5.2.22

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

 


Όλο το σκηνικό, φαντάζει στην οπτική μου ως αρνητικό παράδειγμα προς τους πολίτες τους οποίους υπηρετεί. Ως ένα είδος προβολής επειδή ενδεχομένως να βοήθησε (;) το γραφείο στην Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι; Να «αξιοποιεί» προνόμια (;) και εξαιρέσεις (;) για ταξίδια αναψυχής  που του δίνει η συγκεκριμένη θέση που κατέχει και η εκλογή του με τον συνδυασμό “Ώρα για δουλειές”; Που στο σύνολο του, πέφτει σε ανακολουθίες συνεχώς.



Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Εν μέσω της δυναμικής εξέλιξης της πανδημίας και της αυξητικής τάσης που διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τα κρούσματα τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, όσο και στον Δήμο Καστοριάς, θα ήταν αναμενόμενο άπαντες να επιδείξουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή ως προς την τήρηση των μέτρων και των γενικότερων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αντ’ αυτού, καθημερινά μπορεί κάποιος να παρατηρήσει την χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από μια μερίδα συμπολιτών μας, κάθε υγειονομική προστασία, που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες έμοιαζε επιβεβλημένη.

Τέτοιες ανεύθυνες συμπεριφορές —αντικοινωνικές σε κάθε περίπτωση— εντοπίζονται κυρίως σε συμπολίτες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι χωρίς αφορμή που να συνδυάζεται με την ηλικία τους, έχουν επιδοθεί σε μια μορφή “επανάστασης” και σε ένα είδος “αντάρτικου” απέναντι στις προτροπές των ειδικών επιστημόνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ίσως μια τοποθεσία που διαπιστώνεται ο μεγάλος συγχρωτισμός και συνωστισμός, στα αμφιθεατρικά σκαλοπάτια της περιοχής του Σταυρού.

Διότι από νωρίς το απόγευμα ως και μετά τον χρονικό περιορισμό των 21:00, επί το πλείστον νεαρά άτομα συγκεντρώνονται στον συγκεκριμένο χώρο πίνοντας και ακούγοντας μουσική. Έχοντας βάλει στόχο, να μοιάσουν στους αντίστοιχους αντιδραστικούς των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας κ.α. Σίγουρα τα ισχύοντα μέτρα περιορισμού και εγκλεισμού (;) αποτελούν μια πιεστική και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους, ανεξαιρέτως ηλικίας.

Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία δικαιολογία απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές, όπως ακούστηκαν πέρσι από αιρετούς και μη, όταν και εκφράστηκαν δημοσίως κάνοντας λόγο για «ερωτευμένους νέους» και άλλες παρόμοιες αλαφροΐσκιωτες αμπελοφιλοσοφίες για να προσελκύσουν νέους στον πολιτικό τους χώρο. Γιατί αν οι δηλώσεις εκείνες δεν έγιναν με πολιτικό σκοπό, τότε επιβεβαιώνουν πολλούς που έκαναν λόγο για συμπεριφορά προτροπής που έχει ως αποτέλεσμα την διασπορά του κορωνοϊού εξ αμελείας. Ή και όχι. Κανείς δεν ξέρει. Εκτός από τους ίδιους.

Απεναντίας, αυτό που θα έπρεπε να γίνει με τον πλέον επίσημο τρόπο είναι η εποπτεία από τα αρμόδια όργανα και η επέμβαση τους όταν υπάρχουν συμπεριφορές επικίνδυνες προς την δημόσια υγεία. Και για όσους πραγματοποιούν νομίμως την αθλητική τους άσκηση ή τον καθημερινό τους περίπατο, αυτές οι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού είναι καθημερινή υπόθεση. Έτσι, δεν μπορώ να σκεφτώ πως περνούν απαρατήρητες από τις αρμόδιες αρχές του τόπου. Και από την στιγμή που δεν γίνεται να ισχύει το προηγούμενο, τότε κάτι άλλο παράξενο συμβαίνει.

Ενδεχομένως η χαλαρότητα των νέων —και όχι μόνο— να έχει “μεταδοθεί” και σε πολλούς αρμόδιους για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Έχοντας συμβάλει ώστε να απορρίψουν στον κάλαθο των αχρήστων την έννοια της ατομικής ευθύνης, και κατ’ επέκταση της ευρύτερης κοινωνικής. Βλέπεις αγαπητή ΟΔΟΣ, αυτές οι δύο έννοιες παραμένουν ισχυρά αλληλένδετες και πλήρως εξαρτώμενες η μία από την άλλη. Ποτέ κατά το παρελθόν δεν έχει απειληθεί τόσο πολύ να διαταραχθεί η σχέση αυτών των δύο εννοιών. Που ήταν, είναι και θα είναι ο θεμέλιος λίθος για την κοινωνική ειρήνη και ευρυθμία.




Γιατί απλά, υπάρχει μια μικρή μερίδα συμπολιτών μας που θεωρούν πως έχουν αποκλειστικά και μόνο δικαιώματα και αρνούνται να αποδεχτούν και να συμμορφωθούν στις υποχρεώσεις τους. Και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία και όχι μόνο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι βέβαια, που συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως η ατομική ελευθερία του καθενός πολίτη, τελειώνει στο σημείο που πλησιάζει να καταπατά του διπλανού του. Και το ζήτημα της διασποράς του κορωνοϊού στο ευρύ κοινωνικό σύνολο, αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα.

Όπως το παράδειγμα στο κοινωνικό σύνολο θα πρέπει να το δίνουν οι εκλεγμένοι όλων των βαθμίδων. Χωρίς επικοινωνιακά λάθη και χρήση των επιπλέον δικαιωμάτων που φαίνεται να τους δίνει η εκλογή τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα, κατάφερε να δώσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Πέτρος Τόσκος, γνωστοποιώντας δημοσίως —μέσω γνωστού κοινωνικού δικτύου— την παρουσία του στο Άγιο Όρος πριν μερικές ημέρες. Σίγουρα δεν κρίνεται η ανάγκη που ενδεχομένως να νοιώθει για την εκτέλεση των θρησκευτικών του καθηκόντων, αλλά ο χρόνος που επιλέχτηκε να το πραγματοποιήσει. Και μάλιστα μετά να το «επικοινωνήσει» όπως λένε τελευταία. 

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό στο τύπο, το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Αγίου Όρους, στην Χερσόνησο του Άθωνα, εντοπίστηκαν πάνω από 30 κρούσματα στους μοναχούς με δύο από αυτούς να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Και παρόλο την νέα παράταση της αναστολής των προσκυνηματικών επισκέψεων μέχρι τις 15 Απριλίου που λήφθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Κοσμίρογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς προβάλλει ότι… κατάφερε να επισκεφτεί το Άγιο Όρος! 

Μάλιστα, σε βίντεο που ο ίδιος κοινοποίησε δημοσίως μέσω της ίδιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται καθαρά πως οι συμμετέχοντες εντός του ναού —χωρίς να απεικονίζεται ο ίδιος— δεν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης σε κανένα σημείο. Βέβαια το γεγονός ότι ο ίδιος δεν εμφανίζεται, επιτρέπει την υπόθεση ότι ίσως είναι κάποιος άλλος και όχι αυτός. Όμως τα αναπάντητα σχόλια επιτρέπουν περισσότερο την εικασία ότι βρίσκεται εκεί. 

Που αν προσπαθήσει κανείς να ερμηνεύσει την συμπεριφορά του ίδιου ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, δεν θα καταλήξει σε πολλά κα έγκυρα συμπεράσματα. Εκτός και αν ληφθεί στο ελάχιστο υπόψη η απάντηση που έδωσε ο κ. Τόσκος σε σχολιαστές του συγκεκριμένου βίντεο οι οποίοι και κατέκριναν την μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων: 

-«Μάσκες;;; Κανένας;;;»,  
-«Μάσκες κανείς, αλλά τα κινητά στην πρώτη γραμμή Πέτρο».

«Όλοι κάνουν rapid test στην Ουρανούπολη και μετά περνάν στο Όρος» απάντησε ο κ. Πέτρος Τόσκος της "Ώρας για δουλειές". Λιτή και απέριττη —στα όρια του λακωνίζειν— η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑ Καστοριάς υποστηρίζουν πολλοί από τους οποίους δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

Αγαπητή ΟΔΟΣ, έτσι τελειώνουν ζητήματα δημόσιας υγείας. Διάβασε για να μαθαίνεις τον τρόπο που θέτει κάποιος τέλος σε μια συζήτηση που προφανώς δεν επιθυμεί να συνεχίσει. Για άγνωστο λόγο ή ενδεχομένως επειδή επικροτεί την μη τήρηση των μέτρων. Κανείς δεν ξέρει. Μόνο ο ίδιος ο κ. Τόσκος. 

Που εκτός όλων των παραπάνω, ενδεχομένως άθελα του, να κάνει και κάποιου είδους θρησκευτικής “καζούρας” στους συμπολίτες του, οι οποίοι ενδεχομένως να νοιώθουν και εκείνοι την ανάγκη να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ακόμα και την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που το στερούνται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν. 

Αλλά μην σε απασχολεί εσένα αγαπητή ΟΔΟΣ. Τέτοια μικρά προβλήματα, η ΔΕΥΑΚ ενδεχομένως να τα λύσει στο μέλλον, κρεμώντας και πάλι κάποιο πανό θρησκευτικού περιεχομένου στο κτήριό της στην Μεσοποταμία, εξομαλύνοντας τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους πιστούς, εξυψώνοντας παράλληλα το θρησκευτικό τους φρόνημα. Who knows!




Όλο το παραπάνω σκηνικό, φαντάζει στην οπτική  μου ως αρνητικό παράδειγμα προς τους πολίτες τους οποίους υπηρετεί. Ως ένα είδος προβολής επειδή ενδεχομένως να βοήθησε (;) το γραφείο στην Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι; Να «αξιοποιεί» προνόμια (;) και εξαιρέσεις (;) για ταξίδια αναψυχής  που του δίνει η συγκεκριμένη θέση που κατέχει και η εκλογή του με τον συνδυασμό “Ώρα για δουλειές”; Που στο σύνολο του, πέφτει σε ανακολουθίες συνεχώς. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό. Και θα σου εξηγήσω αγαπητή ΟΔΟΣ.

Πριν δύο εβδομάδες, στην Καστοριά πραγματοποιήθηκαν περιορισμένες —λόγω της υγειονομικής κατάστασης— εκδηλώσεις μνήμης για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης (και όχι 200 χρόνια ελευθερίας στην Καστοριά όπως έγραψαν οι υπάλληλοι-σύμβουλοι του δήμου). Ως εδώ όλα, ας πούμε καλά θα υποστηρίξει κάποιος. Και θα συμφωνούσα. Αλλά την προηγούμενη μέρα, την 24η Μαρτίου συνηθίζεται στην πόλη της Καστοριάς, να τιμάται ως η μέρα μνήμης των Εβραίων της πόλης. Σε αυτήν την περίπτωση όμως αγαπητή ΟΔΟΣ, δεν υπήρξε η παραμικρή επίσημη εκδήλωση. Ούτε καν μια στοιχειώδης κατάθεση στεφάνου.

Παρά μόνο μέσω ενός δελτίου τύπου ανακοινώθηκε πως θα τιμηθεί η μνήμη των Καστοριανών Εβραίων στο… προσεχές μέλλον. Κάποιο από τα τόσα «εργαλεία» «ειδικών συνεργατών» —«και όχι ρουσφέτια» εννοείται— όφειλε να ενημερώσει πως θα έπρεπε σαν ελάχιστος φόρος τιμής να κατατεθ έστω και ένα μπουκέτο λουλούδια. Όπως έκανε σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του τόπου στην ημέρα μνήμης εκτέλεσης των Κλεισουριωτών από τους Ναζί.

Παρόλο που δεν είμαι σε θέση να ερμηνεύσω την συμβολική κατάθεση λουλουδιών, από όλους πλην του αντιπεριφερειάρχη κ. Σαββόπουλου που τίμησε την συγκεκριμένη εκδήλωση με κατάθεση στεφάνου. Νέα ήθη (;), επιλεκτική μνήμη στην απόδοση τιμών και μπόλικο φωτογραφικό υλικό. Υποβαθμίζοντας —αν δεν ξεχνούν— ακόμα και τις ιστορικά σημαντικές στιγμές της πόλης, που αφορούν παλιούς Καστοριανούς, εβραίους στο θρήσκευμα. Και καθόλου μπράβο τους.

Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Μαρτίου 2021, αρ. φύλλου 1074.


* * *


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς

[...] Πώς βρέθηκε ο κ. Πέτρος Τόσκος στο Άγιο Όρος με απαγορευτικό; Πήγε να ανταλλάξει τεχνογνωσία με την ΔΕΥΑ Δάφνης; Πήγε να ελέγξει για τυχόν διαρροές στα δίκτυα των Μονών; Πήγε με τις πλάτες και τα μέσα άλλης / άλλου; Μοίρασε κουπόνια συμβούλων για πρόσληψη στην μαρτυρική δημοτική επιχείρηση; Πήγε να ζητήσει έλεος; Πήγε να χαλαρώσει μετά τα διπλά εύσημα του βουλευτή κ. Τζηκαλάγια και εν γνώσει της κυρίας Αντωνίου;

ΟΔΟΣ 15.4.2021 | 1075


36 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/2/22

    Στρατηγέ, μην κάνεις το λάθος και πάρεις στον συνδυασμό ούτε έναν από την Ώρα Για Δουλειά. Ειδικά Αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/2/22

      Καλα ρε τον στρατηγο θα κανουμε δημαρχο;αυτος τωρα εκανε μεταδημοτευση,ζει στο αργος και θα τον κανουμε δημαρχο;ας βαλει εκει υποψηφιοτητα,οχι αλλο καρβουνο,φτανει το κουτοχορτο,ποιος στρατηγος ρεεεε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/2/22

      Μωρέ να δεις που θα τον ψηφίσουν πανηγυρικά και θα τρίβουμε πάλι τα μάτια μας. Εδώ είμαστε και θα με θυμηθείς.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/2/22

      Ναι τον Στρατηγό. Έχει αρχές, ήθος και αξίες. Είναι σωστός οικογενειαρχης.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/2/22

      Καλύτερος είναι ο Κορησιώτης από έναν Αργίτη;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος6/2/22

      Η κορησος ανηκει στον δημο καστοριας το αργος ειναι αλλος δημος,δεν θελουμε δηθεν σωτηρες που τους πατροναρουν οι γνωστοι πατριαρχες της γουνας.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος6/2/22

      Ειδικά στην Κορησο, ο Κορησιωτης δε θα βρίσκει υποψήφιο.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος6/2/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος7/2/22

      Ένας Στρατηγός ξέρει να διοικεί στράτευμα και υπαλλήλους. Άλλοι υποψήφιοι δεν μπορούν να ελέγξουν και να διοικησουν τον εαυτό τους. Όσο για πτυχίο μάνατζερ ακόμη περιμένουμε να το δούμε στη δημοσιότητα έστω και σε selfie.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος7/2/22

      Είναι τεχνοκρατης ο Γιάνης τι άλλο θ ακούσουμε.... Δηλαδή εσύ ρε ανώνυμε σχολιαστή τον κρίνεις πως κάνει καλά τη δουλειά του...;;; Ούτε οι έμμισθοι συνεργάτες του, δεν τον κάνουν τόση αβάντα...

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος7/2/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος7/2/22

      "Είναι σωστός οικογενειαρχης" Μπράβο του. Βόλεψε και την σύζυγο στην πολιτική. Ακούς Ζήση;

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος9/2/22

      Για να δείς την έλλειψη κριτικού πνεύματος και ανάλυσης λογικής.
      Ο άλλος λέει έχει ήθος,αρχές και οικογένεια. Μα δεν ψάχνουμε γαμπρό,μάνατζερ θέλουμε. Τεχνοκράτη, ποιός κάνει καλύτερα την δουλειά.....τι βλάκες ψηφίζουν ρε [....]

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος27/2/22

      Για πες μας τον ορισμό του σωστού οικογενειάρχη ανώνυμε υποστηρικτή

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος27/2/22

      Και να δείτε που στην καραμπόλα πάλι η μαύρη μπίλια θα βρει τρύπα

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος27/2/22

      Εννοείται αξίζει στον Γιάνη μια δεύτερη τετραετία. Προς τιμωρία όλων των απαίδευτων που ψηφίζουν στην καστροπολιτεία. Οι υπόλοιποι την έκαναν με ελαφρά

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/2/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/2/22

    Όταν όλοι οι Καστοριανοί δεν μπορούν να επιβιώσουν από τους φόρους που αύξησαν οι ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ...
    Όταν όλοι οι Καστοριανοί δεν μπορούν να μετακινηθούν από τους περιορισμούς στην κυκλοφορία...
    Υπάρχει ο κύριος, ο μήνας βγαίνει μήνας μπαίνει, και κάνει ταξιδάκια αναψυχής..
    Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/2/22

      Ξέχασες να αναφέρεις και το "Αρίστης ποιότητας νερό της Δευάκ"!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/2/22

      Τάδε έφη Ζήσης ο ιατρός και πρόσκαιρα βουλευτής

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/2/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/2/22

      Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι σωτήρες του χαροκαμμένου τόπου, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη, ότι κανείς μα κανείς της "ώρας για γλέντια" δεν θα πρέπει να ενσωματωθεί στα ψηφοδέλτια. Πλην του [....]

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/2/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/2/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/2/22

      όλοι ιδιοφυίες.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/2/22

    Σιγα μην ψηφισουμε τον βολεμενο στρατηγο,ειδικα αφου τον πατρωναρει η πετρα ψηφο δεν βλεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/2/22

      Η πέτρα πατροναρει Γιάνη και Νιονιο.... Ο Στρατηγός έχει σύνταξη... Ο Γιάνης τι δουλειά θα κάνει ;; Καμάκι κράχτης σε ταβέρνα στη Βάρη;; Η οδηγός στη Γερμανία;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/2/22

      Εμεινες πισω,πατροναρει τον στρατηγο,αρχισαν τα τηλ υπερ του στρατηγου και αυτο ειναι αρνητικο για τον στρατηγο,ο κοσμος τους εχει βαλει στο περιθωριο,αντι να κανουν στην ακρη ακομα και τωρα θελουν να λυνουν και να δενουν.Δυστυχως ο στρατηγος κοιματε και νομιζει οτι ειναι θετικο να τον στηριζουν τετοιοι παραγοντες.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/2/22

      Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι; Κι ο ανηψιός που έχει αναλάβει τις φωτογραφίες στις δημόσιες εμφανίσεις;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος9/2/22

      Ώχ ώχ, μιλάς με γρίφους γέροντα.....

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος10/2/22

      Δηλαδή ο δήμαρχος είναι δουλειά.....;;!! Εγώ νόμιζα ότι είναι αξίωμα!!
      Και έπειτα γιατί στην Βάρη;
      Κονφερασιέ στο Λημναίο....πρόγραμμα 2100-2300

      ΆνναΓούλα

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος27/2/22

      Τα έσπασε με την πέτρα ο Γιάνης κι η πέτρα κόλλησε στα αδαμάντινα. Για να ξέρετε. Κι ενας πρώην πρόεδρος νοδε βαψομαλιας ξάδερφος της ξανθιάς συζύγου σιγοντάρει

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος7/2/22

    Γεμίσαμε φωστήρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/2/22

    Στο χωριό μου λέμε "κόψε μούτρα και βγάλε συμπέρασμα", ξαναψηφίστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/2/22

    Η Αγνή όχι....;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/2/22

    Ώωω ρε κάτι μουτσούνες μανούλα μου. Μπαμπούλας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ