1.3.22

Λόγος & Αντίλογος


Αγαπητέ κ. διευθυντά,
Το έτος 2012 η Δυτική Μακεδονία με την καθιέρωση του "Καλλικράτη-Χάλι", έμπνευση Γ. Παπανδρέου, ονομάστηκε η περιοχή μας, "Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας"! Πρώτος εξευτελισμός. Και το έτος 2019 ονομάστηκε ουσιαστικά "Νότιος Μακεδονία"! Πάλι από τους "Κεντρο-Έλληνες". Όλα αυτά βεβαίως από την… αγάπη τους για την πατρίδα, την οποία φαίνεται θεωρούν τσιφλίκι τους. 
Για να ενημερωθούμε από τους άρχοντες της περιοχής μας, βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια, περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Κασαπίδη και αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτριο Σαββόπουλο, χρειάζεται να ανάψουμε πολλά κεριά. 
Όπως και για την... οπή της Κλεισούρας, ζητήσαμε πριν δύο χρόνια να μας ενημερώσουν, καθώς είναι υποχρέωσή τους, αλλά μάταια. Όπως ζητήσαμε ενημέρωση και για το Φράγμα του Νεστορίου, αυτό το μισο-αρχινισμένο έργο, αλλά εδώ και 15 χρόνια εγκαταλελειμμένο από την ανευθυνότητα ως φαίνεται του εργολάβου-κατασκευαστή.
Και επειδή δεν χωρά ούτε στην σκέψη τους ότι αυτά τα ζητήματα, υπάρχουν μόνιμα στην Νότια Μακεδονία – Καστοριά, εμείς θα επιμείνουμε (αν και γράφουμε με ελληνική γραφή και όχι ξένη, για να μην μπορούν να τα διαβάσουν) να μπουν στον κόπο να ενημερώσουν, αν αυτά τα έργα θα γίνουν ποτέ; Και μάλιστα σήμερα, που το γνωστό ΕΣΠΑ πήγε κατά την Κρήτη μεριά.
Λίγο πολιτικό φιλότιμο να επιδείξουν, και να ενημερώσουν, για να ξέρουμε αν τα όνειρά μας πήγαν χαμένα.
Με μεγάλη εκτίμηση
Ο Νότιο Μακεδόνας του ΣυΡΙζΑ
Νίκος Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Ιουνίου 2021, αρ. φύλλου 1083.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/3/22

    Ενώ η Νέα Δημοκρατία.... Ο Ζήσης είχε μισθώσει και πούλμαν για διαμαρτυρία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ