13.1.14

ΚΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: Ραντεβού στα γουναράδικα και όχι στο Βίτσι


Οι αρχές του διεθνούς αεροδρομίου του Πεκίνου, στην Κίνα, κατέσχεσαν τον περασμένο Αύγουστο, 645 δέρματα λύκων, τα οποία έφτασαν εκεί προερχόμενα από την Ελλάδα και το αεροδρόμιο της Αθήνας.  Επρόκειτο για το μεγαλύτερο φορτίο λαθρεμπορίου απειλούμενων ειδών που έχει κατασχεθεί στην Κίνα  εδώ και μια δεκαετία. Το φορτίο αποτελούνταν από 30 σάκους, είχε συνολικό βάρος 1,4 τόνους και είχε κοστολογηθεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα έγγραφα που το συνόδευαν, για 3.700 δολάρια (πραγματική αξία του φορτίου περί τα 250.000 ευρώ) όπως ανέφερε το Reuters. Kάθε σάκος περιείχε περίπου 20 δέρματα καλυμμένα με ρετάλια από άλλες γούνες. Επρόκειτο για γούνες κυρίως από καφέ λύκους, αλλά υπήρχαν επίσης μαύροι και γκρίζοι. Σημειώνεται ότι  η διακίνηση προστατευόμενων ζώων απαγορεύεται αυστηρά από διεθνή συνθήκη.
* * *

Φραση του Αρη Βελουχιωτη οταν πολεμουσε τους εισβολεις (και οχι στον εμφυλιο) γνωριζοντας πως θα σφαγιαστουν απο τους εχθρους, αλλα, το παθος τους για ελευθερη Ελλαδα περνουσε μεσα απο το ιστορικο αποφθεγμα (ιστορικη ρηση). Κατηγορηθηκε απο συστημικους βουλευτες, ο βουλευτης του ΣυΡιζΑ οντας Καστοριανος, για “εμφυλιοπολεμικες προτροπες”.
Την ωρα που εξω απο το Κοινοβουλιο διαδηλωνανε χιλιαδες λαου εναντια στα νεα φορομπηχτικα σχεδια των οικονομικων εισβολεων (βλεπε Τροικα) που εφερνε υποτιθεται η Ελληνικη Κυβερνηση, κλεινοντας, την ομιλια του ο βουλευτης και θελοντας να τονισει την αναλγησια της κυβερνησης απεναντι στους φτωχοποιημενους Ελληνες, κατεληξε με το “Ραντεβου στα Γουναραδικα”.
Τα μετρα αυτα δεν αφορουσαν οσους ειναι στη “Λιστα Λαγκαρντ ”, τους χιλιαδες φοροφυγαδες, ουτε Τσουκατους, ουτε πρωην Υπουργους, ουτε οσους πλουτισαν παρανομα.
Αυτα που ψηφισαν εκεινο το βραδυ αφορουσαν μονο τα συνηθη υποζυγια, δηλαδη τους φτωχους Ελληνες.
Θελοντας να εχει μεριδιο στη “συκοφαντηση” του Β. Διαμαντοπουλου, μπηκε στο παιχνιδι η βουλευτης του Ν. Καστοριας της Ν.Δ. Μαρια Αντωνιου η οποια πηγε στην “γιορτη μισους” στο Βιτσι οπου για χρονια απειχε η ΝΟΔΕ Καστοριας. Στην αρχη μας ειπε πως πηγε ως εκπροσωπος του Ελληνικου Κοινοβουλιου. Οταν το Ελληνικο Κοινοβουλιο δεν απαντησε σε σχετικη ερωτηση (Μειμαρακης Προεδρος της Βουλης) σε δημοσια ερωτηση του Β. Διαμαντοπουλου αναγκαστηκε να ομολογηση η κ. Αντωνιου διαψευδοντας …. εαυτον οτι πηγε ως Ελληνιδα πολιτης στην ενλογω εκδηλωση μισους, και μαλιστα οργανωμενη απο την Χρυση Αυγη, για να αναγκαστει να φυγει αρον-αρον, για να μη δωσει ραντεβου στα γουναραδικα.
Αληθεια ποια ειναι η θεση της ΝΟΔΕ Καστοριας για το ραντεβου της κ. Αντωνιου στη γιορτη μισους στο Βιτσι; Η κυβερνηση διατυμπανιζει οτι προσπαθει “να ενωσει τον Ελληνικο Λαο”. Στα πλαισια αυτης της πολιτικης εδωσε το βρονερο παρον της η κ. Αντωνιου;
Θα κληθει απο τον Προεδρο της Βουλης και το Ελληνικο Κοινοβουλιο για να ρωτηθει η κ. Αντωνιου για το καθολου “μικρο και αθωο ψεμα” της; Ενοιωσε την αναγκη να ζητησει συγνωμη για την ψευτικη δηλωσή της; Ποιος λοιπον δινει δειγματα εμφυλιοπολεμικων προτροπων;
Τα ψεματα της κ. Αντωνιου και οι αποτυχιες της για ΤΕΙ, στρατο, συνοριοφυλακες, φυσικο αεριο (αγωγος ΤΑΠ), πετρελαιο, υγεια, ανεργια, εχουν φερει σε πολυ δυσκολη θεση την ΝΟΔΕ Καστοριας και την ιδια. Ας ασχοληθει με την τοπικη ΝΟΔΕ η τα προβληματα του κοσμου και οσων την ψηφισαν, αν φυσικα ειναι αυτα που την ενδιαφερουν, και ας αφησει την προσπαθεια για συκοφαντηση του Β. Διαμαντοπουλου.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Οκτωβρίου 2013, αρ. φύλλου 709. Το κείμενο δημοσιεύεται χωρίς τόνους όπως ακριβώς στάλθηκε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/1/14

    Διαμαντόπουλος: Ραντεβου στα Τσιπουράδικα. Καλεσμένη και η κ. Αντωνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ