22.2.22

ΜΗΝΑ ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ: Μία σύντομη ιστορία του μέλλοντος [Ι]


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 13.5.2021 | 1079

Τα εύσημα ανήκουν στον άνθρωπο που ανακοίνωσε την πανδημία πριν από 40 χρόνια. Και αν αυτό το πρώτο κύμα, όπως έχει πει, είναι απλώς μια «πανδημία» που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να πειθαρχήσουν τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την ελευθερία, το επόμενο θα είναι τρομερό και θανατηφόρο επειδή θα συνοδεύεται από δρακόντεια μέτρα και έλλειψη τροφίμων.
Και αυτός που τα έχει πει αυτά είναι ο Jacob Rothschild (ιδιοκτήτης όλων των κεντρικών ιδιωτικών τραπεζών του πλανήτη, δηλαδή και του νεοελληνικού κρατιδίου –αποικία – προτεκτοράτου από το 1834). Ολόκληρη η δήλωσή στο τέλος του άρθρου.

Ο Jacque Attali όπως και ο Klaus Schwab (W.E.F. «the Great Reset») είναι πράκτορες στην υπηρεσία των 8 οικογενειών τραπεζιτών που κυβερνούν τον κόσμο. Γνωρίζουν εκ των προτέρων το σενάριο και «προετοιμάζουν» τους ανθρώπους για αυτό, φέρνοντας το θέμα στην επιφάνεια σε καθημερινές συνομιλίες και ομιλίες τους. Μερικοί το πιστεύουν, πολλοί έχουν αμφιβολίες. Και επειδή είμαστε διαχωρισμένοι μεταξύ ξύπνιου και ύπνου, οι «καθοδηγητές» αισθάνονται ισχυροί και άθικτοι, και το σχέδιο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης προχωρά αδιάκοπα χωρίς να αφήνει περιθώρια στους λαούς να αντιταχθούν. 

Ο Γάλλο-εβραίος Jacques Attali έχει βαρυσήμαντο και ποικιλόμορφο βιογραφικό. Για δέκα χρόνια εργάστηκε ως σύμβουλος του πρώην Γάλλου Προέδρου François Mitterrand. Το 1980, ξεκίνησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eureka (ένα σημαντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα για νέες τεχνολογίες που εφεύρε, μεταξύ άλλων, το MP3). Ήταν ο πρώτος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, και ηγήθηκε της κυβερνητικής επιτροπής για την ανασυγκρότηση της ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας, υπό τον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Attali είναι ένας τεχνοκράτης υψηλού επιπέδου που εργάζεται για τη δημιουργία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

Σε ένα βιβλίο του ο Χένρι Κίσινγκερ, περιέγραψε την Παγκόσμια Νέα Τάξη ως κάτι «λαμπρό και προκλητικό [...] δύσκολο να απορριφθεί». Αυτή η Νέα Παγκόσμια Τάξη διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας, και πολλοί συνεχίζουν πεισματικά, στρουθοκαμηλικά να την αγνοούν. Μόνο που δεν τους αγνοεί αυτή.

Στο «Μια Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος» ο Αττάλι, ο οποίος έχει πρόσβαση στα σχέδια για τον πλανήτη Γη, μιλά ως μυημένος και δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να πει ότι συνομοσιωλογεί ή ότι… αερολογεί. Παρατίθενται τα κυριότερα θέματα για να πάρετε μια ιδέα για το βιβλίο. 

Μετανάστευση

Οι μεταναστευτικές ροές θα επεκταθούν και θα κατακλύσουν τα εθνικά κράτη. «Η Βρετανία θα γίνει μια σημαντική χώρα υποδοχής, ειδικά για τους πολίτες των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης». «Η ευθανασία στοχεύει αυτές τις ομάδες· η ευθανασία θα πρέπει να είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο των μελλοντικών μας κοινωνιών, σε κάθε περίπτωση. Φυσικά δεν μπορούμε να εκτελέσουμε ανθρώπους ή να δημιουργήσουμε στρατόπεδα. Θα τους ξεφορτωθούμε κάνοντας τους να πιστέψουν ότι είναι για το δικό τους καλό...»

Υγεία

«Θα βρούμε κάτι ή θα το προκαλέσουμε, μια πανδημία που στοχεύει σε ορισμένους ανθρώπους, μια πραγματική οικονομική κρίση ή όχι και κατ᾿ανάγκη πραγματική, έναν ιό που θα επηρεάσει τους ηλικιωμένους ή τους παχύσαρκους, δεν έχει σημασία, οι αδύναμοι θα υποκύψουν σε αυτό, οι φοβισμένοι και οι ανόητοι θα το πιστέψουν και θα ζητήσουν τη θεραπεία τους.
«Θα φροντίσαμε να έχουμε προγραμματίσει τη θεραπεία, μια θεραπεία που θα είναι η λύση. Οι ηλίθιοι θα την επιλέγουν αυτοβούλως: θα πάνε στο σφαγείο από μόνοι τους.

Ο νομαδισμός θα γίνει κανόνας στη Δύση. 

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα φεύγουν από τη μια χώρα στην άλλη: σύντομα, περισσότερα από δέκα εκατομμύρια από αυτούς θα αλλάζουν χώρα κάθε χρόνο». Το κύριο περιουσιακό στοιχείο θα είναι τα χρήματα, αλλά πολλοί θα φεύγουν επειδή θα αηδιάζουν με την πατρίδα τους: «Δεν θα θέλουν πλέον να εξαρτώνται από μια χώρα της οποίας απορρίπτουν το φορολογικό σύστημα, τη νομοθεσία και ακόμη και τον πολιτισμό της. Και επίσης θα επιθυμούν να εξαφανιστούν εντελώς, να ζήσουν μια άλλη ζωή. Έτσι, ο κόσμος θα γεμίζει όλο και περισσότερο με ανθρώπους που έχουν γίνει «ανώνυμοι με τη δική τους προσωπική συμφωνία με τον εαυτό τους· θα είναι σαν ένα καρναβάλι όπου όλοι – η απόλυτη ελευθερία! – επιλέγουν μια νέα ταυτότητα για τον εαυτό τους».

Σεξουαλικότητα

Στο μέλλον, οι άνθρωποι δεν θα συνδέονται πλέον και δεν θα δημιουργούν οικογένειες. «Το ζευγάρι δεν θα είναι πλέον η κύρια βάση της ζωής και της σεξουαλικότητας. [Οι άνθρωποι] θα προτιμούν να επιλέγουν, με κάθε διαφάνεια, πολυγαμικές ή εφήμερες σχέσεις». Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτήν την τάση είναι η τεχνολογία που ελευθερώνει τους νέους από τον γονικό έλεγχο.

Η κουλτούρα των μέσων ενημέρωσης που κυριαρχείται θα δημιουργήσει ένα εγωκεντρικό πληθυσμό που «θα είναι πιστοί μόνο στον εαυτό τους». Καθώς οι εραστές θα αποτυγχάνουν να παντρεύονται για μια ζωή, «ο κόσμος δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια παράθεση μοναξιών και μια παράθεση αυνανιζόμενων ατόμων». 

Ο Αττάλι γράφει ότι τον 20ο αιώνα, η κοινωνία «προσπάθησε να εξαλείψει τον αναπαραγωγικό ρόλο της σεξουαλικότητας κάνοντας τεχνητή τη μητρότητα, χρησιμοποιώντας ολοένα και πιο εξελιγμένες μεθόδους – χάπια, πρόωρο τοκετό, τεχνητή γονιμοποίηση, παρένθετες μητέρες». Στο μέλλον, η κοινωνία θα φτάσει ακόμη και στο σημείο «να διαχωρίσει την αναπαραγωγή και τη σεξουαλικότητα. Η σεξουαλικότητα θα είναι το βασίλειο της ευχαρίστησης, και η αναπαραγωγή θα είναι αρμοδιότητα των μηχανών». Οι μελλοντικές γενιές θα «κατασκευάζουν» τον άνθρωπο ως «χειροποίητο αντικείμενο», σε μια τεχνητή μήτρα, η οποία θα επιτρέπει στον εγκέφαλο να αναπτυχθεί περαιτέρω με χαρακτηριστικά που θα επιλέγονται εκ των προτέρων. «Έτσι, ο άνθρωπος θα αποτελεί ένα εμπορικό αντικείμενο».

Επιτήρηση

Ο Αττάλι ζωγραφίζει το πορτρέτο μιας κοινωνίας παρακολούθησης που κάνει ακόμα και την Στάζι να νιώθει δέος για αυτό. Ακόμα και τα πλυντήρια θα συνωμοτούν εναντίον των ανθρώπων.., ενώ «οι συσκευασίες τροφίμων, ρούχων και ειδών οικιακής χρήσης θα «επικοινωνούν». Θα ζούμε με αναξιόπιστα ρομπότ. Ακόμα και μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ μπορεί εύκολα να μεταδίδει δεδομένα σχετικά με το απόρρητό κάποιου.

«Τα οικιακά ρομπότ θα είναι καθολικά ενταγμένα στην καθημερινή ζωή. Επίσης, θα είναι μόνιμα συνδεδεμένα με δίκτυα υψηλής ταχύτητας (5G) στην πανταχού παρουσία των νομάδων. 

Θα λειτουργούν ως οικιακή βοήθεια, βοήθεια για άτομα με ειδικές ανάγκες ή ηλικιωμένους, ως εργαζόμενοι και προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας. Ειδικότερα, θα είναι παρατηρητές (χαφιες). Όλα τα δεδομένα μας θα συλλέγονται από δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας. Η κύρια μορφή παρακολούθησης θα είναι φορητές συσκευές ψυχαγωγίας. «Το έμβρυο αυτού σήμερα είναι το τρέχον iPhone το οποίο στέλνει δεδομένα στην NSA».

«Οι νομάδες θα είναι μόνιμα ανιχνεύσιμες. Όλα τα δεδομένα που περιέχει κάποιος, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων της καθημερινής ζωής όλων, θα αποθηκεύονται και θα πωλούνται σε εξειδικευμένες εταιρείες, καθώς και στη δημόσια και ιδιωτική αστυνομία».

Μέχρι το 2050, αυτά τα μηχανήματα θα έχουν εξελιχθεί σε αυτό που ο Attali αποκαλεί «μηχανήματα αυτοπαρακολούθησης», τα οποία θα επιτρέπουν σε όλους να παρακολουθούν τη συμμόρφωση τους με τα πρότυπα που θα θεσπίζονται. Θα παρακολουθούμε την κατανάλωση του νερού, της ενέργειας και των πρώτων υλών. Θα έχουμε ακόμη τη «δυνατότητα μέτρησης, μόνιμα ή περιοδικά, των παραμέτρων του σώματός μας».

«Ηλεκτρονικά έντομα (νανοσωματίδια), που μεταφέρονται υποδορίως, καταγράφουν συνεχώς καρδιακούς παλμούς, αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη. Οι μικροεπεξεργαστές που συνδέονται με διάφορα όργανα θα παρακολουθούν τη λειτουργία τους έναντι των προτύπων». Ζώντας χαοτικές ζωές χωρίς ασφάλεια, θα εξαρτηθούμε από ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτές οι εταιρείες θα διασφαλίσουν ότι οι πελάτες τους συμμορφώνονται με τα πρότυπα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο και το κόστος τους… Βαθμιαία θα υπαγορευτούν τα πλανητικά πρότυπα (Τι να φάτε; Τι να ξέρετε; Πώς να οδηγήσετε; Πώς να προστατευτείτε; Πώς να καταναλώσετε; Πώς να παράγετε;).

Αυτές οι εταιρείες θα είναι «αδίστακτες»

«Θα τιμωρήσουν τους καπνιστές, τους πότες, τους παχύσαρκους, τους ανήμπορους να εργαστούν, τους κακώς προστατευμένους, τους επιθετικούς, τους απρόσεκτους, τους αδέξιους, τους απροσάρμοστους, τους σπάταλους, δηλαδή όλους. Η άγνοια, η έκθεση σε κίνδυνο, η σπατάλη και η ευπάθεια θα θεωρηθούν ασθένειες».

Οι φυλακές «θα αντικατασταθούν σταδιακά από απομακρυσμένη παρακολούθηση υπό κατ ‘οίκον περιορισμών.» Ήδη εφαρμόζεται στην Κίνα (credit point system) από το 2010, όπου 25,000,000 Κινέζοι επειδή δεν εκτελούν τις διαταγές του καθεστώτος, απαγορεύεται να ταξιδέψουν οπουδήποτε, να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνα, τραίνα, λεωφορεία να επισκεφτούν εστιατόρια, θέατρα, σινεμά κτλ. Τώρααα… Αν σου θυμίζει κάτι από Ελλάδα 2020 - 2021 είσαι συνωμοσιολογος, ψεκασμένος, τυφλός, μουγκός και ζεις σε άλλο πλανήτη.

Το μέλλον των ΗΠΑ

Το δολάριο θα παραμείνει κυρίαρχο έως τουλάχιστον το 2025 όπου οι ξένοι δανειστές θα αρχίσουν να το εγκαταλείπουν και «η πιστωτική πυραμίδα, με βάση την αξία των κατοικιών (real estate) των ΗΠΑ, θα καταρρεύσει».

Στη συνέχεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να διαλύονται με βία και χάος. Ο Αττάλι δήλωσε: «Δεν θα είναι η αυριανή Αφρική που μια μέρα θα μοιάζει με τη Δύση του σήμερα, αλλά η Δύση που θα υιοθετήσει την αυριανή Αφρική στο σήμερα της Δύσης».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν τότε, γύρω στο 2040, να πέσουν σε θεοκρατικό πειρασμό, ρητού ή σιωπηρού, με τη μορφή θεοκρατούμενης απομόνωσης, στην οποία η δημοκρατία θα αποτελεί μόνο μια σκιερή παρουσία».

Πριν το τέλος του αιώνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσυντεθούν και θα τεθούν υπό την εξουσία μιας κολεκτιβιστικής παγκόσμιας κυβέρνησης.

Μελλοντικοί πόλεμοι

Προχωρώντας στο 2030, Attali βλέπει την αρχή «υπερσύγκρουσης», σε μια περίοδο βίας και τεραστίων ανατροπών, από την οποία μια «υπερδημοκρατία;» μια κυβέρνηση παγκόσμιας κοινότητας, θα εμφανιστεί γύρω στο 2060. (μάλλον είναι ήδη εδώ). Η «υπερσύγκρουση» θα αποτελείται από «καταστροφικούς πολέμους, λαθρεμπόρια ανθρώπων, οργάνων, παιδιών, θρησκευτικές ομάδες, τρομοκρατικές οντότητες και πειρατές της ελεύθερης αγοράς».

Οι επόμενοι πόλεμοι θα διεξαχθούν με «χημικά, βιολογικά, βακτηριολογικά, ηλεκτρονικά και νανοτεχνολογικά» όπλα. «Τα χημικά όπλα θα είναι σε θέση να αναζητούν και να σκοτώνουν ηγέτες που δεν είναι ανιχνεύσιμοι. Οι πανδημίες πρέπει να είναι έτοιμες να εξαπολυθούν κατά βούληση. Τα σύνθετα γενετικά όπλα μπορεί κάποια μέρα να κατευθύνονται συγκεκριμένα εναντίον ορισμένων εθνοτικών ομάδων». «Τα νανορομπότ τόσο μικροσκοπικά όσο η σκόνη, γνωστή ως γκρι ζελέ, θα μπορούν να εκτελέσουν αποστολές μυστικότητας και επιτήρησης και να επιτίθενται στα κύτταρα εχθρικών οργανισμών (ατόμων)».

Ακόμα και οι αγελάδες θα χρησιμοποιηθούν από πρωτοπόρους του στρατού, «τα κλωνοποιημένα ζώα θα μπορούσαν να μεταφέρουν ζωντανά βόμβες σε αποστολές, ..τέρατα βγαλμένα από εφιάλτη». Αυτά τα όπλα θα είναι ευρέως διαθέσιμα. «Τα περισσότερα από αυτά τα όπλα θα είναι προσβάσιμα σε μικρά έθνη, μη κράτη, ιδιώτες, πειρατές, μισθοφόρους, εκτελεστές, μαφίες, τρομοκράτες και όλους τους τύπους διακινητών.. Στο όχι τόσο μακρινό μέλλον, θα είναι δυνατό να φτιαχτεί μια ηλεκτρονική βόμβα των 400 δολαρίων, έναν πυκνωτή, ένα πηνίο από χάλκινο σύρμα και ένα εκρηκτικό».

Νομοθεσία ναρκωτικών

Ο Αττάλι προβλέπει έναν μελλοντικό κόσμο όπου οι μάζες θα «πνίγονται» στη διασκέδαση και την ανεξέλεγκτη και εξωπραγματική σεξουαλικότητα, για να ξεφεύγουν από την αβέβαιη και χωρίς νόημα ζωή τους. Θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε ρίζες.


- συνεχίζεται -


Φωτογραφία: Στο Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Μαΐου 2021, αρ. φύλλου 1079.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ