23.8.21

Καθώς γράφεται η ιστορία | Σύλλογος "Ομόνοια"

 


Ανακοίνωση του πολιτιστικού 

συλλόγου "Ομόνοια"


Α) Με επιστολή μας στις 26.11.20 στον κ. Δήμαρχο Καστοριάς και στον κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καστοριάς, ζητήσαμε ενημέρωση για τις προσπάθειες και τις δράσεις που προτίθεται να καταβάλει ο Δήμος, σε συνεργασία και με τους άλλους τοπικούς φορείς, προς την κατεύθυνση λειτουργίας ενός πανεπιστημιακού τμήματος στο κτήριο όπου στεγαζόταν το 1ο Γυμνάσιο, ή διαφορετικά, αν όντως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, να μας γνωρίσουν με ποιον τρόπο, μεσοπρόθεσμα, προτίθεται ο Δήμος να προβεί σε ενέργειες αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού κέντρου της πόλης και της πλατείας Ομόνοιας.

Β) Με αφορμή την από 30.11.20 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Καστοριάς, στην οποία, μεταξύ των άλλων θεμάτων, συζητήθηκε η μετεγκατάσταση ήδη υπάρχουσας σχολικής μονάδας στο κτήριο όπου στεγαζόταν το 1ο Γυμνάσιο αποστείλαμε την από 30.11.2020 επιστολή μας προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, με κοινοποίηση προς τα μέλη αυτού. Στην επιστολή αυτή: 

1) Επαναλάβαμε τα αιτήματα της από 26.11.2020 επιστολής μας προς το κ. Δήμαρχο Καστοριάς και στον κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καστοριάς.

2) Υπενθυμίσαμε πως ο Σύλλογός μας σταθερά και διαχρονικά υποστήριζε και υποστηρίζει την αναβάθμιση της περιοχής του ιστορικού κέντρου της Ομόνοιας και από την πρώτη στιγμή που ετέθη θέμα για εγκατάσταση και λειτουργία στο εν λόγω κτήριο ενός πανεπιστημιακού τμήματος, η στήριξη της προσπάθειας αυτής, ήδη από το 2008, ήταν δεδομένη και εκφράστηκε με τον πιο έντονο τρόπο, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει ευοδωθεί. 

3) Επιπλέον, ο Σύλλογός μας με πλειάδα άλλων Συλλόγων της πόλης μας, όπως το Επιμελητήριο Καστοριάς, τον Εμπορικό Σύλλογο και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους "Ντολτσό", "Απόζαρι", «"Αρμονία", "Χλόη", "Προοδευτικός", "Σπασμένο Ρόδι", "Μύησις", "Υποτροφιών", "Φιλοπτώχου", και λοιπών (σ.σ. σύνολο 29 σωματεία), με σχετική κοινή από 22-2-16 επιστολή τους με θέμα, «Επανεξέταση Αρχιτεκτονικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά», προς τον τότε Υπουργό Παιδείας, την Επιτροπή Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, τους Βουλευτές Καστοριάς, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς και το Δήμαρχο Καστοριάς, είχαν στηρίξει την προσπάθεια αυτή.

4) Αναφέραμε πως όλοι οι τοπικοί άρχοντες, τα τελευταία χρόνια, επεσήμαναν την αδικία από τη ματαίωση της ίδρυσης του πανεπιστημιακού τμήματος της Αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά και την ξαφνική μεταφορά του με άλλο πρόγραμμα σπουδών και άλλο όνομα στην Κοζάνη. Όλοι υποσχόταν πως θα αγωνιζόταν για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας και για την επαναφορά στην Καστοριά της πανεπιστημιακής σχολής που θα είχε ως αντικείμενο την αποκατάσταση των παραδοσιακών κτηρίων και μνημείων της πόλης και της περιοχής, ειδικότητα της αρχιτεκτονικής επιστήμης, μιας σχολής που θα λειτουργούσε στον «φυσικό της χώρο», σε μια πόλη που αποτελεί ζωντανό εργαστήριο για αυτή την ειδικότητα, μια πόλη που θα είχε να κερδίσει αλλά και να προσφέρει πολλά φιλοξενώντας αυτή τη σχολή.

5) Σε πρόσφατες επαφές μας με το νυν Δήμαρχο Καστοριάς και με σχετικές επιστολές μας προς αυτόν, θέσαμε το θέμα της λειτουργίας τμήματος Α.Ε.Ι. της Μαθηματικής σχολής, ή τμημάτων μεταπτυχιακών σπουδών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ή τμημάτων ΙΕΚ αισθητικής κλπ.

6) Δυστυχώς, σήμερα, αυτό που βλέπουμε είναι η ύπαρξη αδράνειας από πλευράς προσπαθειών όλων των φορέων, που πιθανόν να ακυρώσει όλες τις προηγούμενες, αλλά και τις τελευταίες ελπίδες για την ίδρυση και λειτουργία Αρχιτεκτονικής ή άλλης σχολής στην πόλη μας, αφού το κτήριο του πρώην 1ου Γυμνασίου είχε επιλεγεί, διαμορφωθεί και ανακαινιστεί για να στεγάσει την Αρχιτεκτονική σχολή, ή και κάθε άλλη σχολή, και μάλιστα με μελέτη του ίδιου του πανεπιστημίου και χρηματοδότηση από την Π.Ε. Καστοριάς. 

7) Με έκπληξη διαπιστώσαμε και την κατάργηση με νεότερο νόμο των δύο διετών τμημάτων που ήταν να λειτουργήσουν στην πόλη μας.

8) Ως ύστατη προσπάθεια από πλευράς μας για τη διεκδίκηση σχολής πανεπιστημίου, πλάνο το οποίο δεν εγκαταλείπουμε, ούτε και θα εγκαταλείψουμε, παρά τις αντίθετες με το θέμα εξελίξεις, δηλώνουμε πως, η οποιαδήποτε αξιόλογη λύση, που θα αποφέρει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για να πάρει ζωή και να αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης, της πλατείας Ομονοίας και της Κουμπελίδικης, που αποτελεί το έμβλημα της πόλης και του Δήμου μας, θα μας βρει σύμφωνους και πρόθυμους να συμβάλλουμε με οποιονδήποτε τρόπο για το σκοπό αυτό.

9) Οφείλουμε τέλος όλοι μας, ο καθένας βέβαια από τη σκοπιά του και ανάλογα με τις δυνάμεις του, να διεκδικούμε, όπως τόσα χρόνια άλλωστε, το καλύτερο για την πόλη μας, ειδικά για το ιστορικό αυτής κέντρο που έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια.

Καστοριά, 1 Δεκεμβρίου 2020

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Κακαγιάννης

Ο Γεν. Γραμματάς
Ευάγγελος Πανταζής


* * *





Απάντηση του δημάρχου 
Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη

Διάβασα με προσοχή την επιστολή σας. Συμμερίζομαι την αγωνία σας κι εκτιμώ το ενδιαφέρον που δείχνετε για την περιοχή σας, όπως άλλωστε κάνουν και δεκάδες ακόμη σύλλογοι, τόσο στην πόλη όσο και σε όλο το Δήμο Καστοριάς, κάτι που αποτελεί πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό στοιχείο για συλλογική και εθελοντική προσφορά στον τόπο και τις παραδόσεις του.

Ο Δήμος Καστοριάς, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις κάθε περιοχής, αντιμετωπίζει πλέον όλα τα ζητήματα και τα προβλήματα, που είναι πολλά και διαχρονικά, με ενιαία στρατηγική, χωρίς διαχωρισμούς και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις συμβουλές ειδικών και αρμοδίων.
Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που έθεσε η δημοτική αρχή, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά ήταν και παραμένει η αναβάθμιση και αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της πόλης της Καστοριάς.

Προς την κατεύθυνση αυτή, γνωρίζοντας την ερήμωση της περιοχής τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, θα έπρεπε να γίνει κάτι άμεσα που θα δημιουργούσε τις πρώτες συνθήκες “κίνησης”, έχοντας όμως πάντοτε κατά νου όλες τις επιπλέον δράσεις, τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που αφορούν την περαιτέρω αναβάθμιση.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές εισηγήσεις των αρμοδίων οργάνων, το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, κάνοντας την αρχή, αποφάσισε την εγκατάσταση μίας μεγάλης Εκπαιδευτικής Δομής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την επόμενη σχολική χρονιά, στο κτίριο του πρώην 1ου Γυμνασίου Καστοριάς, αξιοποιώντας τη δεδομένη χρονική περίοδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πλήρη λειτουργία του συγκεκριμένου κτιρίου, πρωί και απόγευμα.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της ίδρυσης και έλευσης σχολής Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά, θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σας με αυτό που επισημαίνετε ότι από το 2008 μέχρι τώρα και παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν από “όλους τους τοπικούς άρχοντες”, δεν υπήρξε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Επομένως θα αναζητήσετε αλλού για τυχόν ευθύνες και “ύπαρξη αδράνειας”. Πόσο μάλλον από μία δημοτική αρχή 15 μηνών που τους 9 από αυτούς δίνει άνιση μάχη με τις τρομακτικές παρενέργειες μίας πρωτοφανούς πανδημίας.

Προσωπικά δεν καλλιεργώ ποτέ πλασματικές προσδοκίες και πάντοτε τοποθετούμαι, είτε δημόσια είτε κατ’ ιδίαν, με ειλικρίνεια και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης και του Δήμου, ακόμη κι αν πολλές φορές οι αποφάσεις μας δεν είναι αρεστές σε μερίδα πολιτών.

Και ποιος δε θα ήθελε να υπάρχουν στην Καστοριά κι άλλα πανεπιστημιακά τμήματα; Και ποιος δε θα ήθελε να υπάρχει η σχολή Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά; Αυτή τη στιγμή όμως βλέπουμε όλοι μας ότι η πολιτική βούληση για την ανάπτυξη πανεπιστημιακών τμημάτων δεν είναι αυτή που επιθυμούμε και ένα κτίριο για το οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια, να παραμένει σε ομηρία και να “σκουριάζει” ανεκμετάλλευτο επί 12 ολόκληρα χρόνια. Να περιμένουμε άλλα τόσα;

Έχω δείξει επανειλημμένα ότι είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας για την επίλυση όσο περισσότερων ζητημάτων απασχολούν το Σύλλογο και την περιοχή Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας, βλέποντας μάλιστα ότι ο Σύλλογος βρίσκεται στα χέρια νέων και αξιόλογων ανθρώπων με διάθεση για συνεργασία και θέληση για ουσιαστική προσφορά στον τόπο μας.

Όλες οι μεγάλες προοπτικές ξεκινούν με κοινή προσπάθεια, βάζοντας ο καθένας ένα μικρό λιθαράκι. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα προωθήσουμε κάθε ενέργεια για να πάρει το ιστορικό κέντρο της Καστοριάς ξανά ζωή και να αποκτήσει την παλιά του αίγλη.

Καστοριά, 2 Δεκεμβρίου 2020

Γιάννης Κορεντσίδης
Δήμαρχος Καστοριάς


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 10 Δεκεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1058


Σχετικά: 



38 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/8/21

    Ούτε ένα ορθογραφικό λάθος...
    Άιντε απο δω βρε [....]
    Που αν σ αφήσουν μόνο σου να γράψεις
    Κάτι θέλεις μια εβδομάδα να ψάχνεις το λεξικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιώτης Ουσταμπασιδης [fb]23/8/21

    100% Πολιτικός λαγός... Μόνο θεωρία.. Καί ((υπόγεια))..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/8/21

    Ούτε για διαχειριστής ετοιμόρροπης πολυκατοικίας. Θέλω να δω με τι μούτρα θα βγαίνουν μετά τον ερχόμενο χειμώνα, ο οποίος προβλέπεται και πάλι ιδιαίτερα δύσκολος για τον κόσμο της Καστοριάς, να ξεκινούν προεκλογική καμπάνια για την επανεκλογή τους. Αλλά επειδή πλέον τους μάθαμε ότι μόνο με θράσος και κουτοπονηριές κινούνται το μόνο που θα τους προσγειώσει αυτούς και τους παρατρεχάμενους υποστηρικτές τους είναι ένα, το πολιτικό φτύσιμο [....]

    Ειλικρινά το τρίπτυχο Ζήσης, Γιάννης και Δημήτρης είναι το πλέον αποτυχημένο της τελευταίας δεκαετίας για αυτόν τον δύσμοιρο τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/8/21

      Μη το πεις δυνατά, γιατί θα βγει το πρωτοπαλίκαρο του Δημήτρη με το φονικό κινητό του και θα αποστομώσει με ατονικό μήνυμα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/8/21

      Από κομματικό και προσωπολατρικό οπαδιλίκι άλλο τίποτα αυτή η πόλη.
      Ώρες ώρες πραγματικά το πιστεύω ότι αυτά που παθαίνουμε τα αξίζουμε σαν λαός ειδικά σε τοπικό επίπεδο. Γιατί αν δεν έχουν άμεσο όφελος (όπου πάμε πάσο αλλά και πάλι είναι ξεφτίλες) - άτομα συνεχίζουν να τα υποστηρίζουν χωρίς ούτε οι ίδιοι να ξέρουν γιατί [....]. Και γράφοντας την τελευταία λέξη της προηγούμενη πρότασης θυμήθηκα το εξαιρετικό "Άκου ανθρωπάκο" του Βίλχελμ Ράιχ όπου για αυτούς ακριβώς έγραφε, αλλά που τέτοια τύχη να ανοίξουν βιβλίο τέτοια άτομα, καμιά Λένα Μαντά, freddo, χαβαλέ στην νότια και να πέφτει το χαρτζιλίκι από μετακλητιλίκια, χορηγίες, απευθείας αναθέσεις κλπ.. Χαβαλές λαός, δίκαιη η παρακμή.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/8/21

      Πολιτικό φτύσιμο σε όλο τον συφρρτό ανεξαιρέτως αξιώματος, ακόμη και στους μη εκλεγμένους συμμετέχοντες τούτων των ψηφοδελτίων, που στήριξαν την ανωμαλία και που καταστρέφουν όλο και περισσότερο σε καθημερινή βάση τον τόπο. Μόνον μαύρο τους αξίζει όλους αυτούς, που μαύρισαν τα όνειρα των νέων Καστοριανών. Ας μην μας διακατέχει μια φορά η κοντή μνήμη.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος25/8/21

    Φιλε άσε τον Δημήτρη έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/8/21

      Ευχαρίστως να τον άφηνα γενικά απ' έξω αλλά δυστυχώς έχει εσάς τους κολλητούς του να προσπαθείτε να του χτίσετε image για βουλευτιλίκι μιας και όλοι οι υπόλοιποι τοπικοί της Ν.Δ. είναι καμμένα χαρτιά και άλλον υποψήφιο δεν βρίσκετε ούτε για δείγμα έτσι πως ερημώσατε τον τόπο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/8/21

      Φίλε, μην τα βάζεις με τον καστοριανο Ζαγορακη. Σε ερασιτεχνική κατηγορία στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/8/21

      Βαλε εσυ υποψηφιος βουλευτης αφου εισαι ικανοτερος ολων,ξερεις βουλευτης βγαινει αυτος που τον ψηφιζει ο κοσμος και οχι απο μονος του κανενας,μην φοβασαι δεν θα ειναι υποψηφιος γιατι υπαρχει ποσοστοση για τηνλιστα οποτε τζηκας-τσιφλικιωτης καλυπτουν τις 2 θεσεις οι αλλες 2 θα ειναι γυναικες η μαρια και ακομα μια,οποτε μην φοβασαι,αυτος που τρεμεις και δεν εχει αναγκη κανεναν κολλητο ΔΕΝ θα ειναι υποψηφιος,ΜΑΚΑΡΙ να ηταν αλλα τοσο κολλημα που εχεις ειναι κριμα,τρως τον εαυτο σου φιλαρακι.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/8/21

      Και γιατί; Επειδή είναι γκόμενος;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος27/8/21

      Ξερεις είχα ένα καημό άμα βάλει ή δεν βάλει υποψηφιότητα ο συγκεκριμένος, απλά σχολιάζουμε την επικαιρότητα της γελοιότητας που επικρατεί και σας κεντρίζουμε τις αδυναμίες. Λες και θα ήταν η πρώτη ή η τελευταία φορά που σε τοπικό επίπεδο οι καρέκλες θα ζεσταίνονται από φυτευτούς του όχλου.

      Και γιατί να βάλω υποψηφιότητα ε γώ ή οποιοδήποτε άλλος αφού έχετε τους τιτάνες της πολιτικής κατάντιας; Τους εργασιομανείς της ρεμούλας; Τους δημοσιοσχεσίτες των κουμπαριλικίων; Τέτοιους θέλετε, τέτοιους έχετε, να τους χαίρεστε και μην ξανακουστεί κιχ για τον τόπο και την κατάσταση του από μεριάς σας. Αλλά την κριτική θα μάθετε να την ανέχεστε έστω αφού δεν την ακούτε και κομπάζετε πως όλα καλώς βαίνουν.

      Αφού είστε τσακωμένοι με την πραγματικότητα γιατί να θέλει οποιοσδήποτε να χωθεί στον τοπικό πολιτικό βούρκο;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος27/8/21

      Ειπε για αλλη μια φορα ο ικανοτερος ολων που παντα κατι εχει να πει νομιζοντας οτι κατι γραφει,τα ιδια και τα ιδια μας γραφεις,καταντησες σαν την ερτ3 ολο επαναληψεις εισι,την κριτικη την καλοπροαιρετη ΠΡΕΠΕΙ ολοι να την ακουνε,την κακοψυχια σαν την δικη σου ΟΛΟΙ την εχουνε γραμμενη,εργασιομανης της ρεμουλας εισαι εσυ,φυτευτος δεν μπαινει κανενας,ολοι κρινονται δια της ψηφου,αν εσυ θα βρεις μονο την δικη σου στην καλπη εινι αλλο θεμα,σιγα ρε μαγκα που δεν εχουμε επαφη με την πραγματικοτητα τοσοι ψηφοφοροι και ΜΟΝΟ εσυ εχεις,οξω ρεεεε,μονο το εγω σου κεντριζεις και τιποτα αλλο και δεν θα μας πεις εσυ για κιχ,κιχ απο σενα δεν θελουμε να ακουμε γιατι καταντησες ΓΡΑΦΙΚΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος27/8/21

      Το στρατιωτάκη του Δημήτρη είναι τόσο τούβλο που δεν κατάλαβε ακόμα οτι είμαστε περισσότεροι αυτοί που γράφουν σχόλια για το είδωλο του και συνεχίζει να βρίζει τους παντες όπως στο γήπεδο.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος28/8/21

      τζηκας-τσιφλικιωτης υποψήφιοι και όξω o ΑΞΊΟΣ ποδοσφαιριστής; Μάλλον δεν μπόρεσε να πείσει τον Μητσοτάκη με τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα του. Λογικό. Άλλο ο διεθνής Ζαγορακης και άλλο το ερασιτεχνικό Καστοριάς.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος28/8/21

      Τα είπαμε και την προηγούμενη φορά δεν θα τα ξαναλέμε, όταν θα έχετε να παρουσιάσετε το οποιοδήποτε έργο του συγκεκριμένου αιρετού, που πληρώνεται για την θέση του αδρά από την τσέπη την δική μας και όχι από τις ψήφους που του δώσατε τα τελευταία δύο χρόνια, τότε να μας ξανάρθετε, μέχρι τότε τουμπεκί ψιλοκομμένο.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος28/8/21

      Ρε αντε απο δω,μας κουρασες με τις βλακειες σου,νομιζεις υπαρχουν και αλλοι σαν εσενα,εσυ εισαι μοναδικη περιπτωση αγορι μου,ξεχωριζεις,α και τουβλο για να δεις κοιτα τον καθρεπτη σου,στρατιωτακι δεν ειμαι κανενος και να κριθει και αυτος αυστηρα αλλα οχι εμμονικα και απο προσωπικη αντιπαθεια.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος28/8/21

      Σύγκρινε τα διαφορετικά μηνύματα φίλε και θα καταλάβεις ότι είναι τουλάχιστον τρεις αναγνώστες της ΟΔΟΣ που έχουν σχολιάσει τα «μαργαριτάρια» σου. Αν δεν το κατάλαβες σημαίνει ότι δεν τα πας και πολύ καλά με την μόρφωση.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος25/8/21

    Δυστυχως για σενα ειμαστε πολλα τα πρωτοπαλικαρα του δημητρη γιατι ειναι ΑΞΙΟΣ σε αντιθεση με σενα που εισαι η παραφωνια στην κοινωνια,μιζερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/8/21

      Ξέρεις που αλλού φωνάζουν "Άξιος"? Και στα δικά σας.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/8/21

      Κατάλαβα, επάγγελμα πρωτοπαλίκαρο, όπως οι μισθοφόροι του Εσκομπάρ. Αγράμματοι, αγροίκου, αιμοβόροι και αδίστακτοι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/8/21

      Βοηθεια σου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/8/21

      άξιος, επίθ.· άξος. 3) α) (Προκ. για το Θεό) μεγαλοδύναμος: (Φορτουν. Iντ. β´ 53)
      Αμήν

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος27/8/21

      Πρωτοπαλικαρο κανενος δεν ειμαι,αλλα αγραμματος,αγροικος,αιμοβορος,αδιστακτος και κομπλεξικος εισαι μονο εσυ.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος27/8/21

      Είχα την εντύπωση ότι πρωτοπαλίκαρα χρειάζονταν οι νταήδες, οι μαφιόζοι και οι δικτάτορες (Χίτλερ, Μουσολίνι, Σαντάτ, Καντάφι, Πατακός) και όχι εκλεγμένοι πολιτικοί. Φαίνεται ότι μερικοί κατάλαβαν λάθος τι θα πει πολιτική.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος27/8/21

      Χα,χα,ναι μας επεισες,ευτυχως καταλαβες σωστα εσυ την πολιτικη,να γραφεις βλακειες και να μενουν αναπαντητες,φιλε γραφε οτι θελεις,απλα θα σε απανταμε στις ανακριβειες σου,ακου δικτατορας ο δημοκρατικα εκλεγμενος με ευρυτατη αποδοχη ανθρωπος,κανε καλοπροαιρετη κριτικη και ολα καλα,οχι προσωπικο μισος,μιλα επι των εργων η μη εργων οχι αοριστιες και προσωπικες προσβολες.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος27/8/21

      Το έγραψες φίλε καθαρά και χωρίς οξείες: «Δυστυχως για σενα ειμαστε πολλα τα πρωτοπαλικαρα του δημητρη»

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος25/8/21

    Όλα θα φανούν στην κάλπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/8/21

      Όταν υπάρχει ρουσφέτι η κάλπη δεν κάνει λάθος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/8/21

      Και όταν ψηφίζουν και τα δέντρα κερδίζει ο ικανότερος!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/8/21

      Ποια δεντρα ρεεε κακομοιρη,εφιαλτες βλεπεις,την αλλη φορα βρες κατι αλλο γελοιο να γραψεις,πανικος σε επιασε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/8/21

      Λύσσαξες φίλε. Πρόσεξε μην δαγκώσεις κανένα από τα γίδια σου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος28/8/21

      Ο μόνοι που θα αισθανθούν πανικό είναι όσοι θα τους κοπούν τα κονε και τα χαρτζιλικάκια νομοτελειακά μόλις ερημώσει εντελώς ο τόπος. Εγώ θα συνεχίσω να σας στέλνω φιλάκια από κάπου πολύ μακριά γιατί βλέπεις οι σπουδές μου πληρώνουν περισσότερο από τα σάλια σας στις πραγματικά ανεπτυγμένες χώρες και στις αληθινά ανθρωποκεντρικές κοινωνίες.

      Καλό τσαλαβούτημα στον βούρκο που δημιουργήσατε για εσάς και τις επόμενες γενιές.

      Διαγραφή
  9. Η ΟΔΟΣ παρακαλεί τους σχολιαστές να αποφεύγουν τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και να είναι πιο κόσμιοι στα σχόλιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ