18.8.21

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

 
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Ι. Σκόρδα: Αγαπητή ΟΔΟΣ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στην Καστοριά στις 12 Οκτωβρίου 2020. Όλοι φορούν μάσκα, πλην ενός.


Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Μόλις την περασμένη εβδομάδα γινόταν αναφορά μέσω της στήλης για την στάση αλλά και την επίμονη τοποθέτηση του μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ υπέρ του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας σε σχέση με τον κορωνοϊό, μέσω του διαδικτυακού κηρύγματος του, τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτού του “διαβολικού” μέσου, όπως το χαρακτήριζε πριν κάποιες δεκαετίες κατά την έναρξη χρήσης του η επίσημη Εκκλησία. Τώρα μάλλον έχει μετατραπεί σε θεάρεστο μέσο, για αυτό και γίνεται η χρήση του από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά, τέτοια στροφή 180 μοιρών σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα δεν δίστασε να επικαλεστεί τις απόψεις δύο επιστημόνων (της καθηγήτριας Επιδημιολογίας κ. Αθ. Λινού και της λοιμοξιολόγου κ. Ελ. Γιαμαρέλλου) που έχουν ταχθεί υπέρ της ακινδυνότητας του μυστηρίου, παρόλο που η εισήγηση τους είναι πως αυτό αποτελεί απόφαση του Πατριαρχείου (!). Θαρρείς πως το Πατριαρχείο είναι αυτό που αποφασίζει για την μετάδοση του ιού ή ακόμα ειδικότερα και για την νοσηλεία των ασθενών [σχετικά: "εδώ", "εδώ" και "εδώ"]

Μια απορία μου είναι γιατί επικαλείται τις δύο μοναδικές επιστήμονες που τάσσονται υπέρ της αμετάδοτης Θείας Κοινωνίας και δεν παρουσιάζεται η άποψη της ευρείας πλειοψηφίας της επιστημονικής κοινότητας, που υποστηρίζει το αντίθετο. Αν και κάπου πηγαίνει το μυαλό των περισσοτέρων, αλλά θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να απαντούσαν οι ίδιοι που υποστηρίζουν το ακίνδυνο.

Πάντως ο σεβασμιώτατος Καστοριάς στο κήρυγμά του φαίνεται να μην επηρεάστηκε από την στάση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αλλά και την νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Εκτός και αν γνωρίζει ποια ήταν η αιτία που ασθένησε αλλά και ποια η τοποθεσία, έτσι ώστε να αποφεύγει την επιδημία. 

Άσε δε αγαπητή ΟΔΟΣ, που στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών έκαναν λόγο πως η πλειονότητα των μελών της Ιεράς Συνόδου -και των Συνοδικών μητροπολιτών- που έλαβαν μέρος σε κοινό τραπέζι (16 ατόμων !) τέθηκαν σε καραντίνα με τους περισσότερους να έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Εδώ όμως στην “αρχόντισσα” της Δυτικής Μακεδονίας, υπάρχει διαφορετική άποψη. Από την στιγμή που ο τοπικός επίσκοπος είναι υπερασπιστής τέτοιων θέσεων, τότε φαντάζει ως απόλυτα φυσιολογικό ένα μικρό -ευτυχώς- μέρος του ποιμνίου του, να βαδίζει πιστά στον δρόμο που κηρύσσει. Που οι περισσότεροι φαντάζονται πού οδηγεί αρχικά, και ποια είναι η αναπόφευκτη κατάληξη τους. Μακάβριο δε, αληθές δε. Αναλογιζόμενοι πάντα και τον αυξημένο μέσο όρο ηλικίας των περισσότερων ακολούθων της Εκκλησίας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι πιστοί αυτοί, κυκλοφορούν δίπλα μας, δίπλα μου. Οπότε έχω κάθε δικαίωμα να ανησυχώ και να κρίνω. Να υπερασπιστώ την ζωή μου και την ζωή των συνανθρώπων μας.

Στην τελευταία μάλιστα διαδικτυακή του ομιλία την π. Δευτέρα, δεν είχε αμφιβολία να εκφράσει με έμφαση τους προβληματισμούς του (;) κατά πόσο η κεντρική εξουσία έχει το δικαίωμα εν μέσω πανδημίας να περιορίσει στην άκρως απαραίτητη τέλεση των μυστηρίων στους ναούς. Αφήνοντας σαφή πολιτικά υπονοούμενα. Τα οποία βέβαια είχε εκφράσει και σε πρώην αιρετό του δήμου Καστοριάς κατά την έξοδο του από τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης την 11η Νοεμβρίου με τις αναφορές του για την Νέα Δημοκρατία, που έκλεισε τους Ιερούς Ναούς ["εδώ"]. Και εγώ που νόμιμα ότι γι’ αυτό ευθύνεται ο κορωνοϊός. 

Σε λίγο είναι πιθανό να ακούσουμε όλο και πιο συχνά και τυχόν αναφορές για “νέα τάξη πραγμάτων” και λοιπά συνωμοσιολογικά αφηγήματα. Που στους κοσμικούς προκαλούν μειδιάματα. Αλλά και ανησυχία. 

Καλό θα ήταν κάποιος συνεργάτης από το μητροπολιτικό περιβάλλον, να θυμίσει και στον σεβασμιώτατο πως παρόλο το γεγονός ότι η Εκκλησία αυτοδιοικείται -αλλά ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι της αμείβονται με κρατικούς πόρους- κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, αλλά και της γενικότερης τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, τι θα γινόταν στην περίπτωση που η Εκκλησία θα ήταν και οικονομικά αυτοτελής. Αν και πολλοί φαντάζονται τι θα γινόταν, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Επιστρέφοντας στα κοσμικά, από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, παρατηρήθηκε μεγάλη συμμετοχή των περισσότερων αιρετών σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις με θέμα την επικείμενη γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης. Αν μη τι άλλο ένα σημαντικό χρηματοδοτικό και φοροαπαλλακτικό εργαλείο για μελλοντικές επενδύσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της μεταλιγνιτικής εποχής που θέλει η κυβέρνηση να επιτύχει.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος για ακόμη μια φορά εξέφρασε την πιο ήπια και αντικειμενική θέση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Όχι γιατί ανήκει στο συμπολιτευόμενο μπλοκ της Περιφέρειας, αλλά γιατί έδειξε την μεγαλύτερη αντικειμενικότητα στο ζήτημα που έχει προκύψει με την άνιση (;) κατανομή των προνομίων μεταξύ των τεσσάρων περιφερειών Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας. Και σου εξηγώ αγαπητή ΟΔΟΣ.

Το πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης αφορά μεν την Δυτ. Μακεδονία, αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει κυμαινόμενη κατανομή του στους τέσσερις νομούς. Από την στιγμή που το εν λόγω πρόγραμμα αφορά την απολιγνιτοποίηση της περιφέρειας στο σύνολο της, πρώτο λόγο σε αυτό φέρει σίγουρα η περιφέρεια Κοζάνης. Τόσο γιατί έχει υποστεί την μεγαλύτερη περιβαλλοντολογική καταστροφή, όσο και υγειονομική. Με τα γνωστά αποτελέσματα επί σειρά δεκαετιών.

Στον αντίποδα, επί σειρά ετών οι κάτοικοι του νομού Κοζάνης απολάμβαναν εργασιακά προνόμια στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού αλλά και διάφορες παραμέτρους, όπως η τηλεθέρμανση, φθηνότερη χρέωση ρεύματος κοκ. Όλα αυτά θα πρέπει να τοποθετηθούν στο ισοζύγιο και να κατανεμηθούν ανάλογα. Αλλά και πάλι, η περιφέρεια Κοζάνης μοιάζει στα μάτια μου να βγαίνει περισσότερο ωφελούμενη. Και φαντάζομαι πως με ανάλογα κριτήρια θα εκτιμηθεί και θα μοιραστεί το υπόλοιπο μέρους του προνομιακού πακέτου, το οποίο κατά την γνώμη μου δεν θα αφήνει “απ’ έξω” την περιφέρεια Καστοριάς. Όπως τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθούν οι αιρετοί της, προδικάζοντας και προκαλώντας πανικό στους εναπομείναντες κατοίκους της.



ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Ι. Σκόρδας
Στιγμιότυπο από την (περυσινή) εκδήλωση για τον αυτισμό.



Ο δεύτερος – τρίτος τη τάξει αιρετός– ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης σε όλες τις συνεντεύξεις του, έδωσε τον τόνο της απογοήτευσης, της ειλημμένης απόφασης, της “αδικημένης” και θυμωμένης κοινωνίας της Καστοριάς. Σε τέτοιο βαθμό, που σχεδόν  έκανε λόγο για “μαύρο” μέλλον των κατοίκων της πόλης. Θαρρείς πως τα προηγούμενα χρόνια, η Καστοριά μεσουρανούσε ελέω των κρατικών επιχορηγήσεων και λοιπών κρατικών προνομίων. Ή της πολιτικής που εφάρμοσαν κάποιοι για την γούνα.

Όμως αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη αρνητική εντύπωση, είναι το γεγονός πως στις συνετεύξεις του, δεν απέκρυψε την στάση του απέναντι στον επικεφαλής του Σχεδίου Μετάβασης. Με τον οποίο προτίμησε να μην συναντηθεί τον Ιούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος. Το συνειδητοποιείς αγαπητή ΟΔΟΣ;

Ο δήμαρχος μιας εκ των εμπλεκόμενων πόλεων, προτίμησε με το συγκεκριμένο τρόπο να εκφράσει την αντίθεση του έναντι του συντονιστή του Σχεδίου για την απολιγνιτοποίηση κ. Μουσουρούλη αντί να συζητήσει μαζί του με στοιχεία και να προσπαθήσει να τον πείσει για τυχόν βελτιώσεις που θα έβαζαν σε καλύτερη μοίρα την πόλη που διοικεί (!)

Και δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που επιλέγει τον συγκεκριμένο δρόμο έναντι προσώπων κεντρικής εξουσίας, αν θυμηθεί κανείς και την στάση του απέναντι στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Προφανώς αποτελεί δημαρχιακή “στρατηγική” η έκφραση της αντίρρησης μέσω αδέξιων χειρισμών

Με τα γνωστά αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις. Και μοναδικούς χαμένους τέτοιων πολιτικών πρακτικών, να μην είναι άλλοι πέρα των δημοτών που υπηρετεί. Θυμίζοντας στους περισσότερους πως τέτοιες συμπεριφορές συναντά κανείς στα μικρά παιδιά που όταν οι γονείς τα χαλούν κάποιο χατίρι, εκείνα μετά κάνουν μουτράκια.

Βέβαια, το καλύτερο αφήνεται πάντα για το τέλος. Κατά μία διαβολική σύμπτωση, ο δήμαρχος Καστοριάς χρησιμοποίησε μια φράση κατά την συνέντευξη του όταν ρωτήθηκε για το Σχέδιο Μετάβασης λέγοντας μεταξύ των άλλων «...το κάνουν κάποιοι άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς». Υπονοώντας πως αποφασίζουν για την τύχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κάποιοι πολιτικά ανώτεροι για τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής.

Ως δια μαγείας κάτι ανάλογο -αν όχι σχεδόν ίδιο- υποστήριξε μια μέρα πριν με ανακοίνωση του συνδυασμού του “Ανατροπή-Δημιουργία”και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής  Μακεδονίας κ. Καρυπίδης: «Δε θα αποφασίσουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς πίσω από κλειστές πόρτες». 

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές απόψεις που εφαρμόζει ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, ευθυγραμμιζόμενος με πολιτικές και ρητορική που απορρίφθηκαν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Και μπράβο του (;).


Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Δεκεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1057



47 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/8/21

    Στην κάτω φωτογραφία ο Γιάννης λέει πως θέλει ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, κι η Μαρία πιάνει το στομάχι της από τα γέλια... ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/21

      Πάντως εδώ που τα λέμε Γράμμος και Βίτσι είναι ωραία βουνά για επενδύσεις...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/8/21

      Για Αιολικες επενδύσεις ναι....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/8/21

      Στο Πευκοφυτο θα μπορούσε να γίνει ωραιότατο Βυρσοδεψείο. Στην Κοτυλη ωραιότατες φάρμες Μινκ. Τόσα εκατομμύρια ξόδεψε η Περιφέρεια για ασφαλτοστρωσεις μην πάνε χαμένα.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/8/21

    Η Μενδωνη ήρθε κι έταξε Μουσείο και Ξενία καθιστώντας υπεύθυνη τη Μαρία. Μαρία έχουμε κάποια εξέλιξη..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/8/21

    Τάκη σε άκουσα σήμερα στο ράδιο. Δεν γίνεται να είσαι 20% Κορεστεια και 80% με τους Φαρμαδορους. Διάλεξε μεριά. Και μη τα ρίχνεις στους Βουλευτές για τους Νόμους γιατί θα σε μαλώσει ο Ζήσης κι η Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/8/21

      Μια χαρα τα ειπε ο τακης,αλλοι νομοθετουν η αντιπεριφερεια εφαρμοζει τους νομους,σιγα μην φοβηθει τον ζηση και την μαρια,εδω δεν διαλεγει καποιος πλευρα αλλα τι λεει ο νόμος.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/8/21

      Υπάρχουν και στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης μίας περιοχής. Από τον κύριο ακούσαμε μόνο για ψηφιακούς νομάδες που θα δουλεύουν ξαπλωμένοι στις απλώστρες του Πετρόπουλου με παρέα τον Κωττα και τον σκυλο του. Ελάτε ρε παιδιά ακόμα με αυτόν ασχολείστε;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18/8/21

      Ο νόμος δεν τιμωρεί τους παραβάτες. Όπως στο παρελθόν σε περιπτώσεις βυρσοδυψειων που μολυναν τον υδροφόρος ορίζοντα για να μην πληρώνουν εταιρεία μεταφοράς απολυμάτων. Κόβουν ένα τιμολόγιο στην αρχή και μετά ποταμάκι. Τάκη πες την Τζένη να κάνει με την υπηρεσία της πιο συχνά ελέγχους.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος18/8/21

    Σε διακοπές και χωρίς αντανακλαστικά ευαισθησίας φαίνεται να βρίσκεται ο δήμος Καστοριάς και σε θέματα αλληλεγγύης όπως προκύπτει και από την συνέντευξη που έδωσε στο MEGA ο κ Θ Μόσχος με αφορμή την βοήθεια προς τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Εύβοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/21

      Τους πετσοκοψε στο Πανελλήνιο μέσω Μega ο κ.Μόσχος μπράβο στον Δήμαρχο Αργους Ορεστικου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/8/21

      Λεφτά υπάρχουν για ειδικούς συνεργάτες για δικηγόρους για συμβούλους για τοπογραφους

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/8/21

      Εκτός από γίδια και πρόβατα έχει να μας πει κάτι o κύριος Μόσχος; Α ρε Βαρουφακη που τους βρήκες όλους αυτούς;

      Διαγραφή
    4. Αυτονόητη επισήμανση:
      Η ΟΔΟΣ διευκρινίζει ότι σε καμμιά απολύτως περίπτωση δεν συμφωνεί απαραίτητα ούτε με την φρασεολογία, ούτε με την βασιμότητα πραγματικών ισχυρισμών που περιλαμβάνουν τα σχόλια που δημοσιεύονται. Καλεί τους αναγνώστες σε επιφυλακτική ανάγνωσή τους και για έλεγχο των σχολίων που δεν πρέπει να εκλαμβάνονται όλα ως αληθή.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος18/8/21

    Επικοινωνίσαμε εμείς με το δήμαρχο Καστοριάς, δήμαρχο Άργους και την περιφέρεια Καστοριάς, δεν μας απάντησε ο δήμος Καστοριάς, από την περιφέρεια ακόμα αναμένουμε απάντησή και ο Δήμος Άργους Ορεστικού το έκλεισε σε μία μέρα, που σημαίνει ότι αν θέλουν μπορούνε να τα λύσουνε, το θέμα είναι ότι δεν θέλουν να τα λύσουνε.“

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/8/21

    Άιντε να τελειώσει η ιστορία με αυτούς
    Τους απίθανους..μην πω καμία άλλη βαριά
    Λέξη., γιατί απλά δεν πάει άλλο...
    Πραγματικά είναι οριακή η κατάσταση...
    Στο να υπάρξει [....] και αυτή τη φορά δεν θα είναι από συγγενείς.
    Θα είναι από απλούς πολίτες που η υπομονή τους έχει εξαντληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/8/21

    Ποιον θέλετε για επόμενο Βουλευτή ΝΔ;; Προφανώς εκείνος που θα δώσει μεγαλύτερο χαρτζιλίκι στο blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/8/21

      Αποκλείεται να υπάρχει δοσοληψία,αλλιώς δεν είναι ο ορισμός της διαπλοκής; Συμβαίνει κάτι τέτοιο μεταξύ εμπλεκομένων πολιτικών και μερίδας ΜΜΕ; Έδωσαν μήπως δικαιώματα οι τοπικές φιγούρες της βυζαντιναρχόντισσας μετά την Πόλη;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/8/21

      Ξεκάθαρα, είχαν κόψει τα μούφα polls για ένα μεγάλο διάστημα γιατί τους πήραν πρέφα ότι είναι πλήρως αναξιόπιστα και χειραγωγούμενα. Τώρα το blog του 20άρικου και το blog του ροζοπαντελονάκια τα εμφανίζουν και πάλι δειλά δειλά.

      Συγκεκριμένα θυμάμαι είχαν φάει γερό trollάρισμα από άτομο που ψήφιζε ξανά και ξανά χρησιμοποιώντας λογικά κάποιο VPN για να αλλάζει την IP του Η/Υ όσες φορές ήθελε και με αυτόν τον τρόπο είχε φτάσει περίπου 800 ψήφους σε επιλογή με το όνομα Τζηκαλάγια και η ψηφοφορία ήταν αν θυμάμαι καλά κάτι για την σήραγγα της Κλεισούρας και αν πιστεύετε ότι θα έχει κάποιο όφελος η Καστοριά ενώ κατά μέσο όρο όλες οι επιλογές άλλων polls είχαν μέγιστο όλες οι επιλογές μαζί ~250 ψήφους. Για αυτό και δεν έκαναν polls τόσο καιρό.

      Το αστείο βέβαια δεν ήταν ότι κάθε 1.5 λεπτό έπαιρνε και μια ψήφο ο Τζηκαλάγιας αλλά ότι κάθε 5 λεπτά ο ιδιοκτήτης του blog έβαζε μαζικά 20+ ψήφους στην επιλογή για την οποία θα είχε πληρωθεί λογικά. Η επιλογή που προσπαθούσε να βγάλει (και το έκανε εν τέλη με πάνω από 1200 ψήφους έναντι ~900 του troll) ήταν στοχευμένη αρνητικά για τον νυν βουλευτή, αυτά προ λίστας Πέτσα. Για τέτοια δημοσιογραφία μιλάμε. Πιο στημένοι και από πέναλτι του Γαύρου.

      Υ.Γ.: Ρε μάγκες τι ζούμε πια σε αυτήν την πόλη(;). Κανό χρειάζεται κάποιος για να διασχίσει το κέντρο της πόλης έτσι και βρέξει. Τι ξεφτίλα είναι αυτή που την παρουσιάζουν τα προαναφερθέντα μέσα και σαν κάτι το φυσιολογικό; Από πότε έχουν να καθαρίσουν τα φρεάτια οι κρετίνοι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι; Να τους χαίρεστε όσοι τους ψηφίσατε. Ινδία μας κατάντησαν και μετά τις κάστες με τις οποίες έχουν καθορίσει τον λαό της Καστοριάς ήρθε και ο Γάγγης να μας πνίξει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/8/21

      O Γάγγης είναι ιερός ποταμός, ενώ εμείς πνιγόμαστε στα τοσκακικά σκατά.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23/8/21

      ο Σβουραντωνης άλλαξε το παραμύθι. Τώρα ποντάρει στον ποδοσφαιριστή Σαββόπουλο.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος23/8/21

      Πολύ σύντομα η κυρά Δέσποινα θα κάνει το θαύμα της και χωρίς να δακρύσει....

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος23/8/21

      Μεγαλο ζορι τραβας με τον ποδοσφαιριστη φιλαρακι,προσεξε το αυτο γιατι καταντησες πιο γραφικος και απο την σαντορινη,ε ρε κατι αχρηστοι που κοιτανε μονο να χτυπανε τους ικανους που αποφασιζει ο κοσμος να τους τιμα με την αγαπη του.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος23/8/21

      Φίλε, ένας έμπειρος επαγγελματίας δεν γεμίζει το βιογραφικό του με «ποδοσφαιρικά κατορθώματα». Αυτό είναι βιογραφικό για αγράμματους ιθαγενείς. Τούβλο, το κατάλαβες;

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος24/8/21

      Ναι ολοι ειμαστε τουβλα που τον αγαπαμε και εισαι εσυ ο εξυπνος που βγαζεις καιρο τωρα χολη,αντε ρε κανε καμμια δουλεια και ασε τα κομπλεξ σου,α και αγραμματος εισαι εσυ ο ανιδεος.Ε ρε ενας κακομοιρης που νομιζει οτι κατι λεει.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος25/8/21

      Εσύ τι έχεις να προσφέρεις εκτός από την «παθολογική αγάπη» σου για τον ηγέτη; Αν και αμφισβητώ πολύ ότι αυτή η «αγάπη» είναι ανιδιοτελής. και πλύνε το στόμα σου πριν μιλήσεις για άλλους.
      για να μας λες αγράμματους σίγουρα τελείωσες πανεπιστήμιο (δεν εννοώ αυτό της ζωης), αλλιώς φίλε πάνε να φυλάξεις τα πρόβατα και άσε τους διανοούμενους ήσυχους. Ουστ

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος25/8/21

      Ωραίος διανοούμενος είσαι,ΟΥΣΤ στα μούτρα σου γίδι που θα μας μιλήσεις για ανιδιοτέλεια εσύ ο πικραμένος κακομοίρης που δεν σ'αφήνουν τα κόμπλεξ σου να δεις πέρα από το εγώ σου, άραξε στα χαμηλά κυβικά σου,από μάγκες του πληκτρολογίου χορτάσαμε που θα πλύνουμε και το στόμα μας για σένα,ΟΥΣΤ.

      Διαγραφή
    11. Η ΟΔΟΣ παρακαλεί τους σχολιαστές να αποφεύγουν τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και να είναι πιο κόσμιοι στα σχόλιά τους.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος26/8/21

      Τι να κάνουμε ρε φίλε; Έτσι είναι η ζωή. Υπάρχουν αγροίκοι που βλέπουν μόνο γίδια μπροστά τους και διανοούμενοι που διαβάζουν κάπου κάπου και κανένα βιβλίο. Καιρός ήταν οι αγροίκου να μάθουν να βάζουν οξείες όταν γράφουν στο κινητό τους. Κάνουν προόδους. Το επόμενο βήμα είναι να γράφουν κόσμια μηνύματα.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος26/8/21

      Εσύ το παίζεις ανιδιοτελής, όχι εγώ. Εμένα με πληρώνει o Πουτιν για να αποστομώνω τα κομμουνιστοφάγα πρωτοπαλίκαρα του Καστοριανού νταή.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος27/8/21

      Εσυ εισαι ο διαβασμενος;ε ρε γελιο που προσφερεις,ποιος ειναι ο νταης;και ποια τα πρωτοπαλικαρα;εφιαλτες βλεπεις,παρε κανα χαλαρωτικο χαπακι γιατι σου εχει γινει εμμονη,σιγα να μην ασχοληθει με σενα αυτος που φοβασαι και κατηγορεις συνεχως,ουτε καν σε βλεπει.Οι οξειες σε μαραναν,εδω δεν ξερεις τι γραφεις λογω μισους.

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος27/8/21

      Οπαδέ κατέβα από την κερκίδα και μάθε τρόπους. Δεν είμαστε στο γήπεδο της Μεσοποταμίας με το είδωλο σου στο γήπεδο. Και εμείς δεν είμαστε οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας για να μας βρίζεις.

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος27/8/21

      Κανεις δεν σε βριζει,δες τα σχολια σου και θα δεις οτι εσυ βριζεις,ασε την μεσοποταμια και το γηπεδο στην ακρη,αλλωστε εκει στο χορταρι περασαν πολλοι καλυτεροι απο αυτον που αναφερεις και τρεμεις,ρε ανθρωπε ουτε για φιλαθλος δεν κανεις.

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος28/8/21

      Την κερκίδα την αφήνω ολόκληρη για σένα και τους όμοιους σου. Εγώ ασχολούμαι με σοβαρότερα πράγματα.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος21/8/21

    Η ΔΕΥΑΚ από πότε έχεις να καθαρίσει τα φρεάτια....;;;; Πλημμύρα.... Πέτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/8/21

      Πέτρο, Βοήθεια! Πηγαίναμε στα σκατά.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος21/8/21

    Μάλλον για τα βουλωμένα φρεάτια φταίνε οι προηγούμενοι πριν 3 χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/8/21

    Κι άλλον Ειδικό Συνεργάτη του Αγγελή πήρε ο Κορεντσιδης.Τοπογραφο από Τοιχιο και γιος Αντιδημάρχου του Αγγελή. Γιάννη καμία κενή θέση για τον Ανέστη δεν υπάρχει...;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/8/21

      Μπράβο στο Τοιχιό. Έχει βγάλει περισσότερες ιδιοφυΐες και από το ΜIT.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος21/8/21

    Σε λίγο καιρό.,.που θα έρθει ο λογαριασμός...να δούμε που θα πάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/8/21

      Ο λογαριασμός πάντα πηγαίνει στους πολίτες... Απλά άλλοι κάνουν το κομμάτι τους εις βάρος των πολιτών....

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος28/8/21

    Ερώτηση
    Η ΔΕΥΑΚ είναι επιχείρηση ανώνυμη, ομόρρυθμη, άρυθμη ή έχει ονοματεπώνυμα υπευθύνων; οοεεοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/8/21

      Σσσσσώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζης, για τους λογαριασμούς βεβαίως βέβαίως...

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ