12.8.16

Μητροπολίτης Κοζάνης κατά υπουργού: «Δεν ντρέπεται λίγο»

Με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Παναγιώτη Κουρουμπλή τα έβαλε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του τόσο για το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν τον επισκέφθηκε όσο και γιατί χαρακτήρισε ως «αντίχριστο» έναν ιερέα που συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στη Βέροια εναντίον των προσφύγων.
Σχολιάζοντας τις επιστολές του υπουργού Εσωτερικών προς τους μητροπολίτες, στο κήρυγμά του στους πιστούς ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, ανέφερε: «Ο κ. Κουρουμπλής δεν καταδέχτηκε να επισκεφτεί τον μητροπολίτη… Έστειλε γράμματα σε όλους τους μητροπολίτες της Ελλάδος και μας κάνει μεγάλη χριστολογία και θεολογία για τους πρόσφυγες… έρχεται να μας κάνει μάθημα. Δεν ντρέπονται λίγο! Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να διακονήσουν το λαό... αλλά δε λέει ο κ. Κουρουμπλής στους υφυπουργούς του, που είναι όλοι εκατομμυριούχοι: ''Εσείς δώστε πρώτοι κι αφήστε το λαό''».

Η απάντηση του υπουργού
Ιδιαίτερα σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο ο οποίος τον κατηγόρησε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κοζάνη δεν δέχτηκε να τον επισκεφτεί.
«Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές…» σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠ Ε για να συμπληρώσει πως «θλίβομαι… να απευθύνεται ο μητροπολίτης Κοζάνης σε μένα με αυτό τον τρόπο».
Ο υπουργός Εσωτερικών έσπευσε να διευκρινίσει ότι «επειδή η αλήθεια θα πρέπει να αποκατασταθεί, τηλεφωνήσαμε και δεν μας απάντησαν. Το ίδιο κάναμε με τον μητροπολίτη Λάρισας, το ίδιο κάναμε και με το μητροπολίτη Λαμίας. Είναι μάρτυρες πιστεύω οι άνθρωποι. Και οι δύο μας απάντησαν ότι ήταν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις, εκτός της μητρόπολης και δεν μπορούσαν να γίνει το ραντεβού», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.
Ο υπουργός ανέφερε για τον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης πως «απευθύνεται σε έναν άνθρωπο που όπου και αν πάω ξέρουν οι μητροπολίτες ότι ζητώ να τους δω. Σε όποιο ταξίδι και αν πάω. Θέλω λοιπόν να πω ότι βρήκε την ευκαιρία να κάνει τον κομματάρχη. Δυστυχώς το λέω εγώ και ξέρει η εκκλησία ποια είναι η δική μου πορεία, το χριστιανικό μου ήθος και η στάση μου, απέναντι στην εκκλησία. Τίποτα άλλο…».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Απριλίου 2016, αρ. φύλλου 830

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ