιταλισμός δεν αστειεύεται.

      Διαγραφή
    23. Ανώνυμος10/8/21

      Είναι Υπάλληλος Γεωπόνος του Δήμου Καστοριάς και στο παρελθόν εργάστηκε στον ΕΛ.ΓΑ., στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς.

      Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεσοποταμίας, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Αντινομάρχης Καστοριάς και Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς.

      Διαγραφή
    24. Ανώνυμος10/8/21

      Ρε μεγαλο πονο εχεις,ποιος να εχει περιπτερο;εγω ψηφοφορος του ειμαι,εσυ μηπως εισαι στο δημοσιο;μηπως εισαι στην σκια του;μπες απεναντι του να δεις τι μαυρισμα θα φας,παντως εχεις ψυχωση μαζι του.Και για να ξερεις οτα ηταν γεωπονος στην ενωση αγροτικων συνεταιρισμων που ΔΕΝ ειναι δημοσιο αυξησε τα εσοδα κατα πολυ,εγω ημουν πελατης και ξερω.Τωρα σκεψου κατι αλλο να τον χτυπησεις,ως τωρα λες ανακριβειες αγορι μου εσυ με το μεγαλο βιογραφικο.

      Διαγραφή
    25. Ανώνυμος11/8/21

      Αν συγκρίναμε τα βιογραφικά μας θα παραιτούνταν την άλλη μέρα από ντροπή για το δικό του. Αλλά δεν χρειάζεται το δικό μου. Το πρόβλημα είναι ότι είναι κατώτερο από το βιογραφικο οποιουδήποτε νέου που αναγκαστηκε να μεταναστεύσει. Την σήμερον ημέρα φιλε, με τετοιο πολιτικό βιογραφικό δεν θα μπορούσε να επιζήσει ουτε μια μερα στην ελεύθερη οικονομία που διατυμπανίζει το συντηρητικό κόμμα. Καπιταλιστές του τάλιρου.

      Διαγραφή
    26. Ανώνυμος11/8/21

      Φιλε ξεκαβαλα,οσο και αν πονας ειναι με διαφορα απο σενα που μοιαζεις καβαλημενο καλαμι καλυτερος,ασε τα δακρυβρεχτα για ελευθερη οικονομια γιατι αν ηταν εκει θα πλουτιζε απο τον κοσμο που θα τον στηριζε,πονας και γελαμε με σενα.

      Διαγραφή
    27. Ανώνυμος12/8/21

      Ειμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον οι μισοί αναγνώστες της ΟΔΟΣ έχουν καλύτερο βιογραφικό από τον φωστήρα που μας παρουσιάζεις. Επειδή αυτός δεν είναι τόσο κουτός όπως οι ιθαγενείς ψηφοφόροι του και ξερει οτι δεν φτουράει παρουσίασε ενα ποδοσφαιρικο βιογραφικό 10 σειρών για να περάσει από την σειρά. Γιατί αν το έπαιζε κορυφή με το βιογραφικό που έχει θα τον έκραζαν και οι γκαλιες.
      Ναι φίλε η ελεύθερη οικονομία αυτόν περιμένει. Εκεί τα τάλιρα δεν είναι κρατικά, εκεί ζητάνε δουλειά και δεν σου τα δωρίζουν επειδή σε ψηφίζουν οι ιθαγενείς. Δηλαδή μας κάνει και χάρη που είναι στην πολιτική και όχι στην BAYER, αν την έχεις ακούσει ποτέ. Αυτός o μάρτυρας που θυσιάζεται για τον λαό.
      Παρεμπιπτόντως, οι διευθυντές της εν λόγω εταιρίας έχουν διδακτορικό κάτι που εσύ και το είδωλο σου δεν θα δουν ούτε στον ύπνο τους.

      Διαγραφή
    28. Ανώνυμος12/8/21

      Φιλε κουρασες με τα γραφομενα σου,στο φιναλε λιγη σημασια εχει η γνωμη σου γιατι δεν εχει σημασια τι λες αλλα γιατι το λες και καταλαβαμε οτι τα προσωπικα σου αδιεξοδα δεν σε αφηνουν να δεις περα απο την μυτη σου,ασε εμας τους χιλιαδες συμπολιτες του να κανουμε λαθος κατ εσε που τον στηριζουμε και μεινε μονος σου να θαυμαζεις τον εαυτο σου,επικινδυνο πραγμα να κατηγορεις καποιον αγαπητο και ικανο στον κοσμο και να αυτοθαυμαζεσαι νομιζοντας οτι εισαι ανωτερος,προσοχη φιλε γιατι ξεφευγεις και μονο ο καθρεφτης σου θα σε πιστευει.

      Διαγραφή
    29. Ανώνυμος12/8/21

      Καλός είσαι στο γλύψιμο. Ελπίζω για το καλό σου, o ηγέτης σου να ξέρει ποιος είσαι μπας και σε ρίξει κανένα κόκκαλο. Σπάνια θα βρει τέτοιο ηλίθιο στρατιωτακι, το δικό σου φίλε είναι παθολογικό.
      Εσύ έχεις να παρουσιάσεις κάτι; Μηπως αισθάνεσαι μεγάλος επειδή είσαι οπαδός του ποδοσφαιριστή Σαββοπουλου όπως οι οπαδοί του Μέσι;

      Διαγραφή
    30. Ανώνυμος13/8/21

      Ηλιθιος εισαι εσυ ο ανυπαρκτος και κολλημενος,κοκκαλο εγω δεν περιμενω,δεν το εχω αναγκη,εσυ κοιτα πως θα καλυψεις τα υπαρξιακα σου προβληματα και το αγχος κατωτεροτητας που εχεις απεναντι του,αυτος ναι υπηρξε και ποδοσφαιριστης της ιστορικης καστοριας,εσυ;ουτε για αθλημα φανταζομαι δεν θα εισουν ικανος,καλος εισαι στο θαψιμο των αλλων ειδικα των ΙΚΑΝΩΝ μηπως και νοιωσεις λιγακι καποιος,αλλα δυστυχως για σενα εισαι ανυπαρκτος και αδιαφορος.

      Διαγραφή
    31. Ανώνυμος13/8/21

      Τσομπάνε, βαζουμε σαν προϋπόθεση δίπλωμα πανεπιστημίου για να αρχίσουμε μία σοβαρή συζήτηση;

      Διαγραφή
    32. Ανώνυμος13/8/21

      Και οι τσομπανοι μεγαλυτερη αξια εχουν απο σενα τον κακεντρεχη,τοσο μεγαλο μισος και πονο ειχα χρονια να δω,ζησε στα σκοταδια σου και παρακολουθα την ανοδικη και επιτυχημενη πορεια αυτου που δεν μπορεις να φτασεις γιατι παιρνει δυναμη απο εμας τον κοσμο που τον στηριζουμε και τον πιστευουμε.Τι να κανουμε;καποιοι αξιζουν πολλα και αλλοι φθονουν γιατι ειναι μετριοτητες.

      Διαγραφή
    33. Ανώνυμος14/8/21

      «κακεντρεχής, μίσος, πονος, φθόνος και καρά σεβντάς». Πολύ τούρκικο σίριαλ βλέπεις ρε παιδί. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ψηφίζεις του ελληνες Ερντογανες.

      Διαγραφή
    34. Ανώνυμος14/8/21

      ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝΕΣ;ασε και μια μερα να φυγει,δεν θα παθεις κατι αν δεν γραψεις την κακια σου,σου ευχομαι ηρεμια και καλη παναγιά,υγεια και για αυτο ειναι η δημοκρατια,να εχουμε ο καθενας την αποψη του.

      Διαγραφή
    35. Ανώνυμος14/8/21

      Αυτό λέω και εγώ. Γράψαμε την γνώμη μας για τον αντιπρόσωπο μας και εσυ άρχισες να μας βρίζεις. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/8/21

    Χρυσουλα λέγεται η Πρόεδρος Ορεστειάς, να μας απαντήσει αν έγραψε τα παιδιά της μέσω ΕΣΠΑ στο Δημοτικό ΚΔΑΠ για να βελτιώσει τα οικονομικά της Επιχείρησης ή προτίμησε το ιδιωτικό ΚΔΑΠ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/8/21

    Καλός είναι, για λειτουργίες, για να κουβαλάει επιτάφιους και εικόνες, για λιτανείες.... Δηλαδή είναι τέλειος για [....] του δεσπότη. Τώρα για αντιδήμαρχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/8/21

    Η ΕΤΑΚ Καστοριάς έχει πάει να βοηθήσει στις πυρκαγιές ή περιμένει τη βάρκα που ζήτησε ο βουλευτής γιαυτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/8/21

      Ζήση σε σένα πήγαινε ή στην Ειδική Γιάννα....;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/8/21

      Θα αστιεύεσαι μου φαίνεται. Εκεί είναι για άντρες άσε που δεν έχει φραπέ και σέλφι.....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/8/21

      O Ζήσης είπε στον Σβουραντωνη ότι η ΝΔ θα σαρώσει στις επόμενες εκλογές. Σίγουρα έχει δίκιο, αφού με τα έργα του φρόντισε να φύγουν οι νέοι από την πόλη και να μείνουν οι γιαγιάδες του ΙΚΑ, παραδοσιακές ψηφοφόροι του Ζήση και της παράταξης του. Μπράβο Ζήση, τουλάχιστον χτίσε κανένα γηροκομείο για τους πελάτες σου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος9/8/21

      Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις του Ζήση με τον Πρόεδρο FB...;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος10/8/21

      Περασμένα ξεχασμένα γι αυτούς, για μας όχι.....

      Διαγραφή
  6. Αυτονόητη επισήμανση:

    Η ΟΔΟΣ διευκρινίζει ότι σε καμμιά απολύτως περίπτωση δεν συμφωνεί απαραίτητα ούτε με την φρασεολογία, ούτε με την βασιμότητα πραγματικών ισχυρισμών που περιλαμβάνουν τα σχόλια που δημοσιεύονται.

    Καλεί τους αναγνώστες σε επιφυλακτική ανάγνωσή τους και για έλεγχο των σχολίων που δεν πρέπει να εκλαμβάνονται όλα ως αληθή.

    Η ΟΔΟΣ προσπαθεί να περιορίσει μόνο τυχόν εξώφθαλμα εξυβριστικές ή συκοφαντικές αναφορές στα σχόλια που αναρτά.


    * * *

    Επίσης η ΟΔΟΣ παρακαλεί τους σχολιαστές να συγκρατούν τα σχόλιά τους, να τοποθετούνται επί της ουσίας των αναρτήσεων, να αποφεύγονται προσωπικά σχόλια και προσβολές ακόμη και σε ανώνυμους σχολιαστές και να είναι πιο κόσμιοι στις εκφράσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ