13.8.16

Ερώτηση στην Βουλή για την Αρχιτεκτονική ΣχολήΚαθυστερημένα, αλλά αναμενόμενο, μετά την κινητοποίηση των σωματείων της Καστοριάς με την συλλογή υπογραφών για την Αρχιτεκτονική Σχολή, την επιστολή του δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή, αλλά και την στήριξη της βουλευτή του ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο πάγιο αίτημα της καστοριανής κοινωνίας να λειτουργήσει η Αρχιτεκτονική Σχολή στο κτήριο του Γυμνασίου Καστοριάς της πλατείας Κουμπελίδικης, πήρε την σκυτάλη και η κ. Μαρία Αντωνίου καταθέτοντας ερώτηση στην Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό ερωτώντας τον εάν προτίθεται να αναθεωρήσει και επανεξετάσει το θέμα. Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση της κ. Αντωνίου έχει ως εξής:
«Κύριε υπουργέ, ο δήμαρχος Καστοριάς και 29 σύλλογοι & φορείς της περιοχής με σχετικές τους επιστολές, τις οποίες σας επισυνάπτω, ζητούν την επανεξέταση της προοπτικής ίδρυσης και λειτουργίας Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά, στον πανεπιστημιακό ιστό της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς, η οποία αναμένει να γίνουν πράξεις οι προεκλογικές εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις των στελεχών του ΣυΡιζΑ, ότι θα ιδρυθεί στην Καστοριά Αρχιτεκτονική Σχολή. Επειδή η κατάργηση της Αρχιτεκτονικής Σχολής Καστοριάς δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από την τοπική κοινωνία, η οποία θεωρεί το γεγονός αυτό κατάφωρη αδικία. Επειδή η πόλη της Καστοριάς αποτελεί από μόνη της ένα αρχιτεκτονικό οικοδόμημα σε έναν αστικό χώρο μοναδικών προδιαγραφών λόγω θέσης και μνημειακού πλούτου. Επειδή έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές για τη στέγαση της ανωτέρω Σχολής. Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Προτίθεστε να αναθεωρήσετε και να επανεξετάσετε την προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά και να αποκαταστήσετε την κατάφωρη αδικία που έχει συντελεστεί και αν ναι πότε θα εκδοθεί το σχετικό Π.Δ.;».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Απριλίου 2016, αρ. φύλλου 831.

Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ