Οι υπεύθυνοι και οι ανεύθυνοι Έλληνες
Το 1957 τέσσερις χώρες της Ευρώπης, η Γερμανία με τον Αντενάουερ, η Γαλλία με τον Ντε Γκωλ, η Ελλάδα με τον μοναδικό εθνάρχη όλων των εποχών Κ. Καραμανλή (η υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης της Κοινής Αγοράς έγινε το 1961 και η τελική προσχώρηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα έγινε το 1979) και η Αγγλία με τον Ήντεν, όλοι του πρώην εχθροί μεταξύ τους, είχαν ήδη ξεκινήσει να φτιάχνουν το όνειρο της Ευρώπης: να μην πολεμήσουν ξανά μεταξύ τους. Στην συνέχεια, προσχώρησαν στην συμφωνία άλλες τρεις χώρες Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο και φθάσαμε σήμερα στις είκοσι επτά.
Ερώτημα: Ύστερα από 67 χρόνια στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ποια χώρα δεν έχει προοδεύσει όσο θα έπρεπε; Η απάντηση είναι η Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες παραμένουν Ανατολίτες και το απέδειξαν και στις πρόσφατες ευρωεκλογές 2024, που έδειξαν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πρόοδο και παραμένουμε πολιτικά Ανατολίτες.
Δεν θα ασχοληθούμε μ’ αυτά που έγιναν προεκλογικά, όσα ειπώθηκαν, οι κατηγορίες μεταξύ των 35 υποψηφίων κομμάτων, τα οποία κυνήγησαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο την πρωτιά, ενώ οι υπόλοιπες 26 ευρωπαϊκές χώρες προσαρμόστηκαν πολιτισμένα και πορεύτηκαν με διακύβευμα την ευρωπαϊκή πορεία της Ε.Ε. με ερώτημα «Ποια Ευρώπη θέλουμε;». Εμείς καμία σχέση με όλα αυτά. Κρίμα, κρίμα, μεγάλος ο προεκλογικός σκοταδισμός στην χώρα μας, πολλά τα χάλια, καμιά προσέγγιση στο νόημα των εκλογών, αφού το 60% των ψηφοφόρων με την αποχή απέδειξαν, τόσο οι κοπτόμενοι μορφωμένοι, όσο και οι λοιποί, ας μη τους αποκαλέσουμε αγράμματους αλλά μόνο συμφεροντολόγους, ανερμάτιστους και μονίμως αδιόρθωτους, δυστυχώς με το χρίσμα του ευρωβουλευτή.
Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων θύμιζαν ανατολίτικες πρακτικές, χωρίς καμιά αναστολή και με διαγωγή χείριστη, μεταξύ ύβρεων και συκοφαντιών των αντιπάλων, προσπάθησαν να αποδείξουν αυτό που είναι: Ανάξιοι! Εξ άλλου φάνηκε, πόσο κακό ως κομματικοί μηχανισμοί προκάλεσαν τα τελευταία πολλά χρόνια στην χώρα, η οποία τους κατέταξε ως αναξιόπιστους και με τα πρόσφατα ποσοστά τους έδωσε ξανά το μήνυμα ότι δεν θα δουν ποτέ εξουσία. Αυτοί νόμιζαν ότι είναι εθνικές εκλογές και όχι Ευρωεκλογές. Το ερώτημα που έθεταν, δεν ήταν «Τι Ευρώπη θέλουμε;», αλλά «Ποιον αρχηγό κόμματος θέλουμε;».
Αυτό συμβαίνει χρόνια στην χώρα, καθώς και παλαιότερα είχαμε παρόμοιους πολιτικούς που υποστήριζαν στις ευρωεκλογές την έξοδο από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, με τα αλήστου μνήμης συνθήματα της εποχής «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «Έξω οι βάσεις του θανάτου» κλπ.
Η δεξιά παράταξη παρέμεινε πιστή στην ευρωπαϊκή ιδέα και πολιτικά τους έσωσε, όμως αυτοί εκμεταλλεύτηκαν τις ευοίωνες ευρωπαϊκές καταστάσεις και αντί να προσφέρουν στον τόπο και στον λαό, προκάλεσαν χρόνια οικονομική λεηλασία εκμεταλλευόμενοι τα τρία πακέτα Ντελόρ, τα δύο Μεσογειακά προγράμματα και πολλά άλλα, που ήταν για την ανάπτυξη της χώρας μας, που μας προσφέρθηκαν δωρεάν, χωρίς ανταποδοτικά. Έγιναν φτερά και άνεμος και το κράτος κατέλαβε την τελευταία θέση στην ανάπτυξη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Αυτή η θέση παραμένει ακόμη και σήμερα, παρόλο που φωνάζουν όλοι οι Έλληνες «ακρίβεια, ακρίβεια».
Αρκεί η τότε ψυχρή ομολογία του Πάγκαλου που είπε το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε», για να καταλάβουμε πώς λειτουργούσαμε για πολλά χρόνια. Εμείς δεν ξέρουμε τα πακέτα Ντελόρ πόσο κόστισαν και τα Μεσογειακά Προγράμματα τι χρήματα έφεραν στην χώρα. Γνωρίζουμε τα 100 δισεκατομμύρια της Τραπέζης Κρήτης και τους επιχειρηματίες.
Στην Λίστα Λαγγάρτ φερ’ ειπείν όπως θυμόμαστε, σύζυγος πολιτικού είχε 585 εκατομμύρια δολάρια, άλλος γνωστός πολιτικός της εποχής 18 δις για το Κτηματολόγιο που δεν λειτούργησε τότε, και πολλά άλλα, που έφτασαν το ποσό των 150 δισεκατομμυρίων, εκτός από τα έκτακτα δισεκατομμύρια για τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπέγραφε με τους συμμάχους γνωστός υπουργός Άμυνας. Χάθηκαν προφανώς και τα 4 δις πλεόνασμα που άφησε η κυβέρνηση Ράλλη εκείνης της εποχής. Όλα αυτά, και το αυξανόμενο χρέος που δημιουργείτο με τον συνεχή δανεισμό, ανάγκασαν τους καθηγητές Κασιμάτη και Μπέη να διαμαρτυρηθούν και να αντισταθούν στον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά πήραν την απάντηση από τον τότε πρωθυπουργό, ότι «όλες οι χώρες δανείζονται, δεν υπάρχει θέμα», άκουσον-άκουσον.
Στην συνέχεια επί Σημίτη, το Χρηματιστήριο των 7 χιλιάδων μονάδων, με το κομπόδεμα του Έλληνα εργάτη και του ξενιτεμένου, του υπαλλήλου και του οικογενειάρχη, υπέστη πολλαπλή λεηλασία και φτωχοποίηση. Ακολούθησαν οι γνωστές ατάκες του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν», «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και στο τέλος ήρθαν δυστυχώς τα τρία μνημόνια, που προκάλεσαν το τελειωτικό χτύπημα.
Γνωστά τα επακόλουθα που έζησε η χώρα μας μέχρι σήμερα, που παρέμεινε τελευταία στην Ευρώπη, και την οποία εμείς φέραμε σ’ αυτό το χάλι. Αλλά το χειρότερο ήρθε πρόσφατα, που χαρίσαμε –λόγω φτώχειας και πιέσεων– την Μακεδονία αμαχητί στην ανυπόστατη εθνικά Βαρτάσκα, και συνεχίσουμε να έχουμε σήμερα ατιμώρητους τους Τσίπρα, Κοτζιά Καμμένο, Παυλόπουλο και τους 150 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έδρασε σαν Σλάβικο Κοινοβούλιο.
Τώρα με τον Κασσελάκη που μας ήρθε, μας είπε τις πρώτες σκέψεις του για την Μακεδονία, τον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, και την δημιουργία μισθοφορικού Στρατού. Ωραία νέα για την χώρα. Ζάχαρη. Ο δε πρωθυπουργός μας όταν παρέστη πριν δύο μήνες στα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου στις Αιγές, χαρακτήρισε τον χώρο «Παρθενώνα της Μακεδονίας», όμως ξέχασε και τον άλλον Παρθενώνα, τον αποκάλυπτο Μέγα Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη: άρα τρις Παρθενώνες στην Ελλάδα και όχι ένας. Και τώρα όπου οι Σκοπιανοί αρνούνται την Συμφωνία των Πρεσπών, εμείς, σαν κόμισσες της Δύσης, δεν κόβουμε δικαιωματικά τον Γόρδιο Δεσμό με την σπάθα του Αλεξάνδρου σαν πραγματικοί απόγονοί του και όχι πλασματικοί. Γινόμαστε νεροκουβαλητές των ξένων για να επιβιώσει η Βαρντάσκα και χαθεί το όνομα της Μακεδονίας μας, η ιθαγένεια, η γλώσσα και η ιστορία.
Και όχι μόνο νεροκουβαλητές, αλλά με την φόρα που πήρε το ΚΚΕ, σαν να βρισκόμαστε στην ολοκληρωτική Κορέα ή Ρωσία, μας καλεί με τα εμπρηστικά συνθήματα, κατά την «μονοπωλιακής» και «καπιταλιστικής» Ευρώπης, να ξαναβγούμε στα βουνά μεσημεριάτικα και καλοκαιρινά, εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να γιατί είμαστε οι τελευταίοι στην Ε.Ε. με ευρωπαϊκά κοστούμια κ. Κουτσούμπα. Ποιοι μας κατάντησαν στα χάλια αυτά; Οι ίδιοι, γιατί είμαστε κοντόμυαλοι και κοντόφθαλμοι. Διώξαμε εκτός χώρας, τα τελευταία χρόνια, 500 χιλιάδες επιστήμονες, οι οποίοι μας στοίχησαν 4 τρισεκατομμύρια για την μόρφωσή τους. Και συνεχίζουμε με την τραγωδία των Τεμπών και την αγωνία της δικαστικής διαλεύκανσης, αλλά και των πολιτικών ευθυνών, που ως τριτοκοσμική χώρα ακόμη δεν ανακαλύψαμε, τις τηλεφωνικές υποκλoπές σαν να λειτουργεί η χώρα στο άλλοτε "Σιδηρούν Παραπέτασμα" και την απαράδεκτη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων του εξωτερικού, για εκλογικό όφελος υποψήφιας και με την κάλυψη προφανώς του αρμόδιου υπουργείου. Υπάρχει άλλο κατάντημα; Μπορεί να δούμε και άλλα. Μυαλό δεν βάζουμε. Ζήτω η Ελλάδα μας, το αρνί της Πασχαλιάς. Όλοι παίζουν πιάνο, και εμείς ακόμη το ντέφι της αρκούδας.
Νικόλαος Αχ. Πρώιος
ΝοτιοΜακεδόνας του ΣυΡιζΑ
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Ιουνίου 2024, αρ. φύλλου 1229.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.