30.8.21

Το Σκάκι

 


“Σε ηλεκτροφόρα καλώδια... 

η χαμένη τιμή της Αρχόντισσας”


Μειώστε τα δημοτικά τέλη κατά 40%, αν έχετε το θάρρος.

■ Με απόφαση του δημάρχου κ. Κορεντσίδη συγκροτήθηκε μία επιτροπή από τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Δοκόπουλο, τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μουρατίδη και δύο υπαλλήλους από την ΔΕΗ οι οποίοι θα εξετάζουν και θα επαληθεύουν τα στοιχεία από τις αιτήσεις των ευπαθών συμπολιτών μας για να τους χορηγείται «εφάπαξ», ένα βοήθημα για την επανασύνδεση της παροχής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας δηλ. την επασύνδεση του κομμένου ρεύματος. 

■ Το εφάπαξ αυτό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΗΕ Α.Ε η οποία και θα επανασυνδέει δωρεάν το ρεύμα. Φυσικά και «γεννιούνται» απορίες και πρώτη: κατά πόσο η «αξιολόγηση» θα είναι πραγματική και ανεπηρέαστη και αν δεν εξυπηρετούνται προνομιακά κάποιοι έναντι άλλων; Δεύτερη απορία: η συμμετοχή των δύο δημοτικών συμβούλων (ο ένας είναι και αντιδήμαρχος) στην επιτροπή σημαίνει και ότι θα πληρωθούν (αποζημιωθούν) και γι αυτό; Και μία ακόμα απορία: είναι άσχετη από την «άγρα ψήφων» αυτή η συμμετοχή του δήμου; Επειδή ο Δήμος να ξανα-σημειωθεί ότι, δεν πληρώνει αυτός το βοήθημα προς τους ευπαθείς πολίτες.

■ Το ίδιο χρονικό διάστημα ένας άλλος πρώην αντιδήμαρχος της πρώην δημοτικής αρχής και νυν ειδικός σύμβουλος του νυν δημάρχου κ. Κορεντσίδη, δημοσιοποίησε την «μεγάλη στενοχώρια» του για τις ανακοινώσεις της ΔΕΔΗΕ που βρήκαν στις πόρτες των επιχειρήσεων τους οι καταστηματάρχες της πόλης εν μέσω του δεύτερου λοκντάουν (απαγορευτικό ελληνιστί). Αφού έχει τόσες κοινωνικές ανησυχίες ο ειδικός σύμβουλος ας μαζέψει όλα αυτά τα ειδοποιητήρια και τους λογαριασμούς και να τα πληρώσει ο Δήμος με τον εξής τρόπο: Ας κόψουν τους μισθούς, τις αντιμισθίες, τα χρήματα που παίρνουν για τις επιτροπές που βρίσκονται και τις συνελεύσεις (διότι πληρώνονται όταν παρευρίσκονται σε δημοτικές συνεδριάσεις) και να «απαλύνουν» τα οικονομικά βάρη των συμπολιτών τους των οποίων θα ζητήσουν και πάλι την ψήφο. Διαφορετικά όλες αυτές οι «δημοσιευμένες στενοχώριες» υποδηλώνουν υποκρισία. 

■ Μέσα στον ίδιο μήνα, τον Νοέμβριο, ο αντιδήμαρχος κ. Τσανούσας «βγήκε» σε τοπικό ραδιόφωνο για να ανακοινώσει περιχαρής (για ποιό λόγο άραγε;) ότι θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη έως και 30% σε 3.500 παροχές ηλεκτρικής ενέργειας. Αν έχουμε καταλάβει σωστά, η ίδια η διορισμένη από τον δήμαρχο επιτροπή ή θα συσταθεί μία άλλη επιτροπή θα «αξιολογήσει», ποιές θα είναι οι 3.500 «ευνοημένες» παροχές; Διότι ευνοημένες θα είναι και θα πρέπει να δημοσιευθούν τα στοιχεία τους και τα κριτήρια που επιλέχθησαν, αν γίνει αυτό φυσικά. Τώρα όλοι οι υπόλοιποι που απομένουν είναι οι «προνομιούχοι» της κοινωνικής καστοριανής «κάστας» δηλ. οι «πλούσιοι» που πληρώνουν το ηλεκτρικό τους ρεύμα. Αυτά τα τοπικά πολιτικά μπερδέματα γίνονται «Πρώτη Φορά» ίσως και παγκοσμίως αν όχι πανελλαδικά.

■ Ή κάνετε μείωση σε όλες τις παροχές ή σε καμμία. Απλά και δημοκρατικά. Γιατί μόνο σε μερικούς; 

■ Όλα αυτά τα «γύρω» από την ΔΕΗ δημοτικά γεγονότα γεννούν φυσικά απορίες και δυσπιστία στους πολίτες της Καστοριάς για τον χρόνο που γίνονται και για την ευαισθησία της δημοτικής αρχής εν μέσω της πανδημίας. Ίσως όμως και να προσπαθεί όλη αυτή η «συντονισμένη» κίνηση του δήμου να σκεπάσει την ανυπαρξία πραγματικού δημοτικού έργου. Αφού δεν έχουν κάνει τίποτα απλά «εκτοξεύουν πυροτεχνήματα» για εντυπωσιασμό. 

■ Μειώστε τα δημοτικά τέλη κατά 40% (αν έχετε το θάρρος) δηλ. την αύξηση που κάνατε αδίκως πέρσι και σας έχει γυρίσει «μπούμερανγκ» διότι πολύ απλά, δεν περιμένατε τον κορωνοϊό. 



 * * *




Στην απάντησή της (καταχωρείται στην σελίδα 12) ["εδώ"] προς την στήλη, η «θιγμένη» Φιλόπτωχος Κυριών Καστοριάς μνημονεύει την μακρόχρονη ιστορία της και όχι το έργο της στο οποίο αναφέρεται αόριστα. Έτσι δείχνει την εσωστρέφειά της και την «ανωνυμία» του έργου της. Όταν δημοσιεύεται, από τον Σεπτέμβριο, σε όλα τα τοπικά μουμουέ η λαχειοφόρος αγορά της, σημαίνει ότι αυτή απευθύνεται όχι μόνο στα μέλη του συλλόγου, αλλά σε όλους τους πολίτες. Ποτέ όμως δεν έχει δημοσιεύσει τα έσοδα από τις κοινωνικές εκδηλώσεις της και πού αυτά πηγαίνουν. Όταν οι πολίτες δεν γνωρίζουν το φιλανθρωπικό της έργο που, όπως γράφουν συντελείται, αλλά μόνο τα κοινωνικά της συμβάντα (events), για ποιόν λόγο να την βοηθήσουν; Αν η Φιλόπτωχος είναι ένας ιδιωτικός σύλλογος προς τι, οι ανοικτές κοινωνικές εκδηλώσεις; Για το χρήμα; Διαθέστε το «ιδιωτικά». Και αν το διαθέσετε «πριβέ» και «ανώνυμα», δεν υπάρχει και ο λόγος να ασκείται η «κριτική» και δη, η αλήθεια της αρνητικής κριτικής που τόσο σας πείραξε και που έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης να κάνει για φιλανθρωπικά έργα που δεν είναι ορατά. 

Το Σκάκι 


* * *

Η ΟΔΟΣ ενημέρωσε την ανώνυμη συντάκτρια της επιστολής, για την απάντηση της Φιλοπτώχου Καστοριάς και καταχωρεί το δικό της σχόλιο. Επισημαίνει στην φίλη αναγνώστρια, ότι η εσωστρέφεια και η εξωστρέφεια είναι κυρίαρχο δικαίωμα κάθε ιδιώτη, ακόμη και όταν αυτός είναι σύλλογος (σωματείο). Η ανωνυμία της είναι μορφή κατεξοχήν εσωστρέφειας. Κατά την ΟΔΟ δεν αρμόζει να μην λαμβάνεται υπόψη στην κριτική της, η μακρόχρονη ιστορία της Φιλοπτώχου καθώς και η παράδοσή της που σφυρηλατήθηκε δοκιμασμένα στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς από πολλές δεκαετίες στο παρελθόν. Τα λάθη αφορούν συχνά και τους κρίνοντες, που σε κάθε περίπτωση είναι καλό να αναγνωρίζουν ότι μια απάντηση δείχνει γενναιότητα και διάθεση βελτίωσης, όπως και συμμετοχής στην διαδικασία του δημοκρατικού διαλόγου. Το πρόβλημα της Καστοριάς εν τέλει δεν είναι η Φιλόπτωχος. 

ΟΔΟΣ

[περισσότερα "εδώ"]


* * *


■ Όπως πληροφορηθήκαμε από την βουλευτίνα κ. Τελιγιορίδου θα καταργηθούν τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα που θα στεγάζονταν στο 1ο Γυμνάσιο στην Ομόνοια. Τα δύο αυτά τμήματα είναι, «Βοηθός λογιστή» και «Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής». Βέβαια έγινε το αναμενόμενο, η απόλυτη σιωπή των ιθυνόντων και υπευθύνων με ονοματεπώνυμο: Ζ. Τζηκαλάγιας (εφόσον είναι πρώτος τη τάξει), Δ. Σαββόπουλος, Ι. Κορεντσίδης, Μ. Αντωνίου η οποία όταν δεν την συμφέρει πολιτικά κάτι «δεν βρίσκεται Καστοριά» και όλη η τοπική της Νέας Δημοκρατίας με τους βαρύγδουπους τίτλους και αρμοδιότητες. Μούγγα. 

■ Άδραξε αυτή την ευκαιρία ο δήμος (την κατάργηση των πανεπιστημιακών σχολών) και αποφάσισε να μεταφέρει στο κτήριο της «Αρχιτεκτονικής» (τα κροκοδείλια δάκρυα ρέουν ακόμα από τους υπεύθυνους που την «έδιωξαν») δύο λύκεια για να «ζωντανέψει» λέει (τι επιχείρημα!) το ιστορικό κέντρο της Καστοριάς. Με λίγα λόγια ο δήμαρχος κ. Κορεντσίδης «έβαλε την ταφόπλακα» για οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στην Καστοριά. Ή αν έρθει (λέμε τώρα) κάποια πανεπιστημιακή σχολή να ενοικιαστεί ένα κτήριο που θα ανήκει σε «ημετέρους» κάποιων. 

■ Επειδή δε η χαρά του δημάρχου είναι πολύ μεγάλη για το σημαντικό έργο που προσφέρει στην Καστοριά, έδωσε ακόμα μία απευθείας ανάθεση στον ίδιο μηχανικό κ. Κ. Β. του Ν. αξίας 5.000 (πέντε χιλιάδες) ευρώ για τις υπηρεσίες του: «παροχής συμβουλών σχεδιασμού για τη σύνταξη πράξεων τακτοποίησης και αναλογισμού σε οικοδομικά τετράγωνα της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης Καστοριάς». Καλά τον θυμηθήκατε είναι ο ίδιος μηχανικός των 10.000 (δέκα χιλιάδες) ευρώ για τις υπηρεσίες του στον έλεγχο της καταγραφής της δημοτικής περιουσίας στην κοινότητα Καστοριάς και που φέρει από συνωνυμία (;), από συγγενική σχέση (;) το ίδιο επώνυμο και πατρώνυμο με την ειδική σύμβουλο του δημάρχου. Δεν ξανάγινε. 

■ Η στήλη αποχαιρετάει τον πρόσφατα χαμένο ποδοσφαιριστή Μαραντόνα με τα δικά του λόγια για την επίσκεψή του στο Βατικανό τη δεκαετία του '80: "Είχα τσακωθεί με τον Πάπα όταν έπαιζα στη Νάπολι, ναι. Τσακώθηκα επειδή είχα επισκεφθεί το Βατικανό και είδα τα ταβάνια από χρυσό και μετά άκουσα τον Πάπα να μου λέει ότι η εκκλησία ανησυχεί για τα φτωχά παιδιά. Ε, τότε πουλήστε τα χρυσά ταβάνια π... γιοι". 

Καληνύχτα  Ελλάδα
Όπου και να ‘σαι


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Δεκεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1057.
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.



43 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/8/21

    Όσοι ψήφισαν τον συνδυασμό θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση.... Οι υπόλοιποι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/8/21

    Z. Τζηκαλάγιας: “Πίκρα και σφίξιμο στην καρδιά από την αλλαγή ρόλου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς”
    στα Καστοριά 30 Αυγούστου 2021 11:58



    8.00 π.μ. Δευτέρας 30 Αυγούστου. Περπατώντας προς το σημείο εκκίνησης για το πολιτικό μου γραφείο. Εικόνα μοναδική, εκατοντάδες χελιδόνια στα καλώδια της ΔΕΗ ή των τηλεγραφόξυλων των παιδικών μας χρόνων. Γύρισα με μιας 45-50 χρόνια πριν,όταν ακολουθώντας μία παραπλήσια-παραδίπλα διαδρομή έφθανα κάθε μέρα ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, στο σχολείο μου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.
    Τα χελιδόνια και τότε και τώρα προετοιμάζονται αυτές τις μέρες για την αναχώρησή τους σε θερμότερα κλίματα,σημαίνοντας το τέλος του καλοκαιριού αλλά και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/8/21

      Μπράβο στον Βουλευτή μας που αφιέρωσε 4 ώρες πρωινού Δευτέρας για να γράψει τη νουβέλα του μετρώντας χελιδόνια. Πραγματικά Ρομαντικός.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/8/21

      Μα δεν μπορείς να πείς είναι ποιητής.....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/8/21

      Μη ρωτάς το χελιδόνι, γιατί η άνοιξη τελειώνει. Βασίλης Καρρας

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/8/21

      10000€ / μήνα, βενζίνες, αστυνομικό συνοδό, δωρεάν αυτοκίνητο ούτε ο ποιητής Φανφάρας.... Ξύπνα Βασίλη

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος30/8/21

      Το πρόβλημα δεν είναι τα ποιήματα αλλά η ανεπάρκεια διεκδίκησης για τον τόπο του. Μείζον θέμα η διπλή διαγράμμιση στο Δισπηλιο να γίνει διακεκομμένη.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος30/8/21

      Μαυρο δερμάτινο τσαντάκι Κοστούμι λευκό με άσπρη κάλτσα και σανδάλι γατάκια έτοιμος για Υπουργός Τουρισμού στον Ανασχηματισμο

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος30/8/21

      Πάει και η διευθυντική θέση...μάλλον αυτό τον καίει

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος31/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος31/8/21

      Περπατώντας προς το σημείο εκκίνησης για το πολιτικό μου γραφείο..... ακολουθώντας μία παραπλήσια-παραδίπλα διαδρομή έφθανα κάθε μέρα ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, στο σχολείο μου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.

      Το πολιτικό γραφείο του Τζηκα είναι στην περιοχή ΚΤΕΛ, οπότε η κατοικία του Ζήση είναι στο βουνό του Προφήτη Ηλία η του Άι Θανάση. Εκτός αν για να πάει στο γραφείο του κάνει τον γύρο της λίμνης.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος31/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/8/21

    Ο κόσμος ακόμη μια φορά γύρισε την πλάτη στη συναυλία Κρανιωνα... Τζάμπα λεφτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/8/21

      Ούτε οι κάτοικοι στήριξαν την εκδήλωση, έξω φρενων με τους χειρισμούς Δήμου-Περιφέρειας στο θέμα Φάρμας...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/8/21

      Ούτε τόλμησαν τα αυλικα blog να ανεβάσουν φωτογραφικό υλικό από το μέγα φιάσκο

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος31/8/21

    Χτίστε φάρμες μινκ μήπως γλιτώσουν τα Κορεστεια αποτυχημένες συναυλίες που δεν πηγαίνουν ούτε οι Αντιδήμαρχοι για να μην κάψουν βενζίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιώτης Ουσταμπασίδης [fb]31/8/21

    Δεν το έκαναν στο πρώτο λογκ νταουν που μάς αποκαλούσαν Σπιναλόγκα... Τώρα ζητάς να το κάνουν... Μαζεύουν από τώρα τα Ευρώ για να παραμυθιάσουν τον κόσμο προεκλογικά... Να μπουκώσουν με χρήμα τα ΜΜΕ για να κάνουν το πολιτικό τους βιογραφικό... Τίποτε άλλο δεν τούς νοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/8/21

      Πες τα Πρόεδρε, εδω μετονομασαν την Καλλιθέα σε Παε Καστοριάς...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/8/21

      Σε 2 χρόνια που θα αποχωρήσουν θα την ξανακάνουν Καλλιθέα, μην ανησυχείς...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/8/21

      πολιτικό ή ποδοσφαιρικό βιογραφικό;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος31/8/21

      Καλά ρε παιδιά, ολοι οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομάδων της περιοχής είναι και πολιτικοί;

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος31/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/9/21

    Οι Σβουραντωνηδες έκαναν γκάλοπ για τον Αντιπεριφερειάρχη για να ασκήσουν πίεση στον Περιφερειαρχη μην τυχόν τον αλλάξει και κατέβει για Δήμαρχος...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/9/21

      Ένας είναι ο Αντιπεριφερειάρχης. Ο μοναδικός.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/9/21

      Εννοείται γι αυτό και τον τρέμουν Βουλευτές και Δήμαρχοι. Δεν τον θέλουν αντίπαλο τους. Τον φοβούνται. Γι αυτό έκαναν και γκάλοπ και τον στηρίζουν ως Αντιπεριφερειάρχη.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/9/21

      Και ξαφνικά γέμισαν τα blog της κακιάς ώρας με bannerάκια του προγράμματος ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αυτά είναι, να πέφτει το χαρτζιλίκι από τα κονδύλια για τους άπορους συμπολίτες μας στα τρωκτικά που μασκαρεύτηκαν δημοσιογράφοι (ΑΡΔ μέχρι το κόκκαλο). Καταλάβατε τώρα όλοι γιατί τόσο μένος υπεράσπισης στα σχόλια της ΟΔΟΣ για τον Αντιπεριφερειάρχη; Θα κοπούν πολλοί καφέδες στην νότια έτσι και δεν τους βγουν οι δουλειές.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος1/9/21

      χα,χα αλλος εξυπνος μας βγηκε,ε ρε κατι πονακια που εχετε ορισμενοι,αστε ρε το πληκτρολογιο που τα μαθατε ολα,που αν σας αφησουμε σε αλλη πλατεια πιο μακρυα απο το σπιτι σας δεν μπορειτε να γυρισετε σπιτι.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος2/9/21

      Τώρα μίλησε o κοσμοπολίτης της στάνης

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος2/9/21

      Καλώς τον. Βγάλε λίγο το μόριο του ινδάλματός σου από το στόμα σου για να καταλαβαίνουμε τι θέλεις να πεις.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος2/9/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος3/9/21

      Αυτό λέγεται εξέλιξη. Πολλοί δουλεύουν με πληκτρολόγιο και μερικοί έμειναν στην γκλίτσα.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος1/9/21

    Οπου και να κατεβει πρωτος θα βγει,ειναι πολλοι μαζι του και δεν λεω ανακριβειες,αυτη ειναι η αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/9/21

      Πάλι εσύ ρε φίλε με το ίδιο παραμύθι του άξιου πολιτικού/ποδοσφαιριστή; Ούτε το κόμμα του τον θέλει. Ας κάνει δικιά του λίστα με σύμβουλους σαν εσένα και να τον ψηφίσουν οι μάζες που μας ξεφουρνίζεις κάθε φορά που γράφεις κάτι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/9/21

      Το κόμμα του πλέον επιλέγει ΚΚΕ και Πασοκους για πολιτευτες και υπουργούς. Θα ήθελα να τον δω υποψήφιο με Τραγκα να χάσετε τον ύπνο σας κομματοσκυλα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2/9/21

      Τραγκας; Ποιος είναι o κύριος;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/9/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος1/9/21

    Αν τον θελει το κομμα του ασε να το ξερουμε εμεις που ειμαστε μαζι του,εσυ βγαζε κομπλεξ,μπορεις να συνεχιζεις να ξευτιλιζεσαι και να γελαμε με αυτα που γραφεις,μπηκε υποψηφιος πολλα χρονια,πες μας με στοιχεια ποτε δεν εκλεχθηκε και μετα εγω θα συμφωνησω μαζι σου,και σιγουρα για να εκλεγεται δεν τον ψηφιζω μονο εγω,ουτε λιστα δικια του κανει ουτε τον νοιαζει,εσυ εχεις προβλημα απο οτι βλεπω και ναι οταν και αν αποφασισει να ειναι καπου υποψηφιος οι μαζες θα τον ξαναψηφισουν οσο και αν πονας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/9/21

      Τάκη βάλε υποψήφιος με το κόμμα Τραγκα κι άσε τους Νεοδημοκρατες να ψάχνονται. Έτσι πέφτουν τα κάστρα. Μας άφησαν χωρίς φοιτητές με άδειες γκαρσονιέρες να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ Ζήσης και Μαρία.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/9/21

      Τώρα ποιος γίνεται γελοίος άσε να το κρίνουν οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ. Αν διάβαζες σωστά τις απαντήσεις ίσως να καταλάβαινες. Μου θυμίζεις κασετόφωνο της δεκαετίας του 60 με την ιδια 30άρα κασέτα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2/9/21

      Για βουλευτή μιλάμε ή για μεσίτη που θα γεμισει γκαρσονιέρες;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος3/9/21

      Έξω από το κόμμα φίλε κάνει πολύ κρύο (π.χ. Διαμαντόπουλος) και o ηγέτης σου το ξέρει, γιαυτό και θα το βουλώσει ότι και να κάνει το κόμμα.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος2/9/21

    Η ΝΔ έβλαψε την Καστοριά. Ο Σύριζα ήταν πολύ καλύτερο σε τοπικό επίπεδο. Μέχρι και τους Βουλευτικους μισθούς τους διέθεσαν για μηχανήματα στο Νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ