14.3.15

Ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Γρεβενών

Τον νέο μητροπολίτη κ. Δαβίδ υποδέχθηκαν την Κυριακή τα Γρεβενά παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Η υποδοχή του νέου μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αιμιλιανού από τον τοποτηρητή της Μητροπόλεως μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, το δήμαρχο Γρεβενών Γεώργιο Δασταμάνη, τις τοπικές αρχές, τον κλήρο και το λαό της περιοχής παρουσία μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
«Ενθρονιστήκατε σε μια ορεινή περιοχή για να διακονήσετε πνευματικά και ηθικά κατά Χριστού το Θείον Καθίδρυμα» είπε μεταξύ άλλων στον λόγο του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, «σε μια περιοχή που ζει και εργάζεται ένας λαός Μακεδονικός και περήφανος, που με τον ιδρώτα του, τη γη ποτίζει, “για να γεννά καρπούς – λουλούδια και αγαθά του κόσμου γύρω μας” κατά τον ποιητή. Ένας λαός που ζει μέσα του η αρχαία ελληνική και χριστιανική ψυχή, άξιοι απόγονοι του εθνομάρτυρα Αιμιλιανού, του οσίου Νικάνορα, των νεομαρτύρων Γεωργίου και Δημητρίου, του αγίου Αχιλλείου, του Κοσμά του Αιτωλού, του Μαξίμου Σαρδέων και του οπλαρχηγού Θεόδωρου Ζιάκα... Ο πολιτισμός είναι έργο ολίγων ανθρώπων. Ανθρώπων που έχουν μέσα στους τη φλόγα της προσφοράς και της θυσίας, που ταύτισαν τη μοίρα τους με τη μοίρα του άλλου, υπέταξαν το ατομικό στο γενικό συμφέρον, δεν πρόδωσαν τον προορισμό τους, υπέταξαν την ανθρώπινη μοίρα και βίωσαν το υπέρτατο υπερκόσμιο κάλλος. Σ’ αυτήν τη χορεία των ανθρώπων ανήκετε και εσείς σεβασμιότατε, αυτό υπαγορεύεται από την ανάδειξή σας στον επισκοπικό θρόνο της εκκλησίας των Γρεβενών από φωτισμένους ιεράρχες» σημείωσε ο κ. Θ. Καρυπίδης.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Νοεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 763

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/3/15

    Τεχεράνη! Τεχεράνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/3/15

    Σκύψε κι΄ άλλο αιρετέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.Χ.15/3/15

    Δεν είμαι από αυτούς που αντιτίθενται στην Εκκλησία, αλλά διάβασα πρόσφατα σε πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων ότι σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται μισθό από το δημόσιο μόνον οι έγγαμοι ιερείς.
    Αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/3/15

    Τότε ήταν που βρέθηκαν μαζί και οι τρεις πρώην εν Καστορία αδελφοί ; Ήθελα να ήμουν να δω από κοντά την αγάπη τους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ