8.3.15

Λόγος & Αντίλογος




ΟΝΑΚ
Όμιλος Ναυτικών Αθλημάτων Καστοριάς

Ο ανωτέρω όμιλος είχε μέχρι πριν λίγο καιρό την έδρα του στο σημείο "πλαζ", στον παραλίμνιο δρόμο. Εκτός των άλλων, μέσα στη λίμνη, είχαν τοποθετήσει ένα ξύλινο σπιτάκι, στο οποίο η πρόσβαση γινόταν από μια πλωτή εξέδρα και ο τόπος αυτός έσφυζε από ζωή• νέα παιδιά που ασχολούνταν με ναυτικά αθλήματα και χαιρόσουν να τα βλέπεις, αν τύχαινε να περνάς από κει.

Εδώ και αρκετό καιρό όμως, όπως πληροφορήθηκα, η βάση του ομίλου μεταφέρθηκε στο Ναυταθλητικό Κέντρο-πρώην ΛΥΒ, μαζί με όλους τους άλλους ναυταθλητικούς ομίλους.

Η παλιά τους βάση παρουσιάζει μια θλιβερή όψη εγκατάλειψης και θα πρόσθετα και μια σουρεαλιστική εικόνα: σε μία πλωτή βάση, οι περαστικοί βλέπουν έναν ξεσκισμένο τριθέσιο βελούδινο καναπέ. Και στην πλωτή εξέδρα μοκέτες που έχουν ξεκολλήσει, παλιώσει, με δυο λόγια καταστραφεί.

Αλήθεια, οι διοικούντες του ομίλου αυτού δεν σκέφτηκαν να αποκαταστήσουν το χώρο που κάποτε τους παραχωρήθηκε σε ένα τόσο όμορφο σημείο της λίμνης μας όταν τον εγκατέλειψαν;

Δεν έτυχε ποτέ πια να περάσουν από το σημείο αυτό;
Ποτέ, βέβαια, δεν είναι αργά...

Χρυσούλα Πατρώνου Παπατέρπου


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Νοεμβρίου 2014, αρ.φύλλου 763


4 σχόλια:

  1. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος8/3/15

    Γι' αυτό σε χαίρομαι, φίλε Παναγιώτη !
    Χατήρι δε χαλάς σε αναγνώστη. Έγραψε τις προάλλες κάποιος να ανεβάζεις περισσότερα να διαβάζουμε, αμέσως εσύ !
    Και η κυρία Χρυσούλα βέβαια στις επάλξεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/3/15

    Η διαχρονική τουριστική πολιτική του Δήμου Καστοριάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασίλειος8/3/15

    Εύγε στην κ. Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου που δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να ενδιαφέρεται και να εκφράζεται για την ζωή και την εικόνα της Καστοριάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Panagiotis Giannelopoulos [facebook]8/3/15

    ΧΩΡΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΨΑΡΙΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ