12.3.22

ΟΔΟΣ: «Αμφίπλευρη ενημέρωση


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 1.7.2021 | 1086


Με την θερμοκρασία στους 36 έως 40 βαθμούς, χιλιάδες άνθρωποι μένουν χωρίς νερό ύδρευσης και δεν μπαίνει κάποιος στον κόπο από τους έμμισθους της "Ώρας για δουλειά" ούτε να ενημερώσει υπεύθυνα.


Ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης στους λογαριασμούς του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όπως πάντα προβάλλει οτιδήποτε τον... προβάλλει, στις πρόσφατες αναρτήσεις του δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο τεράστιο πρόβλημα που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τις συνεχόμενες και πολύωρες διακοπές της παροχής ύδρευσης στην υψηλή ζώνη της πόλης.

Φυσικά ούτε λόγος για στοιχειώδη ενημέρωση των κατοίκων της Καστοριάς, στο ίδιο θέμα, μέσα από την «επίσημη» ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς, που είναι τόσο ανεξάρτητη και αντικειμενική, όσο δεν φαντάζεται κανείς. 

Και σωστά δεν φαντάζεται καθόσον ακόμη και οι πέτρες έχουν αντιληφθεί ότι η ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς αποτελεί πια την αιχμή προπαγάνδας της σημερινής δημοτικής αρχής, όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν: Την πλέον ελεγχόμενη δημοτική υπηρεσία και παροχή. Το χειρότερο είναι ότι έχει εδραιωθεί τόσο πολύ η κατάσταση αυτή που διαφεύγει της προσοχής ότι η ιστοσελίδα θα έπρεπε να αποτελεί ουδέτερο βήμα στην υπηρεσία του Δήμου Καστοριάς για την αμερόληπτη πληροφόρηση κάθε επισκέπτη.

Τις ίδιες ημέρες και ώρες που οι πολύωρες, ουσιαστικά απροειδοποίητες διακοπές υδροδότησης ταλαιπωρούσαν τον κόσμο εν μέσω καύσωνα, ο δήμαρχος φωτογραφιζόταν ανέμελα και χαμογελαστός, με τον μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεώνα στην Λαμία. Με τον οποίο, όπως ενημέρωνε τους ταλαιπωρημένους πελάτες της ΔΕΥΑΚ, όχι μόνο «αντάλλαξαν» (;) «απόψεις» (;) αλλά και «ενημερώθηκαν αμφίπλευρα» (!) – φανταστείτε το, φανταστείτε τις απόψεις. 
 
Ο κ. Πέτρος Τόσκος από την πλευρά της ΔΕΥΑ Καστοριάς, ούτε στις προσωπικές του σελίδες στα δίκτυα, ούτε στην πύλη της ΔΕΥΑΚ στο internet αφήνει χώρο για ενημέρωση, απλά της είδησης, των αλλεπάλληλων βλαβών και διαρροών που έχουν σαν συνέπεια την διακοπή ύδρευσης σε εκατοντάδες έως χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην πόλη και στην ζωή μερικών χιλιάδων πολιτών. Δεν ανάρτησε τίποτα και πουθενά. 

Αρκέστηκε στην αποστολή (στα blogs και την διακριτική τους ευχέρεια να τα αναρτήσουν) λακωνικών δελτίων τύπου, την α’ ημέρα (Τρίτη 29 Ιουνίου 2021) 3 λεπτά πριν την διακοπή του νερού, και την β’ ημέρα (εχθές Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021) 10 λεπτά μετά την διακοπή του νερού, «ευχαριστώντας τους δημότες για την... κατανόηση». Είναι εντυπωσιακή η συχνότητα με την οποία η ΔΕΥΑ Καστοριάς επικαλείται την κατανόηση των κατοίκων και καταναλωτών. Και κανείς δεν ασχολείται με το φαινόμενο που χαρακτηρίζει την ίσως πιο ακριβή σε πανελλήνια κλίμακα (πάντως από τις ακριβότερες) δημοτικές υπηρεσίες ύδρευσης. 

Σε συνθήκες μαρτυρικού και παρατεταμένου καύσωνα με τον υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει στα ύψη και το νερό της ΔΕΥΑ Καστοριάς να είναι υδάτινος άργυρος από το ασύμμετρο κόστος, ο κ. Τόσκος δεν αφήνει μεταλλικό για μεταλλικό καπάκι αφωτογράφητο και χωρίς προβολή προς «ενημέρωση των πελατών της ΔΕΥΑΚ», ούτε σχάρα φρεατίων που να μην προσθέσει στην προβολή του τεράστιου έργου που συντελείται επί των ημερών του. Συλλογή από καπάκια και φρεάτια. Θα γίνει στο ίντερνετ κάτι σαν την Λεωφόρο της Δόξας (Hollywood Walk of Fame) του Λος Άντζελες με παρατεταγμένα αντί τα αστέρια, τα καπάκια και τις σχάρες της εποχής του. Και διαρκείς αναφορές ότι η ΔΕΥΑ Καστοριάς, ανταποκρίνεται... διαρκώς σε αιτήματα τοπικών συμβουλίων του Δήμου Καστοριάς στα χωριά. Σαν να κάνει χάρη, αγγαρεία και όχι την υποχρέωσή της.

Όσο για τις ακριβοπληρωμένες θέσεις συμβούλων, υπαλλήλων, και άλλων διασωστών που κατά την περίοδο της administration "Time for job" ή "Time to work" που κόσμησαν και κατέλαβαν διάφορα πρόσωπα, όπως η νυν σύμβουλος του δημάρχου κ. Ιωάννα Λούσιου, η κ. Ειρήνη Χρηστάκη, η κ. Χρυσούλα Φιλίππου κ.ο.κ. που προσλήφθηκαν στην ΔΕΥΑΚ για την ενημέρωση των πελατών της, προφανώς απορροφημένες από την Λεωφόρο της Δόξας, καμιά τους δεν καταδέχεται, όχι μόνο να ενημερώσει προληπτικά ή έστω εγκαίρως για τις διακοπές εν μέσω καύσωνα, αλλά ούτε και αξιόπιστα για την διάρκεια της διακοπής ή και να απαντήσει ακόμη στα τηλέφωνα. Είναι αφιερωμένες όλες στην «αμφίπλευρη ενημέρωση» «ανταλλάσσοντας απόψεις». 

Έτσι, ειδικά την α’ ημέρα, που εννοείται ότι μετά την πολύωρη διακοπή θα επανήρχετο η παροχή στις 16:30, αυτό έγινε μετά τις 20:00 χωρίς να μεσολαβήσει καμμία απολύτως ενημέρωση γι’ αυτήν την ανακολουθία. Απλώς οι Καστοριανοί υπέμεναν καρτερικά μέσα στον καύσωνα δοκιμάζοντας τις βρύσες (και την υπομονή τους). Όπως ανέχονται και για πολλά.

Το θέμα θα ήταν κατάλληλο για λίγο χιούμορ αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σοβαρό. Πρόκειται για αδιαφορία που αποτελεί πτυχή σκληρότητας και πολιτικής αναλγησίας. 

Με την θερμοκρασία στους 36 έως 40 βαθμούς, χιλιάδες άνθρωποι μένουν χωρίς νερό ύδρευσης, χωρίς νερό για δροσιά ενός ντους, απομένουν ακόμη και με κίνδυνο υγείας και ζωής, ειδικά τα πρόσωπα προχωρημένης ηλικίας και δεν μπαίνει κάποιος στον... κόπο από τους έμμισθους της "Ώρας για δουλειά" ούτε να ενημερώσει υπεύθυνα. Και προπαντός εγκαίρως. Πόσο μάλλον να ζητήσει συγνώμη ή ακόμη να παραιτηθεί. Αλλά προφανώς ευθύνεται ο Ανέστης Αγγελής και γι’ αυτό. 

Πάντως οι Καστοριανοί πληροφορήθηκαν επισήμως ότι Κορεντσίδης και Συμεών, «ενημερώθηκαν αμφίπλευρα». 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Ιουλίου 2021, αρ. φύλλου 1086.

* * *

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:
■ 29.6.2021 Ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς... κλπ.
■ 30.6.2021 Συνάντηση και συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος, κ. Συμεών. Αμφίπλευρη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, αλλά και ξενάγηση στις δομές που στεγάζονται στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος όπου επιτελείται ένα τεράστιο, δυναμικό και αποτελεσματικό φιλανθρωπικό έργο. Θέλω από καρδιάς να τον ευχαριστήσω και να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά, που με δέχθηκε και με υποδέχθηκε... κλπ. Ιωάννης Κορεντσίδης.
Η Δ. Ε. Υ. Α. Καστοριάς προχώρησε σε τοποθέτηση καπακίων φρεατίων υδροσυλλογής και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε ακάλυπτα και επικίνδυνα σημεία που είχαν αφαιρεθεί από αγνώστους στην περιοχή της Χλόης... κλπ.

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/3/22

    Τόσα προβλήματα η ΔΕΥΑΚ είχε να αντιμετωπίσει από την εποχή κοκτέιλ, κακάκια με ύδωρ πριν 20 χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/3/22

    Μπορεί η ΕΕ να απαγορεύσει εξαγωγές γούνας στη Ρωσία, θα συνεχίσει όμως να φορά γούνες Μαρία η επικεφαλής του γραφείου Θεσσαλονίκης, μην ανησυχείτε ψηφοφόροι γουνοποιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/3/22

      Το γραφείο Θεσσαλονίκης κάνει καλή δουλειά για την Καστοριά. Μόνο για μεταθέσεις φαντάρων είναι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/3/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/3/22

      Η Μαρία και οι υπόλοιπες μποτοξατες ξανθιές

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/3/22

      Όχι μόνο σιλικονάτες και πλαστικές αλλά και ντεκαφεινέ ξανθιές.......

      Ημίαιμος Πρίγκηψ

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος14/3/22

      Ξέχασες τις μελαχρινές γουνοφόρες δημοτικές συμβούλους με το μοντελάκι τους.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος15/3/22

      Η ντεκαφεινε ξανθιά ποπκόρν προφανώς είναι γουνοφορα για ψηφοθηρικους λόγους... Η Δημοτική Σύμβουλος είναι γουνοφορα γιατί είναι το επάγγελμα της...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/3/22

    Σε λιγότερα από δύο χρόνια που ο Γιάννης θα ξαναγίνει γουνοποιός θα ανθίσει και πάλι η γούνα. Λίγο υπομονή
    ο Ανήσυχος Δημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/3/22

      Πέτρα πιάνει, χρυσός γίνεται...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/3/22

      Ώχ ώχ κι άλλη επιτυχία....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/3/22

      «Ώρα για σταμάτωμα»

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος19/3/22

    Ειρήνη θέλει.....και όχι πόλεμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/3/22

    Είναι το παιδί της μεγάλης αποτυχίας... Ειρήνη ημίν. Κατήφορος ναι ανηφόρα γιοκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ