22.1.14

ΜΠΕΣΣΗ ΜΙΧΑΗΛ: Νέκυια-Φάουσα


ΟΔΟΣ 3.10.2013 | 709

Η ανθρωπομορφική «αίσθηση» δεν πρόλαβε να τον εγκαταλείψει. Τα φωτόνια που μετά το θάνατό του συνιστούσαν πια την ουσία του, ταξίδευαν ή περιπλανιόταν στον γαλαξία του άπειρου, τον νέο, εξωγήινο κόσμο του. Συναντήσεις παράξενες, φαντασμαγορικές εκρήξεις και ποικιλίες φωτονίων που έδιναν κάτι σαν χρώμα διαφορετικότητας, χωρίς προσδιορισμό χωροχρόνου, έλουζαν με προσομοίωση «συνειδητότητας» την άχρονη, άυλη, άτοπη πορεία.
Και τότε, σαν θαύμα μέσα στην απροσδιόριστη, σχεδόν κουαντο-κυματώδη «ύπαρξη»,τον άγγιξε ένα κύμα οικείας αναγνώρισης, μέσα σε μια φανταστική φασματική εναλλαγή έντονων «ατομικών» χρωμάτων: από τη μόλις απολεσθείσα ανθρώπινη πρόσληψή του το πλησιέστερο γνώριμο στη νέα «υπαρξιακή αντίληψη» του, ήταν ότι γειτόνευε ή είχε εμπλακεί με κάποιου είδους «τροϊκα φωτονίων Ελλήνων» στο υπερπέραν . Μεταφράζοντας προσεκτικά τις ριπές φωτονίων που αναδυόταν με αυξημένη θερμότητα, υποψιάστηκε ότι κάποιου είδους συνάντηση πραγματοποιούνταν που για άγνωστο λόγο μπορούσε να αντιληφθεί . Αισθάνθηκε ότι σταματούσε την αέναη ροή του.
Η παραμένουσα ανθρωπομορφική του ικανότητα έδωσε άμεσα «μορφή» στο σύμπλεγμα και με άκρατο θαυμασμό και απορία «κατάλαβε» ότι βρισκόταν στην παρυφή, ένα είδος ακροατή-θεατή, των ενεργειακών διακυμάνσεων-υπάρξεων τριών πρώην σημαντικών πρωθυπουργών: του Ελευθερίου Βενιζέλου (ΕλΒ),Κωνσταντίνου Καραμανλή Ι (ΚΚΙ) και Ανδρέα Παπανδρέου (ΑΓΠ), οι οποίοι μόλις συν-υπήρξαν σαν συγκλίνουσες δέσμες φωτονίων ή στην ανθρώπινη γλώσσα και αντίληψη, συναντήθηκαν! Ιδού η «συζήτηση-παράσταση» που παρακολούθησε συνεπαρμένος:

-ΕλΒ: Αγαπητoί μου, θεώρησα καλόν να αναλάβωμεν την πρωτοβουλίαν αυτής της συναντήσεως, διότι με ανησυχεί σφόδρα η πορεία των ελληνικών πραγμάτων. Η επιθυμία να συνεισφέρωμεν εις την βελτίωσιν δι ΄επηρεασμού των πρωταγωνιστών μέσω των νοητικών ενεργειακών παρεμβάσεών μας, είναι ο στόχος της προσκλήσεως μου προς εσάς για ενεργειακή συνεύρεσιν. Περιμένω τις θέσεις σας με ελπίδα και αμέριστο ενδιαφέρον, διότι η εποχή μου βοηθά μεν πολύ ιστορικά στην αντιμετώπιση της σημερινής πολυπλοκότητος, τα δικά σας νοητικά εργαλεία όμως είναι πιστεύω καταλληλότερα.

-ΚΚΙ: Ευχαριστούμε αγαπητέ .Πιστεύω ότι όντως υπάρχει μια μικρή ελπίδα, αν και η επιφύλαξή μου είναι δικαιολογημένη αφού ο χρησμός μου εν ζωή ότι η ελληνική επικράτεια είναι ένα απέραντο φρενοκομείο μοιάζει να επιβεβαιώνεται περίτρανα στη σημερινή συγκυρία. Όμως, έστω και έτσι, εξακολουθώ να επιμένω ότι η ευρωπαϊκή επιλογή που φαίνεται να υιοθετεί η σχετική συνετή πλειοψηφία, καθίσταται διαρκώς εντονότερα ο μονόδρομος. Παρά την απερίσκεπτη νομίζω και αντικειμενικά χωρίς εφικτή εναλλακτική πρόταση, κάθετη απόρριψη των δυνητικά σωτήριων δανεικών-μνημονίων από την αριστερή αλλά και «δεξιά» αντιπολίτευση. Δυνητικά, διότι αν συμφωνούσαν στα βασικά που είναι λύσεις κοινής λογικής για την αναδιάρθρωση του κράτους και της οικονομίας θα επιτύγχαναν συλλογικά πολύ καλύτερη διαπραγμάτευση .Ιδίως με τους Γερμανούς για ανατροπή της υφεσιακής εμμονής στη λιτότητα και κυρίως επιτυχή διευκόλυνση του χρέους. Με κύριο επιχείρημα την πραγματική πιθανότητα πολιτικής αστάθειας, που δεν συμφέρει σε κανέναν όπως δείχνουν οι εξελίξεις σχετικά με την ανεκδιήγητη νεοφασιστική Χρυσή Αυγή. Ομολογώ ότι η στάση του πρωθυπουργού αποτελεί ειδικά για μένα, ευχάριστη έκπληξη .

-ΑΓΠ: Με αφετηρία την τελευταία φράση την οποία προσυπογράφω προσθέτοντας ότι και ο κομματικός διάδοχός μου την δικαιολογεί, παρά τη δικαιολογημένη διάχυτη απαισιοδοξία, πιστεύω ότι η ελληνική πραγματικότητα μεταβάλλεται άρδην προς ορθολογικότερη κατεύθυνση, μετά την βαθειά περιδίνηση στις παρυφές της καταστροφής. Μάλιστα, επειδή θεωρώ ότι έχω σαφώς μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, ως σύγχρονος γνώστης και χειριστής επί μακρόν μεγάλων κοινωνικών αλλαγών προτείνω να ξεκινήσουμε από την οικονομία που τόσο ταλαιπωρείται, εξαιτίας των άκαιρων πολιτικών και ιδιαίτερα της συνολικά ασύνετης κομματικής νομενκλατούρας (και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου). Πραγματικά η Ιστορία μου πρόσφερε απλόχερα τη δυνατότητα της Μεγάλης Αλλαγής με ριζοσπαστική αναδιοργάνωση των θεσμών του κράτους, της παιδείας, της παραγωγής και δυστυχώς την παρέκαμψα για λόγους που έχουν αναλυθεί πολλές φορές .Ευτυχώς τουλάχιστον, μετά την ασθένειά μου έγινε κάποια συστηματικότερη προσπάθεια. Πιστεύω λοιπόν αν μου επιτρέπετε, ως πιο σύγχρονο των συμβαινόντων, να θέσω τις προτεραιότητες και να συζητηθούν οι πιθανές βελτιωτικές προτάσεις σας για επηρεασμό της πολιτικής τάξης που δυστυχώς μοιάζει να μη μαθαίνει:

1. Πραγματική αναδόμηση του δημόσιου τομέα παντού, με την Πληροφοριακή Τεχνολογία, με επιλογή στελεχών αξιοκρατικά και θεσμικούς ελέγχους από αξιόπιστα άτομα, αρχίζοντας από το δυναμικό της Βουλής ως το τελευταίο κοινοτικό κατάστημα.
2. Να σταματήσει άμεσα η φοροεπιδρομή και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να θεσμοθετηθεί για μισθωτούς συνταξιούχους και ελεύθερους μικροεπαγγελματίες κάτω των 12.000 ευρώ το χρόνο υπεραπλουστευμένο φορονομοσχέδιο, μόνο για ένα χρόνο (για το 2014) χωρίς φόρο. Οι υπόλοιποι μέχρι 50.000 ευρώ 15%,ως 100χιλ.Ε 25% και οι άνω των 100χιλ.45%.

3. Αμεση αποκατάσταση της ρευστότητας, που ενισχύεται από την επιτυχή ήδη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Γνωρίζω ότι καθυστέρησαν σε μια προσπάθεια να περισωθούν ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά αυτά ακριβώς συνέτρεξαν τα μέγιστα να διαβρωθούν τα πάντα. Επομένως η σωστή και χρηστή κατεύθυνση του χρήματος σε παραγωγικούς τομείς για τη θεραπεία του υπ΄ αριθμόν 1 προβλήματος, της ανεργίας είναι επείγουσα.

-ΕλΒ. Είναι σωστές οι προτεραιότητες αλλά η δική μου αγωνία κυρίως περιστρέφεται στο ποιοί πολιτικοί θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας αυτό το κολοσσιαίο έργο; Είδατε τι έγινε με την λεγόμενη τρικομματική και την βιασύνη του πρωθυπουργού. Βλέπετε τί γίνεται με την άχρηστη διπολικότητα μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Ποιοί είναι ικανοί να συνετίσουν την ακρότητα απέ όπου κι αν προέρχεται;

-ΚΚΙ. Όταν έχει γνωρίσει κανείς τα πρόσωπα ήταν αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη. Ας ευχηθούμε ότι πήραν όλοι κάποιο μάθημα. Εμένα με απασχολεί περισσότερο το περιβάλλον του πρωθυπουργού και οι υπόλοιποι αδρανείς υπουργοί, καθώς και η επαναστατική ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης.

-ΑΓΠ. Η πρότασή μου είναι να πιέσουμε λίγο περισσότερο οικονομικά για αποτελέσματα, ιδίως στον δύσκολο Δημόσιο Τομέα μέσω Ευρώπης με αναθεώρηση ορισμένων ανόητων πιέσεων του μνημονίου, όχι με την τρόικα όμως αλλά κατευθείαν με το Eurogroup. Είναι η μόνη περίοδος τώρα μετά τις γερμανικές εκλογές, και την αποκάλυψη της εγκληματικής φύσης των ακατανόμαστων ναζιστών.....

-ΕλΒ. Θα πρότεινα να ζητήσουμε όποια νοητική, διπλωματική ή άλλη βοήθεια μπορεί να δοθεί από τον Ντε Γκολ, τον Βίλλυ Μπραντ και τον Ρούσβελτ μήπως μπορούν αντίστοιχα να επηρεάσουν κάποιους δικούς τους για να διευκολυνθούν οι εφικτές λύσεις .

-ΚΚΙ. Καλή ιδέα. Κι εμείς ας ασκήσουμε στο έπακρον ότι δυνατότητες υπάρχουν στα μέλη του άκρως φιλόδοξου ελληνικού δίπολου, ώστε η σύνεση και η κοινή προσπάθεια να αντικαταστήσει την καταστροφική διχόνοια.....

Έμεινε ενεός, αν αυτή είναι η έκφραση για την…φαεινή εμφάνιση που αντικατέστησε την αόρατη ύπαρξη. Ώστε έτσι «σκέφτηκε», επηρεάζουν οι τεθνεώτες τους ζωντανούς…


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Οκτωβρίου 2013, αρ. φύλλου 709
Η Νέκυια ή νεκρομαντεία = η αναζήτηση της μαντείας ή μαντικής ικανότητας των νεκρών, ιδιαίτερα των σημαινόντων που επηρεάζει τους ζώντες, συνιστά πανάρχαια ελληνική πίστη.  Φάουσα  = το θηλυκό του φάος-φως.




1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30/1/14

    Ευρηματικό στη σύλληψη, αν και θα πρέπει να ξέρεις Φυσική και Ιστορία για να το καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ