18.4.22

Πρόσωπα 2021 [2]


ΟΔΟΣ Πρόσωπα | Οι Αρνητές (και αναχωρητές)
ΟΔΟΣ 30.12.2021 | 1108


Οι Αρνητές (και αναχωρητές) 

αντιεμβολιαστές και αυτοσχέδιοι υπερασπιστές του Συντάγματος



[-] Με τον αόριστο αυτό τίτλο «οι αρνητές», η ΟΔΟΣ περιλαμβάνει και περιγράφει τις διάσπαρτες επιλογές φίλων και αναγνωστών της εφημερίδας, για συγκεκριμένα πρόσωπα του δημόσιου βίου στην Καστοριά αλλά και την ευρύτερη Περιφέρεια. Δημόσια πρόσωπα που ανήκουν σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, του Κλήρου και της πολιτικής. Φέρονται να εκπροσώπησαν, σιωπηλά ή όχι το γνωστό κίνημα των αρνητών και αντιεμβολιαστών ακόμη και των αυτοσχέδιων… υπερασπιστών του Συντάγματος. 

Αναφέρθηκαν από τους φίλους της ΟΔΟΥ περιφερειάρχης, περιφερειακοί σύμβουλοι, της πλειοψηφίας αλλά και των μειοψηφιών. Αναφέρθηκαν για παραδείγματα, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι, επικεφαλής μειοψηφιών, πολιτευτές. Και πολλά άλλα δημόσια πρόσωπα. Περισσότερο ή λιγότερο γνωστά. Χωρίς να εξαιρεθούν οι υπόνοιες ότι ορισμένοι ήταν και έμεναν τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος του 2021 ανεμβολίαστοι, κατά κανόνα επικαλούμενοι προσωπικά τους θέματα υγείας ή το «αναφαίρετο» συνταγματικό δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για την σχετική απόφαση εμβολιασμού ή όχι. 

Όμως η αλήθεια είναι, ότι παραμένει μυστήριο και άγνωστο αν συγκεκριμένα, διάσημα γνωστά πρόσωπα, τελικά εμβολιάστηκαν εγκαίρως ή όχι. Οι αυτόκλητοι συνταγματολόγοι, που θυμούνται κατά κανόνα επιλεκτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ερμηνεύουν τόσο στενά ώστε να στραγγαλίζουν την έννοια της ελευθερίας, του ατόμου και του σεβασμού του κοινωνικού συνόλου που είναι δικαίωμα αλλά και ταυτόχρονα υποχρέωση, απέφυγαν να ταχθούν δημόσια και υπέρ του εμβολιασμού όπως είχαν ηθικό καθήκον. Με την στάση τους όμως έριξαν νερό στον μύλο του αντιεμβολιασμού.

Δύσκολα φυσικά μπορεί να λησμονηθεί η δημόσια διαμαρτυρία της κυρίας Κατερίνας Σπύρου, επικεφαλής μείζονος μειοψηφικού συνδυασμού στον Δήμο Καστοριάς. Που ούτε λίγο ούτε πολύ, εγκάλεσε ως ρατσιστικό και αντισυνταγματικό των αποκλεισμό από το (ματαιωμένο τελικά) Run Greece των ανεμβολίαστων. Αφήνοντας φυσικά άναυδους όσους προσεγγίζουν με διαφορετική οπτική την έννοια της ελευθερίας και του ρατσισμού. 

Πόσο μάλλον που τέτοιες απόψεις, σαν κι αυτές της κυρίας Κατερίνας Σπύρου από τον Δήμο Καστοριάς, τις είχαν ως σπαθί τους στον νυν υπέρ πάντων τους αγώνα: Παλαιομερολογίτες, αντιδραστικοί, ρασοφόροι πνευματικοί που πήραν στον λαιμό τους χιλιάδες όπως και τον ίδιο τον εαυτό τους. Υπερασπιστές του Συντάγματος που έκοβαν πρόστιμα και βεβαίως αυτόχθονες Έλληνες. Ωστόσο η ίδια δεν είχε ξεκαθαρίσει την δική της προσωπική επιλογή. 


ΟΔΟΣ Πρόσωπα | Οι Αρνητές (και αναχωρητές)
ΟΔΟΣ 30.12.2021 | 1108


Όπως αντίθετα έπραξε ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μάλιστα, πρώτος πολίτης δηλαδή, που παραδέχθηκε δημόσια ότι παρέμενε ανεμβολίαστος. Για προσωπικούς του λόγους προφανώς που ποτέ δεν ξεκαθάρισε ακριβώς. Για τον λόγο δε αυτό, δεν παρίστατο αυτοπρόσωπα σε συλλογικές δραστηριότητες. Προκαλώντας όπως είναι φυσικό πανελλήνια αίσθηση. 

Όχι ότι, είναι και πολύ σαφές ποια ήταν η θέση και η απόφαση των άλλων γνωστών της Περιφέρειας, τέως ή και νυν αξιωματούχων, ακόμη και της αντιπολίτευσης δηλαδή της εξ… αριστερών. Αλλά όπως και να το δει κανείς, ασφαλώς δεν είναι πειστικό να ελπίζει κάποιος, ότι θα αλλάξει ο κόσμος με όσους, έτσι απλά και ατεκμηρίωτα, φοβούνται… το εμβόλιο. Περισσότερο τουλάχιστον από τον ίδιο τον ιό. 

Με εξαίρεση τον τέως αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο που είχε εξ αρχής γνωστοποιήσει τον εμβολιασμό του, πέπλο μυστηρίου καλύπτει πολλούς από τους συμβούλους της Καστοριάς σε Περιφέρεια και Δήμους για την στάση τους. 

«Ευτυχώς» επέπρωτο να αφιχθεί στην Κοζάνη κατά το Νοέμβρη μήνα ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τα «σπλάχνα» της οποίας εκπορεύονται πολλοί από τους εκλεγμένους της περιοχής, για να διαρρεύσει ότι εν τέλει εμβολιάστηκε λίγες ημέρες πριν την άφιξη του πρωθυπουργού ο πρώτος πολίτης της Περιφέρειας και να δώσει το παράδειγμα το καλό. Το καλό το παράδειγμα. Και έτσι πέρασαν όλοι καλά. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Δεκεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1108.
Φωτογραφία: Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο ή Αρτσιμπόλντι (1526-1593)


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/4/22

    Το ξεπούλημα του Λατομείου είναι τραγικότερη πράξη των συμβούλων, σε σχέση με τον μη εμβολιασμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/4/22

    σκέφτηκαν μερικοί δημοκράτες που ζητάνε να δημοσιεύσει κάποιος αν εμβολιάστηκε ότι το ιατρικό απόρρητο λέγεται έτσι επειδή είναι προσωπικό θέμα και δεν δημοσιεύεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/4/22

      Για πολιτικούς μιλάμε και Δημόσια Υγεία. Δεν είναι προσωπικά δεδομένα για τα δημόσια πρόσωπα. Οφείλουν να ακολουθήσουν την Επιστήμη και την πολιτική του Κράτους. Και με τις πράξεις τους να συνταχθούν με το Δημόσιο Συμφέρον και να το υποστηρίξουν. Ειδάλλως μπορούν να πάνε στη Ρωσία με τον Πούτιν.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/4/22

      Προσωπικό θέμα όταν σπέρνει το θάνατο;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/4/22

      Θέλεις να πείς ότι ο μασκοφόρος ανεμβολίαστος σπέρνει τον θάνατο και ο εμβολιασμένοι και αμάσκωτοι άγιοι και πολιτικοί μας προστατεύουν από αυτόν με την θεία κοινωνία; Επιστημονική λογική από Λινού και Τζηκαλάγια για το ποίμνιο (κοινώς, κοπάδι προβάτων).

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/4/22

    Εμένα πάντως, ως πλήρως εμβολιασμένος, περισσότερο με επηρεάζουν οι κυβερνώντες αρνητές της πραγματικότητας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο παρά οι αρνητές του εμβολίου. Το παραμύθι δεν έχει δράκο όταν δεν έχεις να φας, να ζεσταθείς, να κινηθείς και σου κλείνουν και το ρεύμα. Χθες οι ανεμβολίαστοι, παλιότερα οι μετανάστες και οι ομοφυλόφιλοι, σήμερα οι μακροχρόνια άνεργοι και αύριο όλοι συμπεριλαμβανομένων και των πατριωτών και νοικοκυραίων (όχι που νομίζετε ότι θα την γλυτώσετε). Κοίτα όμως κάτι συμπτώσεις που ποτέ δεν μπαίνουν στο στόχαστρο οι προύχοντες, προεστοί και κοτζαμπάσηδες αυτού του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ