17.8.21

Το Σκάκι

 
«Αθλούμαι όποτε προλαβαίνω. Ο γύρος της λίμνης πάντοτε εξαιρετικός. Αυτή την περίοδο ένα μοναδικό φαινόμενο. Εκατοντάδες πτηνά ακόμη και στην νοτιοανατολική πλευρά (από κούνιες μέχρι Μήτκα), κάτι που δεν το ξαναείδα. Το ίδιο καταληκτικό συμπέρασμα. Η Καστοριά θα μπορούσε να ζήσει και μόνο με τον τουρισμό. Προβάλλοντας και αξιοποιώντας την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, μαζί με τα σπουδαία πολιτιστικά της μνημεία. Μέχρι τώρα δεν κάνουμε αυτά που πρέπει. Όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Και αυτές έχουν ονοματεπώνυμα».
Ζήσης Τζηκαλάγιας


“Εκλεκτικές συγγένειες”


Εκτός λοιπόν από τα οράματά του ο δήμος μας δείχνει και το χρήμα του.  Ποιος είπε ότι επτώχευσε ο Δήμος Καστοριάς;  Οι απευθείας αναθέσεις καλά κρατούν, λεφτά πολλά, «να φάνε και οι κότες». Και τρώνε.

* * *

■ Ενώ περπατούσε δίπλα στη λίμνη μέσα στο φθινοπωρινό τοπίο της «αρχόντισσας» και έχοντας ψυχική ανάταση «οραματίστηκε» πάλι ο τοπικός μας βουλευτής. Είδε την έρημη Καστοριά να κατακλύζεται από ορδές χειμερινών τουριστών. Κι έτσι έβγαλε πάλι προφητεία: «Η Καστοριά μπορεί να ζει μόνο από τον τουρισμό». Συνέχισε δε μονολογώντας και αγναντεύοντας τη λίμνη ότι, «μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει τίποτα, όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας οι οποίες έχουν ονοματεπώνυμο». 

■ Άντε καλέ! Τώρα το καταλάβαμε! Χρόνια το λέμε εμείς που περπατούμε γύρω από τη λίμνη, ότι οι ευθύνες για την κατάντιά μας έχουν ονοματεπώνυμο. Πριν και μετά την Γκουλουμπίντσα. Χαίρετε κύριε Τάδε. Καλησπέρα κυρία Δείνα και κυρία Δεινά. Οράματα είχαμε και εμείς, να με το συμπάθιο, με ονοματεπώνυμα σα γουλιανούς. Και ευθύνες, να με το συμπάθιο, σαν γριβάδια. Η λίμνη λέτε να φταίει; Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της, τα παιδία της;

■ Ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης, μετά από ερώτηση της κ. Τελιγιορίδου για την αποζημίωση των ξενοδοχείων Καστοριάς, ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει αποζημίωση στους ξενοδόχους της Καστοριάς επειδή κατά τη διάρκεια του δεκατετραήμερου απαγορευτικού θα έρχονταν για μείνουν στα ξενοδοχεία από άλλες περιοχές:
Τα μέλη της κυβέρνησης, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, ειδικοί γραμματείς και υπηρεσιακοί γραμματείς, βουλευτές , δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, μέλη του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων Προστασίας και παροχής υπηρεσιών Υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των οικείων ελεγκτικών μηχανισμών και τεχνικό προσωπικό Κρίσιμων Υποδομών! Τάδε έφη ο υπουργός.
(Μόνο ο Πάπας δεν θα ερχόταν)

■ Και αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε, αν τους είδαν – τους είδαμε; Ήρθαν; Από δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Καστοριάς έγινε γνωστό ότι, δεν ήρθε κανείς! Ο κ. Τζηκαλάγιας δεν έχει λάβει μάλλον ενημέρωση και γι’ αυτό δεν έχει κάνει καμμία δήλωση, όπως και η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη, κ. Αντωνίου. Σιωπή και οι δύο. Ειδικά η δεύτερη, η λαλίστατη.

■ Σχετικά με την αξιοποίηση του Ξενία της Καστοριάς διαβάσαμε δελτίο τύπου που εξέδωσε η κυρία Αντωνίου, φυσικά, ότι αυτή (η αξιοποίηση) γίνεται με πρωτοβουλία της ίδιας και της υπουργού Πολιτισμού. Φαίνεται ότι η απουσία του βουλευτή κ. Τζηκαλάγια από την αναγκαστική επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη στην Καστοριά, του στερεί τη «δόξα». Δήλωσε ότι αυτός είναι ιεραρχικά πρώτος τη τάξει αλλά, μάλλον δεν φτάνει αυτό. Πήρατε απουσία!

■ Στο Δήμο Καστοριάς εκτός από τα «οράματα» των δήθεν μεγάλων έργων τα οποία είτε έγιναν είτε θα γίνουν, τα γνωστά και ειπωμένα δηλαδή: καθαρισμοί δρόμων και πλατειών, κλαδέματα (κυρίως) και φυτέματα, μάζεμα φθινοπωρινών φύλλων (τι ρομαντικό!) και άλλα, δηλαδή «όσα βλέπει η πεθερά», άρχισαν να στολίζουν –μας λένε- για τις γιορτές. Αφού στολισμένα ήταν. Δεν είχαν μαζέψει τον περσινό στολισμό, εκτός από τα πιο βασικά!

■ Όσα βέβαια λαμπιόνια και να ανάψουν φέτος (20.000 ευρώ θα διατεθούν για εορταστικό στολισμό!) έρημη πόλη ήταν πέρσι, έρημη το καλοκαίρι, έρημη είναι σήμερα κι έτσι θα είναι τα Χριστούγεννα.

■ Ερημιά που φάνηκε και στην εκπομπή του νεαρού τ. μάγειρα που γυρνάει τον κόσμο με ένα τροχόσπιτο και τη φαμίλια του. Την ερημιά μας την είδαν όλοι. Προς τι λοιπόν οι κομπασμοί και τα φωτάκια;

■ Εκτός λοιπόν από τα οράματά του ο Δήμος μας δείχνει και το χρήμα του. Ποιος είπε ότι επτώχευσε ο Δήμος Καστοριάς; Με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη οι προσλήψεις και οι απευθείας αναθέσεις καλά κρατούν, λεφτά πολλά, «να φάνε και οι κότες». Και τρώνε... οι κότες.

■ Στις αρχές του Νοεμβρίου ο δήμαρχος κ. Κορεντσίδης προσέλαβε έναν τεχνικό ασφαλείας για να τον συμβουλεύει για την υγιεινή και την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας. Πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για τον τεχνικό ηλεκτρολόγο μηχανολόγο.

■ Προσέλαβαν εταιρεία από την... Μυτιλήνη για να τους δίνει συμβουλές νομικές, οργανωτικές και οικονομικές, εκεί στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Καστοριάς, για τις οποίες θα πληρώσουμε 14.900 ευρώ. Τσάμπα πράμα!

■ Δύο άλλους συμβούλους από δύο διαφορετικές εταιρείες (μία στην Κοζάνη και η άλλη στη Θεσσαλονίκη), για τη διαχείριση και τον συντονισμό του έργου Less Waste II – 1.000 ευρώ (η τιμή αυτή για μία συμβουλή να υποθέσουμε;).

■ Πληρώσαμε (εμείς τους πληρώνουμε, μην ξεχνιόμαστε) 1.700 ευρώ για την μετακίνηση των υπαλλήλων ενός άλλου έργου, Business Clubs λέγεται.

■ Στα μέσα του Νοεμβρίου ο Δήμος Καστοριάς προσέλαβε έναν αγρονόμο-τοπογράφο-μηχανικό για 8 μήνες για την «κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου».

■ Επίσης στο Δήμο Καστοριάς εργάζονται ως μόνιμοι υπάλληλοι και δύο ή περισσότεροι (;) νομικοί σύμβουλοι, δηλαδή δικηγόροι για τις νομικές υποθέσεις του Δήμου, υποθέτουμε.

■ Μετά από μία εβδομάδα από την πρόσληψη του μηχανικού, προσέλαβε με απευθείας ανάθεση, έναν άλλο αγρονόμο-τοπογράφο-μηχανικό, ο οποίος μέσα σε ένα μήνα οφείλει να ελέγξει την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας της Καστοριάς, Αποσκέπου και Κεφαλαρίου. Θα τον πληρώσουμε 10.000 (δέκα χιλιάδες) ευρώ.
 
■ Την καταγραφή αυτής της δημοτικής περιουσίας είχε αναθέσει ο Δήμος, λίγο καιρό πριν, σε δύο δικηγόρους, την μία με το ποσόν των 12.000 (δώδεκα χιλιάδες) και την άλλη με 6.000 (έξι χιλιάδες) ευρώ. Εκτός από τα ποσά που θα πληρώσουμε είναι και τα ονόματα των «έξωθεν» προσληφθέντων που γεννούν απορίες.

■ Ο αγρονόμος-τοπογράφος-μηχανικός των 10.000 ευρώ ονομάζεται Κωνσταντίνος Βάντας του Ναούμ, απλή συνωνυμία ή συγγενική σχέση με την ειδική σύμβουλο του δημάρχου κ. Κορεντσίδη, κ. Βασιλική Βάντα του Ναούμ;

■ Η δικηγόρος των 12.000 ευρώ –σύμφωνα πάντα με την Διαύγεια, ονομάζεται Όλγα Π. Σινάνη, στον δήμο εργάζεται και η κ. Μαρία Π. Σινάνη η οποία έχει οριστεί από τον κ. Κορεντσίδη και για την επίβλεψη της ηλεκτρονικής σελίδας Διαύγειας. Συνωνυμία ή συγγενική σχέση;

■ Η άλλη δικηγόρος των 6.000 ευρώ ονομάζεται Δήμητρα Ζ. Παπαδάμου και είναι η κόρη της αντιδημάρχου κ. Όλγας Θεοχάρη-Παπαδάμου;

■ Σε κάθε περίπτωση είναι αξιοσημείωτη η συνωνυμία και φυσικά τα σχόλια αυτά δεν αφορούν το τυπικό κύρος των αναθέσεων, αλλά τις συμπτώσεις. 

■ Καθώς και  την πολιτική της «ώρας για δουλειά» του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη. 

■ Όντως «ώρα για δουλειά», για μερικούς και μερικές.

■ Μη παραπονιέστε. Ήρθε και η δική μας «ώρα για δουλειά», εδώ και μήνες: Η δουλειά μας είναι να πληρώνουμε 40% την αύξηση των δημοτικών τελών στους μηνιαίους λογαριασμούς της ΔΕΗ. –Τι δεν καταλαβαίνετε;

■ Εκτός αυτών των τριών προσώπων στα οποία έχει απευθείας ανατεθεί η καταγραφή της δημοτικής περιουσίας της Καστοριάς – Αποσκέπου και Κεφαλαρίου, έχει ανατεθεί και σε άλλους τοπογράφους – μηχανικούς και δικηγόρους η καταγραφή άλλων δημοτικών κοινοτήτων της Καστοριάς αξίας 14.500 ευρώ.

■ Με τα έξοδα και τα τέλη κτηματογράφησης που είναι 8.000 ευρώ, το σύνολο που πληρώσαμε για την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας είναι περίπου 50.000 (πενήντα χιλιάδες) ευρώ.

■ Αφού ο Δήμος Καστοριάς διαθέτει στο δυναμικό του και μηχανικό (νεοπροσληφθέντα) και δικηγόρους, απλά απορούμε, γιατί πληρώνει άλλους «έξωθεν» για την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας; Οι μόνιμοι υπάλληλοι για τί ακριβώς πληρώνονται;

■ Ανταποκριτής που πληροφορεί την Ελλάδα για τα της Καστοριάς με απευθείας συνδέσεις με κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι, βγήκε μάλλον χαρούμενος πρωί-πρωί της περασμένης Κυριακής να πληροφορήσει τους Έλληνες ότι η Καστοριά τα καταφέρνει πάλι (!) με τον κορωνοϊό, ενώ οι (καημένοι) γείτονές της όχι και τόσο. Οι συμπολίτες μας που χάθηκαν μόνο τις δύο προηγούμενες μέρες ήταν 204.

■ Τον προηγούμενο μήνα με την έναρξη του lockdown της Κοζάνης, δυστυχώς παρόμοια μηνύματα... «ανακούφισης» εξέπεμψαν κι άλλοι από την Καστοριά. Το ίδιο συνέβη και στο πρώτο κύμα και μάλιστα επίσημα, παρουσιάζοντας συγκριτικά στοιχεία του πόνου των συνανθρώπων μας με αυτά της covid-free πάντα Καστοριάς.

■ Πώς είναι δυνατόν, εμείς οι «άρχοντες» στην «αρχόντισσα» με τις  72 εκκλησιές (που τις έκλεισε η κακιά κυβέρνηση) να δείχνουμε χαρά και να δηλώνουμε νικητές, ενώ συνεχίζουν να πεθαίνουν συμπολίτες μας;

■ Όχι, δεν θριαμβολογούν οι Καστοριανοί, δεν κάνουν καζούρα και ούτε χαίρονται με τον πόνο και τον θάνατο των άλλων. Δεν δηλώνουμε νικητές, γιατί δεν είμαστε νικητές. 

Καληνύχτα  Ελλάδα - Όπου και να ‘σαι.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26 Νοεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1056
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.



48 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/8/21

    Αμέλησε να κάνει μία βουτιά στην λίμνη για το σελφι όπως o χορευτής/πολιτικός. O Ζήσης όμως δεν είναι τόσο κουτός. Ξέρει ότι υπάρχει ρύπανση στην λίμνη και προσέχει. Τα περί τουρισμού τα λέει για τους ιθαγενείς χωρίς να το πιστεύει. O ίδιος κάνει προτάσεις για να καταστρέψει τον χώρο Natura 2000, με κατασκευές σε όλη την όχθη της λίμνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/8/21

    Πόσο πάει το παλτό για σταμάτωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/8/21

      Ο Σταματωτας προχθές στο ράδιο έριξε ευθύνες για τη μη κατασκευή του Δικτύου Ύδρευσης, στους προηγούμενους που δέχτηκαν μεγάλη έκπτωση από τον εργολάβο... Ποιος ήταν τότε Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ...;;;; Νυν Αντιδήμαρχος...;;;; Αδερφός υποψήφιου Ώρας για Δουλειά...;;; Ναι Ναι

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος17/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/8/21

    Συνεχίζει να επιμένει πως το νερό είναι άριστης ποιότητας γιατί έρχεται από μεγαλύτερο υψόμετρο από τη λίμνη. Καλά ακούσατε, καλά διαβάσατε. Αυτό είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/8/21

      Εδώ σύγκρινε την ίδρυση φυλακών με φάρμες και βυρσοδεψείο. Χάσαμε λέει θέσεις εργασίας από τις φυλακές, πρέπει να τις πάρουμε από τις φάρμες. Πρέπει να πίνει νερό με τσιπουρο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/8/21

      Και γιαυτό θέλει να το εμπλουτίσει με βαριά μέταλλα από τα βυρσοδεψία που προωθεί στα υψηλότερα σημεία της υδρογραφικής λεκάνης.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος17/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/8/21

    Ώρα για Δουλειά για κόρη [....] 6000€ ανάμεσα σε 150 δικηγόρους της πόλης;;;;; Το Μανιάκοι θα σε ξανά ψηφίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτονόητη επισήμανση:
      Η ΟΔΟΣ διευκρινίζει ότι σε καμμιά απολύτως περίπτωση δεν συμφωνεί απαραίτητα ούτε με την φρασεολογία, ούτε με την βασιμότητα πραγματικών ισχυρισμών που περιλαμβάνουν τα σχόλια που δημοσιεύονται. Καλεί τους αναγνώστες σε επιφυλακτική ανάγνωσή τους και για έλεγχο των σχολίων που δεν πρέπει να εκλαμβάνονται όλα ως αληθή.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος17/8/21

    Μοιράζουν χρήμα σε εκλεκτούς φίλους και ψηφοφόρους. Υποψήφιους και υποστηρικτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/8/21

    Ο Βουλευτής εκτέθηκε στο ραδιόφωνο του μπαμπά-κόρης. Βοήθησα τους επιχειρηματίες να έρθουν να επενδύσουν στα Κορεστεια να κάνουν βυρσοδυψειο σφαγείο φάρμα. Τότε γιατί βάλατε την υπογραφή σας με τους κατοίκους;;; Την υπογραφή δεν την έβαλα ως Βουλευτής... Ως Βουλευτής είμαι υπέρ των επενδύσεων... Απλά ήταν το κλίμα περίεργο και οξυμμένο γι αυτό υπέγραψα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/8/21

      Η επικεφαλής του άχρηστου γραφείου... Δεν ανέβηκε Κορεστεια... Ούτε ο Αντιπεριφερειάρχης....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/8/21

      Αφού κατάγονται από Γερμα κύριε Βουλευτα. Ας επενδύσουν στα σύνορα Γερμα με Βογατσικό. Έτσι μπορεί να προσληφθούν συγχωριανοι σας. Και δεν θα κινδυνεύουν με μόλυνση οι πηγές της Κορομηλιάς.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18/8/21

      Η επικεφαλής του άχρηστου γραφείου καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης ταχθηκαν ξεκάθαρα με την πλευρά των επιχειρηματιων. Όπως και η Κυβέρνηση στην Εύβοια.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος18/8/21

      Αυτό στο χωριό μου λέγεται διπλή κολοτουμπα με τριπλό salto mortale.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος18/8/21

      Ο αντιπερειφερειαρχης δεν μπορουσε εκεινη την μερα,τους δεχτηκε την επομενη μερα στο γραφειο του.Ρωτα τους ιδιους αν αμφιβαλεις.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος18/8/21

      Άλλο να δεχτείς 2-3 στο γραφείο σου.... Κι άλλο να πας σε 100 εξαγριωμένους στην έδρα τους..
      Γάτα ο Τάκης καθότι έχει παίξει διαιτητής και ξέρει...

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος19/8/21

      Τους δέχθηκε και τι τους είπε; Υποθέτω τα συνηθισμένα. Να μην ανησυχούν, όλα θα πάνε καλά. Ας μη ξεχνάμε ότι η περιφέρεια έχει πανω απο 100 φάρμες που ρυπαίνουν τα υπόγεια και επιφανειακά νερά.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος19/8/21

      O αντιπερειφερειαρχης υπέγραψε την διαμαρτυρία όπως o κύριος κολοτουμπας η τους καθησύχασε με τις συνηθισμένες αερολογίες;

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος21/8/21

      Αερολογιες λες εσυ,μια χαρα μας τα ειπε ο αντιπεριφερειαρχης,για αλλη μια φορα σωστος και γνωστης των θεματων της περιοχης μας,υπαρχουν και νομοι που προβλεπουν καποια πραγματα,δεν κανει ο καθενας οτι θελει.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος21/8/21

      Δηλαδή σας είπε εγώ είμαι ενάντια στις φάρμες, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Αυτός είναι ο νομος. Για όλα φταίνε οι Βρυξέλλες. Και εσείς το χαψατε. Και για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα φταίνε οι ταλιμπαν που κατουράνε στα Ιμαλάια.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος22/8/21

      «μια χαρα μας τα ειπε ο αντιπεριφερειαρχης»
      Πες ρε φίλε τι είπε ακριβως o αντιπεριφεριαρχεις και άσε τις συνηθισμένες ηλιθιότητες περί γνώστη των πραγμάτων και συναφείς αερολογίες για την γιαγιά μου.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος23/8/21

      Ηλιθιοτητες ως συνηθως λες εσυ ο κομπλεξικος,δεν θα σου δωσουμε λογαριασμο τι μας ειπε,αντε βρες αλλο θεμα να βγαλεις το κομπλεξ που εχεις απεναντι του,αερολογιες μας φλομωσες εσυ,πιστευω η γιαγια σου πιο εξυπνη ειναι απο σενα αντε ξερολα,κουραστικε,παντως σιγουρα σε σχεση με κατι σαν εσενα σας εχει για πρωινο.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος23/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος24/8/21

      που φτάσαμε; Να μην έχουμε το δικαίωμα πληροφόρησης το τι συζητάει o αντιπρόσωπος μας; Και φυσικά μας ενδιαφέρουν τα τυχόν ρουσφέτια [....]. Εμείς πληρώνουμε τον μισθό του και το δικό μας νερό θα μολύνουν τα βυρσοδεψία. Κάνε μας την χάρη φίλε, να διαβάσεις λίγο περί δημοκρατίας, πριν ανοιξεις το βρώμικο στομα σου. μου θυμίζεις τους μισθοφόρους δολοφόνους του Πάμπλο Εσκομπαρ που εκτελούσαν όποιον την έβγαινε στο αφεντικό τους.

      Διαγραφή
    16. Η ΟΔΟΣ παρακαλεί τους σχολιαστές να συγκρατούν τα σχόλιά τους, να τοποθετούνται επί της ουσίας των αναρτήσεων, να αποφεύγονται προσωπικά σχόλια και προσβολές ακόμη και σε ανώνυμους σχολιαστές και να είναι πιο κόσμιοι στις εκφράσεις τους.

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος24/8/21

      Βρωμικο στομα και επιθετικος εισαι εσυ,δεν ενδιαφερεσαι να μαθεις αλλα να πεταξεις λασπη,σιγα μην σε επιασε ο πονος για το τι μας ειπε,εσυ μονο να παραπληροφορεις εισαι,σιγα ρε χουβαρντα που πληρωνεις μισθους και σιγουρα το δικο σου νερο δεν υπαρχει περιπτωση να βρωμισει γιατι μενεις πολυ μακρυα αντε με τις εξυπναδες σου.Η κριτικη παντα ειναι καλη οταν ειναι καλοπροαιρετη,οταν υπαρχει κομπλεξ,αστο.

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος25/8/21

      Τάδε έφη το πρωτοπαλίκαρο του καστοριανου Πάμπλο Εσκομπάρ και πήρε το κινητό για να προστατεύσει το αφεντικό του.

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμος25/8/21

      Ρε κακομοίρη ποιόν λες Εσκομπάρ χωρίς ντροπή και θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά,ανυπαρκτε κομπλεξικε που η μόνη σου δουλειά είναι να κατηγορείς γιατί ζεις μες στον μικρόκοσμο σου.

      Διαγραφή
    20. Ανώνυμος26/8/21

      Ενώ εσύ o κοσμοπολίτης τσομπάνος τα ξέρεις ολα.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος17/8/21

    Ψάξε και λίγο για τα ραγκουτσαρια που είχαμε lock down σλλα τα ηχεία έπαιζαν στην Ομόνοια για την αρκούδα. Δες λίγο και τα λεφτά για το πολιτιστικό καλοκαίρι. Και θα δέις ότι υπάρχει δυνατό team για μασα με χρυσά κουτάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/8/21

    O Kωνσταντίνος Κουκάς, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και Αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών αρχών της Ευρώπης προσήχθη γιατί έκανε το αυτονόητο: εφάρμοζε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου του για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή Καλό Λιβάδι της Μυκόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/21

      Ακριβώς όπως o Ζήσης που θέλει να χτίσει αυθαίρετα σε περιοχή NATURA 2000.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/8/21

      Ενώ οι δικοί μας ζητούν να χτίσουμε αυθαίρετα σε περιοχές NATURA 2000

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος18/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος19/8/21

    Σήμερα το πρόγραμμα είχε βόλτα εκτός νομού για το λευκό yaris με τις πορτοκαλί πινακίδες.... Πολύ χιλιόμετρο πολύ βόλτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/8/21

      Αυτός πληρώνει για να μην τα κάνει; Αν έβγαινε κάποια χρόνια πριν θα είχε και οδηγό και σωματοφύλακα μαζί στις βόλτες για μπανάκι

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος21/8/21

    Για όνομα του θεού Ζήση. Μη σταματήσεις την άθληση για μας. Μήν θυσιάζεσαι για μας δεν το αξίζουμε. Είμαστε αχάριστοι. Τα γεύματα εργασίας με αλλους βουλευτές και ομοϊδεάτες του κόμματος σου για να μας σωσεις σου κάνουν κακό στην υγεία. Μην τρως αλλα μολυσμένα καστοριανα ψάρια μαζί τους για χάρη μας, αυτά παχαινουν, προκαλούν τριχόπτωση και επηρεάζουν την σεξουαλική σου ζωή. Εμείς θέλουμε βουλευτή παλικάρι, όμορφο, δυναμικό και σεξυ. Γιαυτό συνέχισε να κάνεις τον γύρο της λίμνης μπας και o καθαρός αέρας σου καθαρίσει λίγο το μυαλό και κάνεις επιτέλους και κάτι σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος23/8/21

    Να τέτοια του λές για όνομα του θεού και σαν θρήσκο παλληκάρι που είναι θα αρχίσει να σταυροκοπιέται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος23/8/21

    Τώρα εσύ του την λές του βολευτή αλλά σου λέει δε πα να λέτε εσείς, εγώ χτυπάω την εξάρα τον μήνα και τρέξτε εσείς βόδια για να πληρώνετε το νοίκι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/8/21

      Φίλε, εμεις δεν τον ψηφίσαμε και έχουμε δικαίωμα να τον κρίνουμε. Τι θέλεις να κάνουμε δηλαδή, να το εκτελέσουμε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/8/21

      Αυτό κατάλαβες;

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος25/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος25/8/21

    Ζήση, ρίξε κανένα ψίχουλο στον [....] γιατί ξεστράτισε και άρχισε να υποστηρίζει τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/8/21

      Μπα σφιχτός είναι.... Καμία δωρεάν συνταγογραφηση και πολύ είναι...

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ