5.11.15

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 5.11.2015 | 810

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας


Bάση για το σημερινό σχόλιο, είναι τα όσα «διαρρέουν» με την μορφή αυθόρμητων και αδόλων σχολίων γύρω από την (ανυπόφορα νυσταλέα) δημοτική επικαιρότητα της Καστοριάς και το σχετικό ρεπορτάζ στα διάφορα blogs και τοπικά fora “κοινωνικής δικτύωσης”. Με αυτά ως βάση θα πρέπει να θεωρηθεί σφόδρα πιθανό, ότι η κ. Ευανθία Σιστοβάρη, πρόεδρος της δημοτικής «κοινότητας» (άλλος ένας δήθεν εξισωτικός όρος απαράδεκτης υποβάθμισης) της Καστοριάς, επί 13 μήνες φορεί φίμωτρο.

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ:
Πρώτη και δεύτερη φορά ΣυΡιζΑ
Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν είναι τουλάχιστον άδικο...

Λόγος & Αντίλογος
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Περί Καστοριάς
Αχ, ας ήταν κάποτε να έπαιρναν οι δημοτικοί άρχοντες τους πολίτες και τις υποδείξεις τους στα σοβαρά...

ΟΔΟΣ:
Η Απόφαση
Η Απόφαση που αφορά το Μαθιουδάκη, έφθασε στην ΟΔΟ που την δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα...

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
-Πόσο κοστίζει μία ψυχή;
Χρειαζόμαστε μονάχα ανθρώπους. Ανθρώπους της πράξης και όχι των σκέτων δακρύων...
-Celetrum
Ακούστηκε από τα χείλη του κ. Χατζόπουλου μια εξήγηση της λέξης Κέλετρον που προκάλεσε τεράστια έκπληξη σε όλους μας...

ΟΔΟΣ:
Στο μέλλον
Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις σε κανόνες. Σ’ αυτή την περίπτωση μια τέτοια καλή εξαίρεση, εκδηλώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καστοριάς...

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν...

Οι Ιταλοί στην Καστοριά

Aντιδράσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για«διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση και τη γενοκτονία των Ποντίων»

Παλαιοκομματισμός και "Γενοκτονία"

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Η πολιτική της αρπαχτής

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 5.11.2015 | 810

11 σχόλια:

  1. Αναγνώστης5/11/15

    Κύριε Μπαϊρακτάρη, εξαιρετική η ιδέα σας να προβάλλετε το φύλλο που κυκλοφορεί προσεχώς, προδημοσιεύοντας στο μπολγκ μικρά αποσπάσματα από άρθρα του, αποσπάσματα που είναι τα δυνατά τους σημεία και τα πιο ουσιώδη. Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/11/15

    Δώστε του, την απόφαση!!! Δώστε ΤΟΥΣ, την απόφαση!!! Στον Πρόεδρο [.......] αλλά και σ' όλους τους πολιτικούς της Καστοριάς που τον υποστήριζαν. Αλλά και στους δημοσιογράφους (λέμε τώρα) [......] της Καστοριάς που τακίμιασαν με αυτούς. Κι όλοι μαζί, χορτάτοι, μας κατάντησαν τριτοκοσμικούς! Πόσο άλλο θα τους ανεχόμαστε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/11/15

    Όμορφο το κλείσιμο της Χρυσούλας! Πολύ συναισθηματικό και τρυφερό και ανθρώπινο. Αλλά, μήπως, Χρυσούλα μας, θα 'πρεπε εμείς οι πολιτες να γίνουμε πιο απαιτητικό και πιο τσεκουράτοι, γιατί απλώς δεν πάει άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τακτ δημοσιεύθηκε, και σε 2-3 σειρές, διάβασα την είδηση στην "Οδός" για την έκβαση της Δίκης συζύγου γνωστού πολιτικού. Που παρέγινε το κακό στη δημοσιότητα των τοπικών blogs. Αυτό το τακτ πολύ το εκτίμησα, αγαπητέ Παναγιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος8/11/15

    Πολύ τακτ-ικός μας βγήκες, φίλε ΠΖ. Πλάκα με κάνεις κι εσύ τώρα ; Είπαμε να είσαι σοβαρός, όπως σε διαβάζω χρόνια τώρα στην ΟΔΟ, αλλά αυτό παραπάει. Εδώ μιλάμε για αδικία καραμπινάτη και θα το παίξουμε υπεράνω, επειδή κακόμαθε σαν "κυρία υπουργού" ; Άμα ήταν όμως καμιά φουκαριάρα ψιλικατζού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/11/15

    @ΠΖ
    "Που παρέγινε το κακό στη δημοσιότητα των τοπικών blogs"
    Ένα παράδειγμα; Βρε όλοι κάνανε γαργάρες μπροστά στην ξανθιά οπτασία (λέμε τώρα...) και τον τρανό τον γόη!!!
    Σου λέει ας προσέχουμε καλού-κακού, αφού για όσους έχουν τα μέσα είναι παιχνιδάκι να παρακολουθούν τους άλλους, ακόμη και στους Η/Υ.

    Μήπως κι εσύ ρίχνεις άδεια, να πιάσεις γεμάτα; Κρίμα γιατί σε έχω για σοβαρό άτομο. Αλλά δεν αποκλείεται για άλλη μια φορά να λάθεψα στην εκτίμηση μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Τασούλης ο ηλεκτρολόγος & Ανώνυμος
    Προφανώς δεν έγινε κατανοητό το σχόλιό μου.
    Αν κάποια εφημερίδα, εδώ και πολλά, πολλά χρόνια, τολμούσε στη κριτική της να συμπεριλαμβάνει και τον… «Ακατανόμαστο», είναι η παρούσα. Τη στιγμή, που όλοι οι άλλοι, τον επευφημούσαν και τον υποδέχονται ως Μεσσία. Ακόμη και σήμερα.
    Δρυός πεσούσης… με αναδημοσιεύεις τρίτων, περί κάποιας, κάποιου, κάποτε, θυμίζει ξένα κόλλυβα. Όταν αυτή η κάποια, ο κάποιος, κάποτε ήταν Θεός τους.
    Ξαφνικά όλοι οι «μάγκες-ραγιάδες» της Καστοριάς ξύπνησαν και είδαν το φως το αληθινό! Και όλα αυτά, επειδή χάθηκε η «κάνουλα»!
    Στο τακτ αντιμετώπισης από την εφημερίδα, αρχικά, ενός «προσωπικού δράματος μιας εκτρεπόμενης κατάστασης», αναφέρεται το σχόλιο. Κι όχι στις «γαργάρες», όπως γράφει ο αγαπητός φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/11/15

    @ΠΖ
    Που να σε μαλαματώσω... Δίκιο έχεις σ' αυτά που γράφεις, αλλά στο ερώτημά μου το συγκεκριμένο... στρίβειν δια του αρραβώνος! Σε ποια τοπικά blogs είδες εσύ σχόλια; Πες μου κι εμένα να ξεστραβωθώ που δε βρήκα παρά μόνο ένα!
    Κι εμείς την αγαπάμε την ΟΔΟ και εκτιμάμε τη σοβαρή τακτική της, αλλά μην είμαστε και υπερβολικά επικριτικοί για τους άλλους.
    Το βρίσκεις σωστό να επαινέσω κι εγώ εσένα που απάντησες, αλλά ταυτόχρονα να "σχολιάσω" (να αναθεματίσω θα έλεγα) κάποιον που με κρέμασε κανονικά τελευταία και δεν απάντησε σε τρεις παρακλήσεις μου;
    Ο Θεός κι η ψυχή τους λέμε σ' αυτές τις περιπτώσεις και προχωράμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/11/15

    Επιτρέψτε μου, κ. Μπαϊρακτάρη, να διορθώσω τον τίτλο του πρωτοσέλιδου:
    Καστοριά: μεταξύ φθοράς και φθοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιμόζα η αισχυντηλή11/11/15

    Κι εμένα να μου επιτρέψεις, Ανώνυμε, να διορθώσω το σχόλιό σου:
    Ο υπότιτλος μπορεί να εκληφθεί και ως σωστός, εφόσον είναι υποκειμενική η γνώμη. Ο τίτλος όμως της ανάρτησης για πρώτη φορά δεν γράφει "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ" αλλά "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΔΟ".
    Εκτός αν αυτό το γράψατε, κύριε Μπαϊρακτάρη, λόγω των αδειών των διανομέων των ΕΛΤΑ ... οπότε καλείτε τους συνδρομητές σας σε εγρήγορση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Μιμόζα η αισχυντηλή
    Η ΟΔΟΣ ευχαριστεί για την επισήμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ