30.9.21

Διαξιφισμοί

 
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς


  Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Το πανέμορφο Νυμφαίο ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Πολλοί ντόπιοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Καστοριά. Στον επιβλητικό Άϊ-Νικόλα χοροστάτησε στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυΐδ. Βρεθήκαμε εκεί μαζί με τους Βουλευτές Φλωρίνης κ. Γιάννη Αντωνιάδη και Ά Θεσσαλονίκης κ. Στράτο Σιμόπουλο και τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη. Ευχαριστούμε για την θερμή φιλοξενία τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Πέτρο Τζούτζια».

  Θωμάς Μόσχος: «Ας ενημερώσει κάποιος τον βουλευτή μας Ζήση Τζηκαλάγια ότι θα είχαμε και εμείς στην Καστοριά "ανάλογο Νυμφαίο" αλλά η κυβέρνηση του κατήργησε ολόκληρο φορέα και μαζί με αυτόν 4.000.000 χρηματοδότηση για ανάπτυξη τουρισμού στην Καστοριά. Ίσως τότε να μην ξόδευε τους φόρους μας για ταξίδια σε άλλους νομούς ώστε να αναδεικνύει την ανάπτυξη άλλων περιοχών και την ανικανότητα τους να αναπτύξουν τον δικό μας νομό. Εκεί στην ΝΟΔΕ δεν έχετε κάποιον να του τραβήξει λίγο τα αυτιά που σας εκθέτει έτσι;»

  Θωμάς Μόσχος: «Κύριε βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια, εμείς οι αναρχοαριστεροί όπως μας αποκαλείτε θεωρούμε έντιμη μαχόμενη ιατρική όλο το υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα νοσοκομεία τα οποία η παράταξη σας εδώ και χρόνια προσπαθεί να κλείσει και μάλιστα με υπερηφάνεια. Τουλάχιστον κατά την δίκη μου λογική ο τοπικισμός δεν αφορά συντεχνιακά συμφέροντα αλλά αγάπη για τον τόπο και την πατρίδα μας. Μιας και το αναφέρατε όμως, εμείς οι πολίτες τι πρέπει να σκεφτούμε όταν το Νοσοκομείο Καστοριας δεν έχει πνευμονολόγο ειδικά εν μέσω πανδημίας και ο μοναδικός πνευμονολόγος στην Καστοριά τυχαίνει να είναι ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος; Να σας υπενθυμίσω ότι είστε δημόσιος υπάλληλος εφόσον είστε βουλευτής και κατά την παράταξή σας (ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς) οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από εμάς τους πολίτες και πρέπει να είναι παραγωγικοί, είστε εκπρόσωπος αυτού του νομού και όχι της Φλώρινας, το πρώτο σας μέλημα πρέπει να είναι η ανάδειξη, αξιοποίηση και ανάπτυξη του νομού Καστοριας. Νομίζω όλοι μας περιμένουμε μια απάντηση με πολιτικά επιχειρήματα για το τι σκοπεύετε να κάνετε για το καλό του Νομού μας και και πώς θα διορθώσετε την κατάργηση του φορέα της λίμνης και ό,τι θετικό μπορούσαμε να έχουμε από τον φορέα (8.000.000 ευρώ για ανάπτυξη και μελέτες συν την αξιοποίηση της λίμνης) τα οποία χάθηκαν».

  Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Θα απαντήσω στον κ. Θωμά Μόσχο με τις κομματικές του ιδιότητες ως πολιτευτή του Μέρα 25 και υψηλόβαθμο στέλεχος, μιας και έτσι μίλησε και όχι ως αγροτοσυνδικαλιστή. Εμείς οι φιλελεύθεροι ή κεντροδεξιοί εννοούμε τόπο μας όλη την πατρίδα και δεν περιορίζουμε το ενδιαφέρον μας στα στενά όρια του Νομού μας. Τι ειρωνεία όμως και τι τιμωρία της ιστορίας, εκπρόσωποι αριστερών κομμάτων, δηλαδή παλαιών ιδεολογικά διεθνιστών, να αυτοπεριορίζονται και να εγκλωβίζονται υπερασπιζόμενοι στενούς τοπικισμούς άρα και συντεχνιακά ή και ιδιοτελή συμφέροντα. Αγαπητέ μου Θωμά, το Νυμφαίο είναι πανέμορφο, αλλά ο Νομός Καστοριάς έχει αρκετές εξίσου αλλά και περισσότερο όμορφες περιοχές. Και άσε κατά μέρος τους αναρχοαριστερίστικους λαϊκισμούς πως εσύ με τους φόρους σου πληρώνεις τις περιοδείες μου. Χρόνια ολόκληρα γύριζα την Ελλάδα και το εξωτερικό με τις οικονομίες που αποκόμιζα από την έντιμη άσκηση της μαχόμενης Ιατρικής. Όσον αφορά το σήμερα είναι πασίγνωστο (ρώτα και τους "συντρόφους" σου), πως η Βουλή δεν καλύπτει τα καύσιμα των Βουλευτών, όπως αντίθετα συμβαίνει με τους Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες και Υπουργούς».



Φωτογραφία: Σχέδιο του William Kentridge για την όπερα «Η Μύτη», του ρώσου συνθέτη της σοβιετικής περιόδου Ντμίτρι Ντμίτριεβιτς Σοστακόβιτς (1906-1975), που βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία του Γκόγκολ.

 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1093

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/9/21

    «Η Βουλή δεν καλύπτει τα καύσιμα των Βουλευτών ....»
    αλλά πληρώνει αυτοκίνητο, οδηγό και πάνω από όλα εναν παχουλό μισθό. Και όλα αυτά δεν γίνονται για να εκκλησιάζονται οι βουλευτές παρεα με τα αλλα κομματόσκυλα αλλά για να μπορούν να κάνουν της δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/9/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/9/21

    Και ατέλεια ταχυδρομική,και κινητό,και ξενοδοχείο για τις συνεδρίες στους εκτός αστικής ζώνης βολευτές, και δύο μετακλητούς υπαλλήλους και κουρσάρες από τον ΟΔΔΥ,και βουλευτική ασυλία και και και και σύ ζωντανό καστοριανέ συνέχιζε να ψηφίζης όλες αυτές τις αιματορουφήχτρες ααα και που'σαί, όταν εκλέγονται δύο φορές βολευτές εξασφαλίζουν σύνταξη στα 67 πράγμα που εσύ αγωνιάς δεκαετίες να το κατορθώσεις.....άσε που για να εκλεγείς βολευτής δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα, κανένα προσόν. Τράβα να ανοίξης ένα τυροπιτάδικο να δείς τι χρειάζεται.
    Να καεί,να καεί το μπορτέλο η βουλή..

    Έρρωσθε οι μη κυνοβολευτικοί

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/9/21

    Ζήσης Μαρία Ζήσης Μαρία Ζήσης Μαρία Ζήσης Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ