4.3.22

ΟΔΟΣ: Μια φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αξίζει κανείς να θυμάται


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 27.5.2021 | 1081


Ξαφνικά έβρεξε ο μαγιάτικος ουρανός της Καστοριάς την καθόλου ορθολογική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων με ουρανομήκεις ευχαριστίες Τροπικής Δημοκρατίας της Μπανανίας. 


Με επιστολή της που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, επιθυμώντας να εκφράσει «τώρα» τις ευχαριστίες του, επικαλούμενος για την επιλογή του συγκεκριμένου χρόνου την… επιστροφή στην κανονικότητα, αποθεώνει την κυρία Μαρία Αντωνίου. 

Και αμέσως μετά ευωδίασε εκλογές. Πρόωρες εθνικές εκλογές τις οποίες έχει προβλέψει μεγάλη μερίδα αναλύσεων, όπως και της ΟΔΟΥ πάντοτε σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας και την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. 

Για όσους ίσως το λησμονούν η κυρία Μαρία Αντωνίου υπήρξε μεν βουλευτής Καστοριάς (με την Ν.Δ.) αλλά δεν είναι πλέον. Τους τελευταίους κοντά 20 μήνες έχει οριστεί «επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού» στην Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι όταν ανακοινώθηκε η σχετική απόφαση του πρωθυπουργού το 2019, δεν ήταν τόσο το πρόσωπο της κυρίας Μαρίας Αντωνίου, μιας πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας από τον νομό Καστοριάς, με τάση σε «κορώνες» όπως τότε είχε χαρακτηριστικά σχολιαστεί, αλλά αυτή καθαυτή η πλήρωση της θέσης, που προκάλεσε αντιδράσεις. 

Μιας θέσης που δημιουργήθηκε για καθαρά εκλογικούς υπολογισμούς του ΣυΡιζΑ στην Θεσσαλονίκη για την Κατερίνα Νοτοπούλου και που ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε χαρακτηρίσει «άχρηστη για τον πολίτη αλλά χρήσιμη για το κομματικό ρουσφέτι». 

Μια φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αξίζει κανείς να θυμάται.  Καθώς με την απόφασή του να τοποθετήσει την κ. Αντωνίου στην θέση που είναι χρήσιμη για το κομματικό ρουσφέτι, εκδήλωσε μια πρώτη σοβαρή κυβερνητική ανακολουθία. Αρρυθμία που αυξάνει και διευρύνει το κακό κράτος και τον παραγοντισμό. Contra στις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη, γιού του κάποτε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Ο οποίος μετά τον όρο «κατεστημένο» του Ανδρέα Παπανδρέου, 30 περίπου χρόνια πριν, καθιέρωσε στην πολιτική ζωή τον όρο «διαπλοκή». Όρο που, τουλάχιστον στην υπόθεση του γραφείου της Θεσσαλονίκης, δεν δείχνει να λαμβάνει υπ’ όψη του ο νυν πρωθυπουργός. Που κατά τα άλλα δηλώνει και δείχνει να είναι αρκετά εκσυγχρονιστής. Προφανώς κάποιες λεπτές ή χοντρές ισορροπίες, τον πειθανάγκασαν. 

Και ενώ μέσα στα δύο περίπου αυτά χρόνια, η πολιτεία της κυρίας Μαρίας Αντωνίου στο «άχρηστο» αυτό γραφείο αλλά «χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι» είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, ενώ η θητεία της αντίστοιχα δεν αποδείχθηκε ευδόκιμη για τα στενά συμφέροντα της Καστοριάς, με την συμπτωματική, «περιοδεύουσα» ανάμειξή της στην πολιτική ζωή της περιοχής, να μη μπορεί να θεωρηθεί ότι σφυρηλατεί την κομματική ενότητα, αλλά αντίθετα δείχνει να πλήττει το κύρος της εκλεγμένης βουλευτικής έδρας, ξαφνικά έβρεξε ο μαγιάτικος ουρανός της Καστοριάς την καθόλου ορθολογική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων. 



ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 27.5.2021 | 1081



Σε ύφος αποθέωσης, δοξολογίας, εγκωμίων κ.ο.κ. απευθύνονται ουρανομήκεις ευχαριστίες με αισθητική του 1980: δεν ευχαρίστησαν την κυβέρνηση, ούτε τον τοπικό βουλευτή, ούτε καν το κόμμα, αλλά την «Επικεφαλής». 

Σαν να είναι ιδιοκτησία της το γραφείο του πρωθυπουργού και σ’ αυτό που λειτουργεί ως ΚΕΠ μεγαλοσυμφερόντων, να κάνει κουμάντο όχι ο πρωθυπουργός. Αλλά η κυρία Μαρία Αντωνίου.  Σαν να μην αποτελεί υποχρέωση του κράτους, της κυβέρνησης και των κομμάτων η στήριξη του ελληνικού λαού και της οικονομικής ζωής, αλλά αντίθετα σαν να τους έγινε κάποια ειδική ιδιαίτερη και μεροληπτική μεταχείριση. Κάποιο ρουσφέτι όπως έλεγε ο πρωθυπουργός. 

Περιγράφουν ως «τεράστια» την συμβολή της ως επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην περιοχή, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να… καταγράψει το πρόβλημα και να το… μεταφέρει στους αρμοδίους. 

Τεράστια κομίστρια και μεταφορέας προβλημάτων λοιπόν η «Επικεφαλής», καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ήταν σύμφωνα με τους Εκτροφείς, σε συνεχή επαφή και επικοινωνία, ενώ «με δική της πρωτοβουλία διοργάνωνε συσκέψεις με αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να στηριχθεί ο πληττόμενος κλάδος». Κοσμογονία. 

Όπως τονίζουν ακόμη, δεν ήταν άλλος από την κ. Αντωνίου που πέτυχε την ένταξή τους σε ΚΑΔ, τη λήψη επιχορηγήσεων, τον άμεσο εμβολιασμό των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στις φάρμες, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τον κλάδο μας. Σαν να αναφέρονται σε γαλαζοαίματη καταδεκτικότητα. 

Δεν διευκρινίζεται εάν το εμπράκτως αφορά και τους εμβολιασμούς, αλλά στα σίγουρα δεν φείδονται επαίνων οι Εκτροφείς για την Μαρία Αντωνίου, τονίζοντας (εντελώς συμπτωματικά;) ότι καθώς «επιστρέφουμε στην κανονικότητα», θα θέλανε τώρα (και όχι προηγουμένως) να ευχαριστήσουν θερμά την «Επικεφαλής» του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Για την άμεση ανταπόκριση, τις συντονισμένες ενέργειές της, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά και φυσικά τη διαχρονική στήριξή της. Ναι, χάρη στην κ. Μαρία Αντωνίου, εμποδίστηκε η διασπορά. 

Κείμενο πρωτοφανές. Παρεμβατικό. Τροπικής Δημοκρατίας της Μπανανίας. Σαν να αφορά την Εβίτα Περόν. Κείμενο που εξουδετερώνειι και αποβάλλει όλους τους θεσμικούς της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά, βουλευτή, αντιπεριφερειάρχη, κυβέρνηση, τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το αντιπροσωπευτικό σύστημα. 

Κείμενο που ηρωοποιεί την κ. Αντωνίου γιατί χάρι στις συντονισμένες ενέργειές της, μπήκε ασπίδα προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά! Της πανδημίας. Εκτός κι’ αν ως διασπορά εννοείται των αντιπάλων της. Την ευχαριστούν και για την διαχρονική στήριξή της.

Και το χειρότερο: όλο αυτό χαρακτηρίζεται, επιστροφή στην κανονικότητα! Να είναι μόνο η αρχή άραγε σε τέτοιες γραφικότητες;

Ιστορικές στιγμές στην Καστοριά. Ωραία χρόνια. Εκτροπές και δοξολογίες για όσους εξέθρεψαν τις εκτροφές.



* * *


Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων
Λεωφόρος Γουναράδων, Χλόη Καστοριάς
τηλ. 2467027980 - Καστοριά 25.5.2021


Ευχαριστήρια επιστολή




Η πανδημία, που έπληξε όλο τον πλανήτη, δυστυχώς, επηρέασε και τον δικό μας κλάδο. Οι μολύνσεις γουνοφόρων ζώων από τον ιό Covid-19 κινητοποίησαν άμεσα την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο – απειλή για το σύνολο των συναδέλφων εκτροφέων. Μετά από σχετικές εκτιμήσεις κινδύνου, ειδικά κλιμάκια προχώρησαν άμεσα στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων, όπως περιορισμούς πρόσβασης και υποχρεωτικούς ελέγχους στα εκτροφεία, απαγόρευση μετακίνησης των ζώων, προστασία των εργαζομένων και θανατώσεις ζώων στις μολυσμένες εγκαταστάσεις. 

Στην προσπάθεια αυτή τεράστια ήταν η συμβολή της Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, της συντοπίτισσάς μας Μαρίας Αντωνίου, που στήριξε τα αιτήματά μας. 
Η κ. Αντωνίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να καταγράψει το πρόβλημα και να το μεταφέρει στους αρμοδίους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ήμασταν σε συνεχή επαφή και επικοινωνία, ενώ με δική της πρωτοβουλία διοργάνωνε συσκέψεις με αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να στηριχθεί ο πληττόμενος κλάδος μας. 

Η κ. Αντωνίου πέτυχε την ένταξή μας σε ΚΑΔ, τη λήψη επιχορηγήσεων, τον άμεσο εμβολιασμό των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στις φάρμες, αποδεικνύοντας, εμπράκτως, το ενδιαφέρον της για τον κλάδο μας. Η γουνοποιία, που είναι η σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα για τους κατοίκους της Καστοριάς, αποτελεί κέντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος του εμπορίου γούνας, ενώ είναι το μοναδικό κέντρο επεξεργασίας στην Ευρώπη. 

Καθώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου για την άμεση ανταπόκριση, τις συντονισμένες ενέργειές της, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά και φυσικά τη διαχρονική στήριξή της στους γουνοποιούς και τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων. 

Εκ της διοικήσεως 


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 27 Μαΐου 2021, αρ. φύλλου 1081.

Σχετικά: ΟΔΟΣ: Υδροπλάνα

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/3/22

    Η Οδός είναι 1 χρόνο μπροστά από τα γεγονότα. Το βομβαρδιστικο της ΝΔ αποτέλειωσε τη γουνοποιια Καστοριάς με την στρατιωτική αποστολή στην Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/3/22

    Ο Γιώργος του χιονοδρομικου Βιτσιου ετοιμάζεται υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Γιάνη μάλλον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/3/22

      Στα χνάρια του "δημοκράτη" πεθερού. Τα ευρωπαϊκά κονδύλια μας καλούν.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/3/22

    Καλά, τι άλλο περιμένατε από τους εκτροφείς....;
    Γνωστά αυτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/3/22

    Πώς λέμε Πουτινισμός στα Καστοριανά;
    [.....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/3/22

    Έχει τα μούτρα να ξανακατέβει;;;; Θα φάει γερή φόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/22

      Δε μπορεί να βάλει καινούργιους Αντιδήμαρχους. Δεν δέχονται.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος8/3/22

    Αυτά παθαίνει όποιος βάζει το λύκο να φυλάξει...τα πρόβατα ... έχεις εκτεθεί ανεπανόρθωτα...ούτε καν για αγροφύλακας στο γερμα...δεν κάνεις ...και όπως λεν και στο χωριό μου... Τσούμπα καλαμπόκι τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/3/22

    Τον άλλον εφόσον κάηκε και έγινε στάχτη, πως θα του κάνουν μνημόσυνο...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/22

      Στο Μαυροχώρι;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/3/22

      Στο καφενείο του χωριού θα γίνει;; πολιτικό;;

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος8/3/22

    Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.. φορτώθηκε και το παλιό παλτό.. στο υπόγειο και πολύ του είναι.. λίγο τσίπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ